Sütőtökös rizottó recept

Sütőtökös rizottó
Sütőtökös rizottó
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Következzen még egy zseniális Gordon Ramsay recept, innen.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sütőtökös risotto, rizottó sütőtökkel, risotto sütőtökkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát kb. 1 centis kockákra vágjuk.
  2. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, pár pillanatat alatt ropogósra pirítjuk benne a zsályaleveleket. Konyhai papírtörlőn félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük a sütőtökkockákat és közepesen erős tűz felett, kevergetve majdnem puhára pároljuk.
  4. A sütőtök harmadát félretesszük, a többit kevés víz kíséretében turmixban pürésítjük.
  5. Egy mélyebb, vastag falú edényben evőkanálnyi vajat evőkanálnyi olívaolajjal felmelegítünk, hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, és folyamatosan keverve üvegesre pirítjuk.
  6. A felforrósított alapléből kanalazunk a rizshez és megállás nélkül keverjük. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy.
  7. Ezen a ponton adjuk hozzá a sütőtökpürét, illetve a félretett sütőtökkockákat és sóval, borssal ízesítjük.
  8. Zárásként hozzákeverjük a jeges vajkockákat és a parmezánt. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
  9. A ropogós zsályalevelekkel tálalva azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 59 442
elküldve: 13
receptkönyvben: 690
elkészítve: 43/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilke1
Ilke1 v, 2015-11-01 13:51

Húúú....
Most lett készen, isteni finom lett. Bár a fiam szerint olyan, mint a bébiétel (kinézetre szerintem is), de az íze... Remek. Köszönöm, állandó szereplő lesz nálunk.
Ja, és én sült sütőtökből készítettem.

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye k, 2014-11-04 18:33

Szuper recept :) Önmagában is nagyon finom, de egészen véletlenül ez lett a körete egy kis sült libamellnek is és tökéletes volt hozzá :)

csanna
Csanna / csanna h, 2014-10-06 01:44

Nekem elég határozott elképzelésem van az összes sütőtökös fogásról. Mindnek köze van az otthon megszokott sütőtökrém leveshez, tehát: facsart narancslé, gyömbér és szerecsendió.
Így indultam neki a rizottónak is. A lestyánt lecseréltem rozmaringra és majorannára, aztán a narancslevet kihagyva tömte tele a megszokott hozzávalókkal.
Amikor először megkóstoltam nem voltam elragadtatva, de aztán ahogy ettem és ettem, muszáj volt folytatnom az evést.... egyszerűen abbahagyhatatlan :) a narancslé még hiányzik, a tök se volt a legédesebb, szóval van még hova fejődni, de ez csak még több sütőtökrizottót jelent :)

mousse
mousse sze, 2014-10-01 20:18

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az, hogy a vaj jeges, az miért fontos? Nagyon jól néz ki különben :)!

picipocak
picipocak cs, 2014-02-06 15:57

Most csináltam meg. Isteni. Egyszerű és nagyszerű. Hétköznapi ebédnek/vacsinak tökéletes. Már csak zsályát kéne szereznem hozzá. Az biztos sokat dobna rajta.

Zebrabara
Zebrabara p, 2013-11-15 16:16

Szia! Rizotto rizsem nincs itthon, csak sima barna rizs, amit viszont sokkal tovább kell főzni. Mit gondolsz, azzal is sikerülhet?

Cica1967
Cica1967 v, 2013-04-28 14:02

Nekem ez kiindulási alap volt, mert köretnek akartam zöldséges rizottót készíteni, Gordon Ramsay Pisztáciás göngyölt csirkéjéhez. Köszönet a jó kiindulási alapért! Azért a jeges vaj és a Parmezán nagyod dob rajta, valjuk be ettől lesz egyedi az ízhatás, a többi meg jó technológia! :)
Márti

twuvn
twuvn sze, 2012-01-04 17:42

Elkészítettem, és egy jó adag kakukkfüvet sem sajnáltam tőle. Szerintem finom volt, könnyű vacsi. Köszi a receptet! :-)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima v, 2012-10-21 17:25

akkor fantáziátlan vagy....ezt nem lehet elrontani,max a türelmetlen főzéssel.Hogy milyen az íze.az a Te fűszerezésedtől függ.Csak merészen:)))

586