r
Nosalty Logó

Vegán mediterrán quiche

Guxj
Vegán mediterrán quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

830
Kalória
44.4g
Fehérje
56.4g
Szénhidrát
54.5g
Zsír
214.9g
Víz
-
Koleszterin
17.2g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 2490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8178.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    3212 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    644.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1210 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3252 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    4314 micro
Összesen 2490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1976 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
  2. A tésztához aprítógépben vagy kávédarálóban daráljuk majdnem liszt állagúvá a zabot és a napraforgómagot. Keverjük hozzá az olajat, az oregánót és a sót, majd kézzel gyúrjuk össze. Ha túl száraz, egy kevés vizet és/vagy olajat még adhatunk hozzá. (Ne ijedjünk meg, nem lesz kelt tészta állagú, elég, ha a a formába bele tudjuk majd nyomkodni.)
  3. Vékonyan kenjünk ki olajjal egy 20 centis quiche-/piteformát, és terítsük szét benne a tésztát úgy, hogy befedje a forma alját. Az ujjainkkal határozottan nyomkodjuk le, és ügyeljünk rá, hogy mindenhol odatapadjon a forma széléhez is. Ezután egyenletesen szurkáljuk meg villával a tésztát.
  4. Süssük kb. 15 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük.

A feltéthez:

  1. Vágjuk apróra az összes hozzávalót. Melegítsünk fel egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk le a hagymákat.
  2. Ha a hagymák megpuhultak, keverjük hozzá a tofu kivételével az összes többi alapanyagot. 1-2 percig alacsony lángon forgassuk össze, hogy a fűszerek átjárják az egészet.
  3. A tofuból facsarjunk ki annyi levet, amennyit csak tudunk. (A lére nem lesz szükség.) A kifacsart tofut tegyük robotgépbe vagy aprítóba, és alacsony fordulatszámon keverjük krémes állagúra. A tofukrémet öntsük a serpenyőbe, és alaposan keverjük össze.
  4. A sűrű keveréket kanalazzuk a megsült tészta tetejére, és 190 fokon süssük kb. 30 percig. Ha megszilárdult az egész és a teteje barnulni kezd, akkor van készen!
  5. Pár perc pihentetés után fel lehet szeletelni. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Ez egy mindenmentes vegán quiche recept. Nincs benne: tej, tojás, sajt, búza, glutén és mogyoróféle :-) Próbáld ki!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...