Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől recept

1 adag
715
kcal
Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől
Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc étele. Édesanyukám készítette mindig nekem. Amikor elköltöztem, nagyon vágytam már rá. Így felhívtam anyukámat, és a régi recept alapján megfőztem. Remélem, majd az én gyerekeim is így fogják tovább vinni a család receptjét.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A zsemlegombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsemlegombócos vadas, vadas marhából, zsemlegombóc vadas mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük, és a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát megdinszteljük, a hús két oldalát megpirítjuk, és a répát hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy az összes húst elfedje. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 1/2-1 óra alatt megfő a hús.
  3. A megfőtt húsokat kiszedjük. A mártás alaphoz adjuk a tejfelt, és botmixerrel pürésítjük. Ha a mártás túl híg, akkor liszttel sűríthetjük. Ha kész, a húsokat visszatesszük.
  4. A gombócokhoz a hagymát felaprítjuk. A zsemléket felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáforgatjuk a zsemlekockákat.
  5. Amikor megpirult kissé, egy kevés tejjel felöntjük. Jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.
  7. A mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 738
elküldve: 16
receptkönyben: 120
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
715