Vegán vöröskáposzta fasírt recept

Vegán vöröskáposzta fasírt
Vegán vöröskáposzta fasírt
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle zöldségfasírt (brokkoli, cukkini, gomba, sütőtök, stb.) nagy kedvenc nálunk. Ez a recept egy újdonság, vöröskáposztából most próbáltuk először... Nagyon bejött :-) Ja, és a színe..., tényleg ilyen mesés!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

- a liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza, ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozs liszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás)
- az egészségesebb elkészítésre tekintettel, szűken bánjunk az olajjal, amiben sütünk
- egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk, hogy ne hűtse le nagyon az olajat

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, vöröskáposzta fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát a felső leveleitől és torzsájától, majd aprítsuk nagyon apróra (aprítógéppel, vagy reszeljük le).
  2. Sózzuk meg a vöröskáposztát és keverjük össze, mindenhol érje a só (kb. 1 evőkanálnyi só kell), majd pihentessük 1 órát, hogy levet eresszen.
  3. Ha letelt a pihentetés, nyomkodjuk ki a káposztát és öntsük le a levét, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket, valamint a lisztet és keverjük össze alaposan (akkor jó a massza, ha a tenyerünkben összeszorítunk egy adagot és összeáll).
  4. Evőkanálnyi adagból, enyhén nedves kézzel formázzunk gombócokat, és forgassuk meg a zsemlemorzsában.
  5. Serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat (közepes lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
  6. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy forró-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
  7. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj - ha kissé lehűlt, várjuk egy kicsit amíg a következő adagot sütjük).
     
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 27 142
elküldve: 10
receptkönyvben: 687
elkészítve: 39/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kriszta978
kriszta978 Tue, 2016-02-02 13:37

Én már nagyon sok zöldségfasírtot kipróbáltam, sajnos nem sok sikerrel, mert a legtöbb vagy szétesett, vagy teleszívta magát olajjal.
De, ez most nagyon jól sikerült!!! Köszi!

falsestuff
falsestuff / falsestuff Fri, 2015-11-06 18:56

Sok receptedet kipróbáltam és egyik sem okozott csalódást. Ez a fasírt is SZUPER (oké, kicsit tartottam tőle, hogy össze fog-e állni, meg egyáltalán nem tudtam elképzelni az ízét sem előre), igazán ötletes és pofonegyszerű!

doriri
doriri / doriri Sat, 2014-12-13 16:55

Köszi a receptet! Eddig nem igazán tudtam mit lehet kezdeni egy káposztával, de ez megadta a kezdő lökést :) Gluténmentesen, barna rizsliszttel készítettem el, így viszont útifű maghéjat + vizet is adtam hozzá, hogy összeálljon. Nem forgattam meg semmi morzsafélében, de így is szép barna kérge lett. Próbáltam mellé csicseriborsós mártogatóst, mustárt, de a legjobban a ketchup passzolt hozzá. El tudnám képzelni hamburger pogácsának is, vagy valamilyen savanyúság mellé...

Kitsune
Kitsune Thu, 2014-11-06 17:27

Vacsora közben végig azt hajtogattam, hogy: "Lila!! Lilaaaalilalilalilaa!" Azt nem mondom, hogy nem szakadt le a karom a reszelésnél, de nemsoká lesz aprítóm, és minden probléma megoldódik. LILAAA! <3 Köszönöm ezt a remek receptet. Különleges alkalmakkor feltétlen előveszem majd.

Kiss_Timi
Kiss_Timi Tue, 2014-10-07 10:02

Kedves Receptműves!
Köszönöm ezt a receptet, nagyon finom lett az eredmény!
Egyben vizuális élmény is volt ez a lila fasírt. :-)

arkantak
arkantak Sat, 2014-06-28 19:33

Azta! Ez valami elképesztően jól néz ki a népen!!! Nemsokára meglátogat anyukám, meglepem ezzel a furi hamival, biztosan nagyon fog neki tetszeni, és persze engem is izgat a dolog. :) köszi a receptet.

pintohorse
Pinto Horse / pintohorse Sat, 2013-04-20 20:45

Hat ez isteni volt!!! Koszonom szepen!!! egyetlen egy eszrevetelem lenne...aprosag, nekem csak ugy maradt egyben a golyo, ha rendesen bepaniroztam: liszt/tojas/prezli... :-) de nagyon finom !!! :-)

funfun
funfun Thu, 2012-11-08 08:56

Kedves Receptműves!! hétvégén szeretném elkészíteni, de fogyókúrázom, és spórolnom kell a zsírral/olajjal! Gondolja, hogy működhet úgy is, ha megcsinálom a gombócokat, és sütőben sütöm meg? olajspray-vel megfújnám! működhet vajon úgy is, hogy nem gombócokat formázok, hanem egyben hagynám, és szeletelném, ha megsült? lehet, hogy szétesne... mit gondol??
Előre is köszönöm a segítséget!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2012-11-08 09:01

Kedves funfun,
a pogácsaként sütőben sütés mindenképp működik, arra érdemes figyelni, hogy ne égjen meg az alsó fele. Az egyben sütést nem javaslom, valóban nehéz szeletelni úgy, könnyen szétesik.
Kellemes napot, Memi

zsuzskabébi
zsuzskabébi Thu, 2012-03-15 21:00

Elkészült, nem rossz, de aki nem szereti a vöröskáposztát, az valószínűleg ezt sem fogja. Intenzív káposztaízű, ropogós fasírt.
Zsu

Edit64
Edit64 Mon, 2011-12-26 12:12

Elkészítettem:) Igazán finom volt:) Mindenkinek ízlett:) Köszi a receptet:)

695