Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől recept

1 adag
716
kcal
Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől
Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc étele. Édesanyukám készítette mindig nekem. Amikor elköltöztem, nagyon vágytam már rá. Így felhívtam anyukámat, és a régi recept alapján megfőztem. Remélem, majd az én gyerekeim is így fogják tovább vinni a család receptjét.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A zsemlegombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsemlegombócos vadas, vadas marhából, zsemlegombóc vadas mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük, és a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát megdinszteljük, a hús két oldalát megpirítjuk, és a répát hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy az összes húst elfedje. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 1/2-1 óra alatt megfő a hús.
  3. A megfőtt húsokat kiszedjük. A mártás alaphoz adjuk a tejfelt, és botmixerrel pürésítjük. Ha a mártás túl híg, akkor liszttel sűríthetjük. Ha kész, a húsokat visszatesszük.
  4. A gombócokhoz a hagymát felaprítjuk. A zsemléket felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáforgatjuk a zsemlekockákat.
  5. Amikor megpirult kissé, egy kevés tejjel felöntjük. Jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.
  7. A mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 087
elküldve: 16
receptkönyben: 120
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
715