r
Nosalty Logó

Szent Johanna gimi csokitorta

Évi néni
Szent Johanna gimi csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz és a díszítéshez

583
Kalória
7.2g
Fehérje
74.3g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
38.4g
Víz
139.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
52.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz és a díszítéshez

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz és a díszítéshez

Összesen 4665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz és a díszítéshez

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    594.5 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 4665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből közepesen kemény habot verünk, amihez kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes nem lesz. Ugyanígy darabonként adjuk hozzá a tojásfehérjétfolyamatos keverés közben. A sütőporral elkevert lisztet is kanalanként adjuk hozzá, de most már spatulával keverve, hogy ne törjön össze a hab.
  2. Egy 16 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A forma oldalát nem kenjük ki semmivel, mert akkor nem tud felemelkedni a tészta.
  3. Előmelegített 160 oC -os sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, addig nem nyitjuk ki a sütőajtót. Résre nyitott sütőajtónál hűtjük, míg langyos lesz, aztán kivehetjük.
  4. A tortát a formában hűtjük ki, majd az oldalát késsel meglazítva kivesszük a formából. Vízszintesen háromfelé vágjuk.
  5. A krémhez a tejszínt felmelegítjük,és a csokoládét felolvasztjuk benne, majd hűtőben dermedésig lehűtjük.
  6. A lehűlt csokis tejszínt habossá verjük robotgéppel, majd beleadagoljuk folyamatos keverés melletta cukrot, a kakaót és a vajat. Ezt a krémet négy részre osztjuk. Egy-egy rész megy a lapok közé, egy a torta tetejére, egy pedig a torta oldalára egyenletesen elsimítva.
  7. A fondanthoz 1 ek vízzel a felaprított pillecukrot mikróban 1,5-2 perc alatt felolvasztjuk. Kókuszzsírral kikent keverőtálba töltjük, és kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, miközben folyamatosan keverjük. A keverőszárat is kenjük be kókuszzsírral, mert a pillecukor nagyon ragad.
  8. Egy sík felületet (én szilikonlapon készítettem) behintünk kukoricakeményítővel, és a lágy cukros pillecukrot kókuszzsíros kézzel elkezdjük kívülrőlbefelé hajtogatva gyúrni. Atetejét porcukorral szórjuk, míg már nem ragad, és nyújthatóvá válik. Kicsit hűtjük a hűtőben, majd kinyújtjuk kör alakúra, akkorára, mint a torta átmérője és a magassága kétszer.
  9. A kinyújtott fondant-ot a tortára terítjük, rásimítjuk, az alját pizzavágóval levágjuk.
  10. A marcipánokat is kinyújtjuk kb. 2 mm vékonyra,és az előre kemény papírból kivágott mintát ráfektetve szikével/snicerrel körbevágjuk. A kivágott mintát a torta tetejére fektetjük.
  11. A tortát fogyasztás előtt hideg helyenpihentetjük. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Meglepetésnek készítettük ismerősünknek. Nagy sikere volt.

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...