Rakott káposzta savanyú káposztából recept

Rakott káposzta savanyú káposztából
Rakott káposzta savanyú káposztából
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szokott ilyet csinálni néha napján, és kedvet kaptam hozzá hogy elkészítsem, nagyon finomra sikeredett! Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, káposztás egytálétel, savanyú káposztás rakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna felét megpirítjuk (zsiradék hozzáadása nélkül), majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  2. A szalonna másik felét egy másik edényben szintén megpirítjuk majd rátesszük a káposztát, és kb. 2-3 dl vizet adunk hozzá, és dinszteljük. Ha a káposzta elissza a vizet, pótoljuk!
  3. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Ha egy kicsit átpirult, majdnem annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst, majd hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
  4. Puhára főzzük a rizst, lecsöpögtettjük, majd ha megfőtt a hús (nem baj, ha marad rajta egy kis lé), és a káposzta is kellőképpen megpuhult, összekeverjük őket egy hőállló edényben.
  5. A tetejét befedjük a tejföllel, majd betesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 990
elküldve: 6
receptkönyben: 233
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Wijike

Mióta szakács: 2011.10.28.
4 recept

Hozzászólások (3)

wijike
wijikev, 2012-05-20 21:58

Kedves Attila78!
Köszönöm az észrevételedet, sajnálom hogy sok lett a leve, nekem pont jó volt. Igaz, mi kicsit szaftosabban szeretjük, szóval lehet hogy ízlés dolga! :-) Mindenesetre örülök hogy ízlett, fogyaszd máskor is egészséggel! :-)

Attila78
Attila78p, 2012-06-15 21:25

Na, megcsináltam újra, most is igen fantasztikus lett. A húst majoranna és bazsalikom örleménnyel is ízesítettem, nagyon jól kihozta az ízeket.
Ajánlom mindenkinek így is. Másodszori elkészítésre azért jóval gyorsabban ment, mint először, persze.

Üdv: Attila

Attila78
Attila78szo, 2012-05-19 09:52

Sziasztok,

tegnap csináltam meg, követve a receptet szóról szóra. Nagyon finom lett, nagyon jó volt benne a pirított szalonna is.
A hús alá negyedannyi víz is elég, fűszerezést követően ugyanis a hús rengeteg vizet ereszt. Nem győztem leszedni a fölös vizet a húsiról.
Ajánlom a receptet mindenkinek.
Üdv:

Attila

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
774