Vörösboros tejfölös babgulyás recept

Vörösboros tejfölös babgulyás
Vörösboros tejfölös babgulyás
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár most kánikula, de én szeretem a babgulyást, ezért ma ezt főztem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával és füstölt csípős kolbásszal, babgulyás tarjával, babgulyás kolbásszal és tarjával vörösborosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  3. A tarját zsírban megsütjük, a végén beletesszük a kolbászkarikákat is. Félretesszük.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük a zöldségeket és a babot, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit, a kolbászt és a tarját, szórunk rá kevés lisztet, és öntünk bele vörösbort.
  5. Tálaláskor merünk egy tányérba levest, teszünk rá tejfölt, s díszítjük egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
  6. Barna kenyérrel ehetjük, vörösbort ihatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 747
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma sze, 2013-08-07 15:10

Juj, de nagyon guszta! A kedvencem, ráadásul jó chilis is!!!! Üdv, Torma :)

819