Répás - almás muffin recept

Répás - almás muffin
Répás - almás muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb répás muffin receptet kerestem, és azt hiszem, megtaláltam. Az idei Rama receptkönyvben bukkantam rá. A család egy pár perc alatt elkapkodta az összeset. :) A tészta istenien könnyű, levegős, és annak ellenére, hogy a cukormennyiség soknak tűnik, a nádcukortól nem lesz kibírhatatlanul édes a sütemény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Cupcake-nek is remek esetleg citromos krémmel, csokikrémmel készítve.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répamuffin, almás-répás muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz összetevőket összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. Apránként hozzáadjuk a folyékony összetevőket.
  3. A muffintésztát sosem kevergetjük sokáig. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és már kanalazzuk is a muffinsütőbe, általában a mélyedést a 3/4-éig töltjük. A szilikonost szükségtelen vajjal kikenni, a többi fajtát viszont ki kell kennünk.
  4. A sütőt melegítsük elő, a muffinokat megsütjük, tűpróbával teszteljük.
  5. A tortabevonót gőz felett olajjal megolvasztjuk, és a kihűlt muffinokat tetszés szerint díszítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 26 584
elküldve: 16
receptkönyvben: 480
elkészítve: 37/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chef Guevara
Chef Guevara szo, 2017-02-04 19:26

még egy: lehet kipróbálom céklával is: alma-répa-cékla
nyers salátában ez a trió bevált, itt is működnie kell, bár belátom, h ez azért már feltételez némi kóstolási bátorságot (nem tőlem ;))

Chef Guevara
Chef Guevara szo, 2017-02-04 19:24

hello,
jelentem kipróbálva 40% teljeskiörésű liszttel, szépen működik.
Egyéb változtatás: egy kanál cukor és édesítővel (kóstolás), dió nem volt benne és 160 fok + légkeverés volt, mivel az mindig szépen "növeszt". Légiesen könnyű lett és nagyon finom.
További előnye a receptnek, hogy bár minden másban egy Benke Ramsey vagyok :))), de sütit nem szoktam csinálni, még így is megugorható szerintem bárkinek.

szzh01
szzh01 szo, 2017-02-04 15:54

Nagyon jó recept, köszönet érte! Szombati ebéd 2. fogásaként leves utánra készítettem el.
A család férfi tagja eléggé húzták a szájukat készítés közben, amikor meglátták a nyers tésztában található alma és répa darabkákat (ráadásul én is nagy lyukú reszelőn reszeltem), de sütés után belátták, hogy finom, és hogy tényleg nem érződik rajta a répa.
A cukorból én csak 15 dkg-ot tettem, felét kókuszvirágcukorral egészítettem ki, a vaj 50%-a nálam kókuszolaj volt (és bőven elég volt 10 dkg), a sütőpor fele szódabikarbóna lett. Legközelebb fahéjból legalább 1,5x-es mennyiséget teszek bele, még pikánsabbá tenné, alig érződött a fahéj jelenléte a tésztában - mondjuk nagy fahéjkedvelő vagyok, így lehet, már egy kicsit immunis a kevésre. A vanilincukor nálam is kimaradt, szerintem nem hiányzott belőle.
El tudnék képzelni a muffin közepébe vagy a tetejére valamilyen könnyű citromos krémet a csoki helyett.
Ja, és gluténmentes Schar lisztkeverékből készítettem, nagyon könnyű, laza lett a tészta.

nita04
nita04 h, 2014-04-14 15:39

Nagy kedvencünk ez a muffin, de én kicsit "megreformáltam" és kizárólag teljes kiőrlésű lisztből (tönköly és rozs fele-fele) és 11 dkg xilittel csinálom, a vaníliás cukrot pedig kihagyom belőle.
Úgy is tökéletes és még egészséges is! :-)

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 v, 2012-11-11 18:23

Nagyon jó recept, köszönet érte, én is az előttem szólóhoz hasonlóan, fele-fele arányban tettem bele a sima illetve tönkölylisztet és csak 10 deka cukrot, és bőven elég volt az édessége így is. Nagyon finom, bátran süssétek, nem bánjátok meg! Lehet a liszt egy kis részét zabkorpával vagy apró szemű zabpehellyel is helyettesíteni, próbáltam úgy is, még egészségesebb, és az állaga is jó!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 v, 2012-11-11 19:49

Szia! Én is ki fogom próbálni ezekben a verziókban is. A cukormennyiség nekem is mindig nagy fájdalmam, a legtöbb sütibe tényleg szükségtelen az előírt mennyiség. Nagyon köszi, és további jó sütést!
Zsuzsa

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 v, 2012-03-25 09:10

Kedves Tuvia!
Ez valóban a legjobb répás muffin recept! Megsütöttem, fele tönköly-fele sima liszttel, és csak 10 dkg nádcukorral (mi nem vagyunk nagyon édesszájúak, csak emiatt csökkentettem). Puha, omlós, nem száraz, finom,mindenkinek ízlik ...a lényeg, hogy innentől ragaszkodom a receptedhez, és csak ezt fogom készíteni. Köszi a receptet! Üdv:Eszti

timke1979
timke1979 p, 2012-03-16 16:54

Szia Tuvia!
Ma keszitettem el ezt a muffint, teljeskiorlesu liszttel es edesitoszerrel probalkoztam. Nem lett rossz, bar nem puffadt meg a teszta sules kozben, csak egy kicsit. Az illata viszont isteni volt, a dio nagyon illik bele es a repa egyaltalan nem erzodik. Egyebkent nekem izlik, kivancsi leszek hogy a paromnak is fog-e izleni. Koszonom a receptet. :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 p, 2012-03-16 17:48

Szia!
Én még csak sima liszttel készítettem. Próbálkoztam már teljes kiőrlésűvel, de sosem jön össze igazán. A fehér lisztes verzió biztos, hogy nagyra nő. Lehet, kicsit keverned kellene. (Persze csak ha nem egészségügyi okokból készíted így.) Örülök, hogy írtál. További jó sütögetést.
Zsuzsa

timke1979
timke1979 szo, 2012-03-17 16:39

Szia! Probaltam egy egeszsegesebb valtozatot osszehozni. Paromnak is izlett, mara az osszes elfogyott :) pedig 20 kis muffin lett belole es ketten ettuk. :))

neni
neni p, 2012-01-06 16:06

Szia Tuvia!
Holnap ebéd után ez lesz a desszert! Nagyon jónak tűnik a hozzávalókból és ahogy a hozzászólásokból is olvasom. Majd megírom, hogy nekünk hogy ízlett.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 p, 2012-01-06 18:58

Kedves neni!

Nagyon örülök, hogy megláttad a fantáziát a sütikémben :) Mi már sokszor készítettük, és mindenki nagyon szereti. Jó étvágyat hozzá!

Zsuzsa

neni
neni v, 2012-01-08 18:39

Heló Zsuzsa!

Megsütöttem! Nagyon ízlett a családom minden tagjának. Azt hiszem még sokszor meg fogom sütni.
Köszi
Üdv.
Éva

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 v, 2012-01-08 18:46

De örülök! :) Kis egyszerű, de finom süti. Ha ízlett, sütőtökkel is próbáljátok ki! :)

Krisznyuszi
Krisznyuszi h, 2011-12-19 14:40

Szia!
Nagyon-nagyon finom lett a muffin. Kicsit megijedtem, hogy nagyon érződni fog benne a répa, mert a nagy lyukú reszelőn reszeltem le, de teljesen homogén lett az egész.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 h, 2011-12-19 14:49

Én is a nagy lyukún szoktam, és először vártam, hogy mennyire lesz répa íze (mondjuk én nem bánnám) ;), de tényleg nincs neki. Nagyon örülök, hogy ízlett! Boldog ünnepet, sok sütkérezést! ;)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 k, 2011-11-22 14:24

Nagyon örülök, Katamolly! Én is összedobtam már jó párszor, sőt ajándékba is vittem a szüleimnek, és magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan elkapkodták :) További jó sütögetést! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatod. :)

katamolly
katamolly k, 2011-11-22 14:19

Kedves Tuvia! Ma megcsináltam ezt a muffint, nagyon-nagyon finom lett! Ez lesz a kisfiaim uzsonnája. Először gondolkodtam, kihagyjam-e teljesen belőle a diót, mert a kisebbik fiacskám 16 hónapos, de úgy döntöttem, félreteszek belőle neki egy rész tésztát, a többibe pedig beletettem a diót is. És milyen jól tettem! A diótól lett igazán "kerek" az íze. Köszönöm a receptet, biztosan sokszor megcsinálom majd.

884