5 recept 5 ruhához

Az nem titok, hogy szerkesztőségünk kedveli a divattal vegyített gasztronómiai vonatkozású cikkeket. Így, ha rábukkanunk egyre, rögtön megosztjuk veletek!

Devil's rétegelt torta borsmentával - DKNY

A bon appétit oldalán megjelent fotósorozat tanúsága szerint nem csak mi szeretjük a szépet. Az alábbi képeken megnézhetjük, miként ihlették meg a gasztrooldal szerkesztőjét, azaz Adam Rapoportot és csapatát a Fashion Week-en felvonultatott nagyágyúk ruhakölteményei - többek között a Thakoon, a DKNY és Carolina Herrera modelljeit párosították össze saját oldalukon közölt receptjeikkel.

Töltött paradicsom mozzarellával és gerslivel

A ruhaköltemények nem csak színeikben, hanem mintázatukban, textúrájukban, és formavilágukban is tökéletesen passzolnak a hozzájuk választott ételfotókkal - csodaszép asszociációknak lehetünk szemtanúi.

Ahogyan a gersli világos pettyezettsége virít az élénkpiros paradicsomon, pont azt a hatást kelti, amit ezen a Dolce&Gabbana kabáton a cseresznyevirágok.

Csirkemell baconnel, zsályával és füstölt sajttal - FENDI

Vagy itt van a Fendi divatház színátmenetes "ombre" ruhája és annak jellegzetes csíkjai - milyen fantasztikusa rímelnek a bacon különböző rétegeivel!

Ennek a narancssárga Alberta Feretti ruhának a hullámzása és fátyolossága tökéletesen megegyezik a répachips fodrosságával.

Répa chips - ALBERTA FERRETTI
Burgonyapüré és gyömbéres fésükagyló - HERMES

A ruhákhoz párosított ételek tényleg annyira jól passzolnak, hogy felesleges is ragozni - gyönyörködjünk bennük tovább!

További képeket itt találtok!

Hozzászólások

Kaddu-Laḍḍu

Egyszer?en óriási!!!!!!!!!!!! Szóval nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyenek eszébe jutnak! Nekem, mondjuk, eddig csak mentális utazás-étel párhuzam jutott eszembe (nézd meg a Nazar-golyó receptemet leírással együtt!), de az öltözék-étel társítás sem rossz. Az részemr?l eddig csupán verbálisan m?ködött, több barátn?m is így kapott ragadványneveket. Leginspirálóbb az szokott lenni, amikor népdalénekes barátn?im fellépnek és a budapesti Gisztl Anna kreációit viselik (t?le nekem is van ruhám), ilyenkor kiderül úgymond, ki milyen gyümölcsre emlékeztet, f?leg ha jól el is találják a csajok, mely szín, ujjszabás és pruszlikmotívum hozza ki az egyéniségüket. A Vándor Vokált például egy kék füge vezeti; neki pont kobaltkék HarmonyArt-ruhája van (a HarmonyArt G. A. vállalkozásának a neve), különben Katának hívják a hölgyeményt. És miért éppen füge? Mert az ? ízlésvilágába is illeszkednek a keleti csemegék és a hullámos hajról is általában bogyótermések szoktak eszembe jutni. Azt, hogy kib?l milyen gyümölcs lesz (vagy virág, mert arra is szokott nekem jönni a spuri), megfogható és megfoghatatlan dolgok együttesen döntik el, tehát nemcsak testalkat, haj formátuma, arcforma, érdekl?dési irányok, temperamentum stb. számít, de olyan misztikus dolgok is, mint pl. aura színe. Mellesleg remek ötlet szülinapra vagy névnapra meglepni egy olyan étellel a másik emberkét, amelyet egy, az illet?re nagyon jellemz? öltözéke ihletett, lehet, ki is próbálom valamelyik barátn?mmel ezt a formációt. Ha már itt tartunk, arról is tudnék mesélni b?ven, hogyan lettem Elkepestö Schütötök ÉS hogyan szoktam rá ebb?l kiindulva a narancssárga, sárga és zöld ruhadarabok gy?jtésére...

Címlapról ajánljuk

További cikkek