Toroskáposzta 3. recept

Toroskáposzta 3.
Toroskáposzta 3.
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nejemtől tanultam, Ő mesélte, hogy disznóvágáskor készítik náluk mindig ezt az ételt. Sajnos, még nem voltam náluk disznóvágáson, de attól még sokszor főzzük, mert nagyon finom és tápláló, tiszta függő vagyok már rá :).
 

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

toros hús, toros disznó káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk sertészsíron, közben kockázzuk fel a húst kis, kb. 1,5x1,5x1,5 cm-es darabokra.
  2. Amikor a hagyma megpirult, tegyük bele a húst és pirítsuk, addig amíg az összes hústdarab be nem fehéredik, amikor már kezdenek fehéredni a húsdarabok adjuk hozzá sót és borsot és így pirítsuk tovább. Ízlés szerint barnára is piríthatjuk, de akkor tegyük a húst előbb bele, ne várjuk meg míg megüvegesedik a hagyma.
  3. Húzzuk félre a fazekat, várjunk amíg abba marad a rotyogás. Tegyünk bele 3 tk paprikát, jól keverjük el, tegyük vissza a tűzre, rövid ideig pirítsuk még paprikásan, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, morzsoljunk rá kevés majorannát és kb. 3 késhegynyi őröltköményt. Kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul. (Ha megfelelő a hús, akkor 1x kell majd pótolnunk a vizet.)
  4. Tegyük bele a savanyú káposztát, keverjük össze, hogy szép piros legyen mindenütt és főzzük addig - sűrűn kevergetve -, amíg meg nem puhul a káposzta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 35 126
elküldve: 5
receptkönyvben: 261
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamás

Mióta szakács: 2010.08.09.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

frilar
frilar v, 2016-06-19 14:19

Nagyon finom és elronthatatlan :)
Köszönet a receptért :)

481