Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci lakodalmas szelet

Svájci lakodalmas szelet
Svájci lakodalmas szelet
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám mindig ezt az ételt készítette karácsonykor, idén a tesóimmal nosztalgiáztunk egy kicsit.


hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

ajánlat

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött-rántott pulykamell, zöldborsós-almás-gombás töltött pulykamell panírban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyra kiverjük, besózzuk.
  2. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon kisütjük.
  3. Hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a borral. Őrölt borssal ízesítjük, ha kell, még sózzuk. Puhára pároljuk.
  4. A legvégén kerül bele az apró kockára vágott alma. 1-2 percig ezzel is pároljuk.
  5. Tűzről lehúzzuk, belekeverjük a metélőhagymát.
  6. A húsok közepére halmokat rakunk ebből a töltelékből, majd óvatosan felcsavarjuk, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  7. Bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.

  • költség: 2700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 74 116
elküldve: 14
receptkönyvben: 1 457
elkészítve: 27/41
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

felkaiferencne
felkaiferencne Fri, 2013-06-28 21:57

Ha valakinek gond a feltekerés, vágja "zsebesre" a csirkemellet és akkor csak az egyik végét kell megtűzni. Nálam bevált.

andi.feher
andi.feher Sun, 2012-04-15 16:33

Szia!

Nagyon finom lett és igazán guszta! A megadott mennyiséget készítettem el, mi csak hárman vagyunk, de szerintem ez egy nagyobb vendégségre vagy nagycsaládos ebédre is tökéletes! Holnap ebédre viszek magammal úgyhogy biztos megcsodálják a kollégák is. :)

M.Viki
M.Viki Sun, 2011-09-18 18:58

Megcsináltam tegnap, nekem nagyon ízlett bár nem vagyok egy húsevő viszont családon belül voltak gondok, nem ízlett a töltelék, mert hogy egészbe van benne.

koszkrisz
koszkrisz Mon, 2011-02-07 21:35

Az én családom nem szereti a gombát, ezért fetával helyettesítem. Mi a véleményed?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2011-02-08 08:49

Nem tudom, hogy a fehérborhoz mennyire illik a feta ?! Szerintem nem nagyon passzolnak.Én simán csak kihagynám belőle a gombát és több zöldborsót tennék bele. szia kiki

kiscsillag12
kiscsillag12 Tue, 2010-12-21 14:38

Bocs lehet hülye kérdés, de a borsót és a gombát készre kell párolni? vagy nyersen menjen a húsba, és a sülésnél megpuhul?

randrea
Andrea / randrea Mon, 2010-11-01 11:00

Eszméletlenül finom:-) Sokáig halogattam az elkészítését, féltem a feltekeréstől, de ez a fogpiszkáló nagyon profi ötlet! Kicsit valóban macerás, de az eredmény, páratlan! Nem igazán szeretem a gombát, de ez a töltelék annyira finom - szerintem a bor kölcsönöz neki ilyen különleges ízt -, hogy máskor is fogok ilyet készíteni sült húsok mellé. Nagyon köszi a receptet:-) Andi

Böbci
Böbci Sun, 2010-10-31 19:24

Igazán finomra sikerült,annak ellenére hogy kihagytam a bort és pulykahús híján sertésből készítettem el.Legközelebb kipróbálom kicsit másként,eltudnám képzelni pluszként 1 kevés apróra vágott sav.uborkával.A másik elképzelés plusz lapka sajt, nagyon finom volt de ezeket a változatokat is kipróbálom lehet ünnepekkor.Köszönjük a remek receptet :))

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-10-31 20:35

Nagyon szívesen! Én is szoktam sertésből. Tényleg jó . Próbáld ki borral is , igazán kellemes ízt ad neki. Üdv kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-25 09:49

Sziasztok!
Ha megjelenik a borsó a piacon, nekem az az első, hogy borsó pörköltet csinálok nokedlival.
Ez csak zsenge borsóból jó, már gyermek koromban is szerettem, de az egész család szereti most is.
Az alap ugyan az mint a pörkölté, 1,5 kg héjas borsóból szoktam csinálni, teszek bele egy össze aprított paprikát, paradicsomot , sóval, pici borssal ízesítem, ha megfőtt, megszórom egy csapott e.k. liszttel, hogy a szaftja sűrű legyen. A nokedlira bőségesen rakok, hogy jól elfedje. Isteni kaja, eddig még akit kínáltam, mindenkinek ízlett. Jó étvágyat hozzá! Rozika

szilvacska79
szilvacska79 Fri, 2010-06-25 18:38

Köszönöm a receptötletet jövő héten én is megcsinálom,valóban jól hangzik........

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-09 16:06

Akárki találta ki de nagyon finomra sikerült. Kösz,Robi

1491
pulykamell 1 kg
alma 1 nagy db
gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 2 ek
kolozsvári szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 25 dkg
tojás 5 db
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 5 dl