4 gasztroprogram a Design Héten, amin mi is ott leszünk

Az október 15-ig tartó Design Héten több program is a gasztronómiáról szól. Lesz itt Gasztro Casino, filmes- és gasztrotechnológiák ötvözése és nem mindennapi borkóstoló is.

BLOOM // GASZTRO DESIGN KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ

Matók Zsuzsi food designer számára az ételek nem csupán ehető anyagok, hanem olyan különleges médiumok, amelyekkel sokféle információ, esztétikai minőség közvetíthető. Legújabb projektje a magvakat helyezi a középpontba. A témát filmes- és gasztronómia technológiák ötvözésével járja körül Zsuzsi. Sok szokatlan forma, rendhagyó installálás, zene- és videó is megjelenik majd a kiállítótérben.

Helyszín: Konyha// Időpont: Október 10. 19:30

GASZTRO CASINO // EAT ART, TERÍTÉK DESIGN

A Loffice programján szinte kötelező játszani az étellel. A főzés maga is lehet játék és szórakozás, az ételek elfogyasztása pedig közösségi élmény. A Gasztro Casinoban "az étkezés aktusa összefonódik a játékkal, a designnal és a konceptuális képzőművészettel." A képzőművészekből - és designerekből álló nemzetközi csapat olyan vacsoraestet tervezett, ahol minden a játék körül forog."A vacsora a játékasztalon zajlik, a teríték a pálya része, dobókockák nélkül nem készül el az étel."

Helyszín: Loffice //Időpont: október 13. és 14., 16:30 (első turnus), 19:30 (második turnus) - a 2 nap alatt összesen 4 alkalom // Résztvevők száma: alkalmanként 4 fő vacsoravendég + 50 fő néző // Részvételi díj a vacsoravendégek számára: 10.000 Ft/fő //Regisztráció: office@loffice.hu

DESIGN ÉS BOR // INTERAKTÍV KÓSTOLÓ ÉS KIÁLLÍTÁS

A youHU! pop-up kiállításán a hétköznapi, minőségi borfogyasztás van szembeállítva a különleges alkalmak italfogyasztási élményével. A kiállítás segít neked abban, hogyan tudod kitapasztalni azt, melyek azok a borfogyasztási szokások, amelyek igazán illenek hozzád. A borkóstolón hazai borok szerepelnek majd. Az élmény-bár segítségével azonban szokatlan tapasztalat lesz a borkóstolás.

Helyszín: MONO art & design // Kóstoló időpontja:október 10., 19:00 (angol nyelven), október 12., 19:00 (magyar nyelven) // Résztvevők száma: alkalmanként max. 30 fő // Részvételi díj: 3800 Ft/fő // Regisztráció: youhu.hu

A VASÁRNAPI EBÉD // KIÁLLÍTÁS

Góg Angéla formatervező, a Goga Food Design tulajdonosa a nagybetűs vasárnapi ebédhez kapcsolódó emlékek felhasználásával hozta létre - nem meglepően - Vasárnapi Ebéd névre hallgató projektjét. Sok önkéntes emlékeit elemezve Angéla egy hat fogásból álló menüsort állított össze, amely újraértelmezett formában mutatja be a vasárnapi terített asztal elmaradhatatlan "kellékeit". A Hybridart Space galériában nem csupán a kutatás részleteivel ismerkedhettek meg, de a történetek alapján megalkotott fogásokkal is találkozhattok.

Helyszín: Hybridart Space//Nyitva: október 8–15., mindennap 12:00-20:00 // Workshop: október 11., 18:00 // Regisztráció: gogafooddesign@gmail.com

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gondoltad volna, hogy ebből az anyagból nem csak házakat, de kávéfőzőt is lehet készíteni?

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty