Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steak borskéregben

Steak borskéregben
Steak borskéregben
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt kedvem ilyen klassz őszi időben a konyhában órákig időzni, csak valami gyors ebéd jöhetett szóba. A gyönyörű hús adott volt, így került sor erre a hipp-hopp elkészíthető, klasszikus fogásra.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A sütéshez

ajánlat

Pákosztos Macska mustáros steakburgonyája kitűnő választás hozzá.
Én most kerti fűszeres, sütőben sült krumplival tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű hússzeleteket keresztben kettévágjuk, hogy négy, kb tenyérnyi nagyságú, másfél centi vastag húst kapjunk.
  2. Olívaolajjal megkenjük a külsejüket, majd a borsba forgatjuk, és kezünkkel kissé bele is nyomdojuk.
  3. Felhevített öntöttvas (vagy vastag falú) serpenyőben, az olvíaolaj és a vaj keverékén, oldalanként 1,5-2 percig sütjük a húsokat.
  4. Majd flambírozzuk a steaket: meglocsoljuk a konyakkal, és meggyújtjuk. Hőálló tálra szedjük, és kb 100 fokos sütőbe dugjuk a húsokat, míg a mártást készítjük.
  5. A serpenyőbe öntjük a fehérbort, és nagy lángon, keveregtve, felkaparjuk az aljára ragadt pörcanyagokat. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, egyet forralunk rajta és kész. Azonnal tálaljuk a sütőben melegen tartott steakkel.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 106
össznézettség: 47 993
elküldve: 8
receptkönyvben: 495
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

steak feketebors kéregben, steak fekete bors kéregben

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zodes
zodes Mon, 2012-02-20 13:31

Mint tudjuk igazán finom csak akkor lesz a steak, ha mediumra sütjük! Sosem szabad a steaket jól átsütni (mondjuk egy darabig nekem is mondhatta bárki)! Megcsináltam, nagyon finom lett a mustáros parázsburgonyával együtt!
Köszönöm a receptet!

petra
Petra / petra Mon, 2011-01-24 10:49

nem nyugodtan lehet ezt is well-done készíteni (ha valaki jól átsütve szereti), mint minden más steaket

gery
Gery / gery Sun, 2011-01-23 20:27

Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem steak-et akarok csinálni, hanem teljesen átsütöm, akkor van-e gond pl: rossz íze lesz a borskéregnek, stb. ? Mert ma ettem az étteremben hasonlót, és az sem volt teljesen átsütve.
Választ előre is köszönöm!

956
marha hátszín 40 dkg
fekete bors 3 ek
olívaolaj 2 ek
konyak 2 ek
fehérbor 1.5 dl
habtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek