r
Nosalty Logó

Sült joghurttorta házi eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Sült joghurttorta házi eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A linzertésztához (22 cm-es)

A linzertésztához (26 cm-es)

A krémhez (22 cm-es)

A krémhez (26 cm-es)

Az eperöntethez

Összesen 949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A linzertésztához (22 cm-es)

A linzertésztához (26 cm-es)

A krémhez (22 cm-es)

A krémhez (26 cm-es)

Az eperöntethez

Összesen 5691 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A linzertésztához (22 cm-es)

A linzertésztához (26 cm-es)

A krémhez (22 cm-es)

A krémhez (26 cm-es)

Az eperöntethez

Összesen 173 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    943.6 g
  • Cukor
    674 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1932.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1651 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 5691 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A linzertésztához (22 cm-es)

A linzertésztához (26 cm-es)

A krémhez (22 cm-es)

A krémhez (26 cm-es)

Az eperöntethez

Elkészítés

A linzertésztához (22 cm-es)

  1. A lisztet, porcukrot, és a hideg vajat összegyúrjuk.
  2. Az elkészült tésztát egy kerek tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes vastagságban (kinyújtani is lehet, és úgy beletenni, ahogy egyszerűbb). Én tettem alá sütőpapírt, biztos, ami biztos...
  3. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg egy kis színt kap a teteje.
  4. Egy nagyobb tálban összekeverjük a natúr joghurtot, a kristálycukrot, az étkezési keményítőt és az egész tojásokat. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a fél citrom levét és alaposan összekeverjük kézi habverővel.
  5. A krémet a már kihűlt, elősütött tésztalapra öntjük (rakjunk a tortaforma alá egy nagyobb tepsit, ha véletlenül kicsit kiszivárogna, ne a sütőbe folyjon), majd rakjuk 170 fokos sütőbe (légkeverés nélkül!), és süssük 40 percig. (Az enyém 70 percig sült, mivel nagyobb volt).
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és legalább 2 órára rakjuk a hűtőbe. Hidegen kínáljuk!
  7. Eperöntet: a megmosott epreket 4 felé vágjuk, és egy közepes méretű lábosba tesszük. A porcukrot és a citrom levét hozzáöntjük, jól összekeverjük, majd lefedjük, és fél órát állni hagyjuk.
  8. Ezután fedő nélkül felforraljuk, és 5 percig főzzük. Az étkezési keményítőt fél dl hideg vízben elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett az eperhez öntjük, amint besűrűsödött levesszük a tűzről. Kész! (2-3 hétig eláll a hűtőben.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22/26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 41749
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Ajánló

Más gyümölcsös öntettel is nagyon finom lehet, vagy esetleg friss szezonális gyümölcsökkel megpakolva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem ezzel a tortával, egy másik receptes oldalon bukkantam rá. Végre adódott rá alkalmam, hogy elkészítsem. Az alaprecept 22 cm-es tortaformára szól, nekem pedig 26 cm-esem van, így növeltem a mennyiségeket, ezt írtam le zárójelben mindegyik alapanyag után. Nagyon finom, hűsítő nyári édesség. És ráadásul egyszerű is elkészíteni. Az eperöntetet én gondoltam ki hozzá, de magában is nagyon ízletes. A leginkább sajttortára hasonlít az íze, aki azt szereti, ezt mindenképpen próbálja ki! A fénykép háttere és a tányér nem a legszebb, de nem otthon készült a kép, és az adott körüményekkel kellett megelégednem...

Hozzávalók

A linzertésztához (22 cm-es)

A linzertésztához (26 cm-es)

A krémhez (22 cm-es)

A krémhez (26 cm-es)

Az eperöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!