Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros tejfölös babgulyás

Vörösboros tejfölös babgulyás
Vörösboros tejfölös babgulyás
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár most kánikula, de én szeretem a babgulyást, ezért ma ezt főztem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  3. A tarját zsírban megsütjük, a végén beletesszük a kolbászkarikákat is. Félretesszük.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük a zöldségeket és a babot, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit, a kolbászt és a tarját, szórunk rá kevés lisztet, és öntünk bele vörösbort.
  5. Tálaláskor merünk egy tányérba levest, teszünk rá tejfölt, s díszítjük egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
  6. Barna kenyérrel ehetjük, vörösbort ihatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 9 352
elküldve: 4
receptkönyvben: 124
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával és füstölt csípős kolbásszal, babgulyás tarjával, babgulyás kolbásszal és tarjával vörösborosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-08-07 16:10

Juj, de nagyon guszta! A kedvencem, ráadásul jó chilis is!!!! Üdv, Torma :)

819
csontos sertéskaraj 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
csípős kolbász 15 dkg
fejtett bab 25 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.5 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
újkrumpli 20 dkg
zöldpaprika 1 közepes db
chili 4 db
paradicsom 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma zöldje 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
chiliszósz 1 ek
chiliszósz 1 ek
chiliszósz 1 ek
mangalica zsír 1 ek
tejföl 1 dl