Rakott káposzta savanyú káposztából recept

1 adag
772
kcal
Rakott káposzta savanyú káposztából
Rakott káposzta savanyú káposztából
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szokott ilyet csinálni néha napján, és kedvet kaptam hozzá hogy elkészítsem, nagyon finomra sikeredett! Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, káposztás egytálétel, savanyú káposztás rakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna felét megpirítjuk (zsiradék hozzáadása nélkül), majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  2. A szalonna másik felét egy másik edényben szintén megpirítjuk majd rátesszük a káposztát, és kb. 2-3 dl vizet adunk hozzá, és dinszteljük. Ha a káposzta elissza a vizet, pótoljuk!
  3. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Ha egy kicsit átpirult, majdnem annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst, majd hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
  4. Puhára főzzük a rizst, lecsöpögtettjük, majd ha megfőtt a hús (nem baj, ha marad rajta egy kis lé), és a káposzta is kellőképpen megpuhult, összekeverjük őket egy hőállló edényben.
  5. A tetejét befedjük a tejföllel, majd betesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 098
elküldve: 6
receptkönyben: 239
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Wijike

Mióta szakács: 2011.10.28.
4 recept

Hozzászólások (3)

wijike
wijikev, 2012-05-20 21:58

Kedves Attila78!
Köszönöm az észrevételedet, sajnálom hogy sok lett a leve, nekem pont jó volt. Igaz, mi kicsit szaftosabban szeretjük, szóval lehet hogy ízlés dolga! :-) Mindenesetre örülök hogy ízlett, fogyaszd máskor is egészséggel! :-)

Attila78
Attila78p, 2012-06-15 21:25

Na, megcsináltam újra, most is igen fantasztikus lett. A húst majoranna és bazsalikom örleménnyel is ízesítettem, nagyon jól kihozta az ízeket.
Ajánlom mindenkinek így is. Másodszori elkészítésre azért jóval gyorsabban ment, mint először, persze.

Üdv: Attila

Attila78
Attila78szo, 2012-05-19 09:52

Sziasztok,

tegnap csináltam meg, követve a receptet szóról szóra. Nagyon finom lett, nagyon jó volt benne a pirított szalonna is.
A hús alá negyedannyi víz is elég, fűszerezést követően ugyanis a hús rengeteg vizet ereszt. Nem győztem leszedni a fölös vizet a húsiról.
Ajánlom a receptet mindenkinek.
Üdv:

Attila

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
772