Spárgás quiche recept

Spárgás quiche
Spárgás quiche
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra megunhatatlan ez az omlós, vajas tésztás, zöldséges, tojásos, tejszínes finomság. Én úgy szeretem, ha a tészta vékony és jó ropogósra sül.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 15 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 kk
  • 1 db tojás (kisebb felverve, amelyből egy keveset félre teszünk a tészta kenéséhez)
  • 1 ek víz (hideg)

A töltelékhez

ajánlat

A quiche-t fogyaszthatjuk melegen, langyosan, hidegen, magában vagy mártásokkal, salátával, reggelire, ebédre, vacsorára, kinek, hogy tetszik:).

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás pite, spárgás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.) Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
  2. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  3. A tésztát fedjük be alufóliával, vagy sütőpapírral öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
  4. Amíg a tészta sül elkészítjük a tölteléket. A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
  5. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
  6. A szalonnát csíkokra, a paradicsomot karikákra szeleteljük.
  7. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és sóval, borssal ízesítjük.
  8. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a spárgasípokat, a szalonna- és paradicsomszeleteket, rámorzsoljuk a krémfehérsajtot és végül ráöntjük a tojásos keveréket.
  9. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg átsül a töltelék.
  10. Cikkekre vágva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 24 248
elküldve: 13
receptkönyvben: 310
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pszilv
pszilv / pszilv h, 2012-06-18 13:30

nagoyn finom a teszta! en mas zoldseggel csinaltam a tobbi reszet, es mivel nem volt itthon tejszin, csak tejfollel, stb, tehat a teteje mas, de a tesztat innen neztem hozza, es nagoyn tuti! :)

szonja
szonja k, 2012-05-22 16:27

Szia Tündér! Nagyon finom lett óriási sikere volt, igaz kicsit változtattam rajta, mivel nem kaptam feta sajtot és szalonnát sem. Tehéntúróval és házi darált sonkával helyettesítettem. Az egész családnak nagyon ízlett. A tészta omlós finom pont, ahogyan szeretem!! Köszi a receptet!! Szép estét!

szonja
szonja p, 2012-05-18 09:11

Szia Tündér!
Vettem spárgát és ma el fogom készíteni vacsira, majd megírom milyen lett! Szép napot!!

andimaginary
andimaginary sze, 2011-05-11 22:16

Szia Tündér!

Épp most készítem el ezt a receptet. :)
Egy olyan fárasztó nap után, mint a mai pont ilyen könnyed sütős-főzős kikapcsolódásra volt szükségem. Mondjuk kicsit csaltam, mert készen kapható leveles tésztát használtam hozzá, szóval ez így nem is igazi quiche. :(
De majd elkészítem a recepted alapján a tésztát is!
Muszáj lesz, mert mai napig emlékszem arra a quiche-re, amit Dél-Franciaországban ettem. Isteni volt és itthon nem láttam még készen árulva. Szóval itt az ideje elkészíteni.

627