Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől recept

Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől
Vadas mártás zsemlegombóccal Bettykétől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc étele. Édesanyukám készítette mindig nekem. Amikor elköltöztem, nagyon vágytam már rá. Így felhívtam anyukámat, és a régi recept alapján megfőztem. Remélem, majd az én gyerekeim is így fogják tovább vinni a család receptjét.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A zsemlegombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsemlegombócos vadas, vadas marhából, zsemlegombóc vadas mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük, és a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát megdinszteljük, a hús két oldalát megpirítjuk, és a répát hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy az összes húst elfedje. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 1/2-1 óra alatt megfő a hús.
  3. A megfőtt húsokat kiszedjük. A mártás alaphoz adjuk a tejfelt, és botmixerrel pürésítjük. Ha a mártás túl híg, akkor liszttel sűríthetjük. Ha kész, a húsokat visszatesszük.
  4. A gombócokhoz a hagymát felaprítjuk. A zsemléket felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáforgatjuk a zsemlekockákat.
  5. Amikor megpirult kissé, egy kevés tejjel felöntjük. Jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük.
  7. A mártással leöntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 583
elküldve: 16
receptkönyben: 119
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
51 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz
5 tuti recept a hétvégi bográcsozáshoz
Idén kegyesek hozzánk az égiek, mert az elmúlt évekkel ellentétben most rendre hétvégére köszönt be a jó idő, amit ajánlatos is kihasználni és a szabadban főzni!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Kisgyerekkel főzni valódi kihívást jelent a szülő számára, de egy kis rákészüléssel és egy igazán mély levegővétellel felejthetetlenné tehető mindkét fél számára.
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.
8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
722