r
Nosalty Logó

Svéd lazacos gratin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Svéd lazacos gratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    574 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4596 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10019 micro
Összesen 707 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8233.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    2415 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2801 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1594.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2862 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    2296 micro
  • K vitamin:
    1588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18383 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40076 micro
Összesen 2825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és kb. 20 percig főzzük. Meghántjuk, hűlni hagyjuk. Hagymát és fokhagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A fokhagymát és a hagyma felét 1 ek vajban megdinszteljük. A spenótot fagyosan hozzáadjuk, felöntjük 100 ml vízzel. Lefedve közepes hőmérsekleten, kb. 15 perc alatt felolvasztjuk. Leszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A halat megmossuk, kockákra vágjuk. A citromlével meglocsoljuk. A burgonyát szeletekre vágjuk. A tojásokat elkavarjuk 5 ek tejjel.
  4. A maradék vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felforrosítjuk.
  5. Felöntjük a maradék tejjel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. 75 g sajtot felolvasztunk a mártásban. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákaverjük a tejjel elkavart tojásokat, és levesszük a tűzről.
  6. A burgonyát, spenótot és a halat egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7713
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom halas ételre. Nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?