Rakott káposzta savanyú káposztából recept

megosztás
0
Rakott káposzta savanyú káposztából
Rakott káposzta savanyú káposztából
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szokott ilyet csinálni néha napján, és kedvet kaptam hozzá hogy elkészítsem, nagyon finomra sikeredett! Csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, káposztás egytálétel, savanyú káposztás rakottas
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A szalonna felét megpirítjuk (zsiradék hozzáadása nélkül), majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  2. A szalonna másik felét egy másik edényben szintén megpirítjuk majd rátesszük a káposztát, és kb. 2-3 dl vizet adunk hozzá, és dinszteljük. Ha a káposzta elissza a vizet, pótoljuk!
  3. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Ha egy kicsit átpirult, majdnem annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst, majd hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
  4. Puhára főzzük a rizst, lecsöpögtettjük, majd ha megfőtt a hús (nem baj, ha marad rajta egy kis lé), és a káposzta is kellőképpen megpuhult, összekeverjük őket egy hőállló edényben.
  5. A tetejét befedjük a tejföllel, majd betesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 48 010
elküldve: 6
receptkönyben: 276
elkészítve: 18/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Wijike

Mióta szakács: 2011.10.28.
4 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wijike
Wijike / wijike v, 2012-05-20 21:58

Kedves Attila78!
Köszönöm az észrevételedet, sajnálom hogy sok lett a leve, nekem pont jó volt. Igaz, mi kicsit szaftosabban szeretjük, szóval lehet hogy ízlés dolga! :-) Mindenesetre örülök hogy ízlett, fogyaszd máskor is egészséggel! :-)

Attila78
Attila78 p, 2012-06-15 21:25

Na, megcsináltam újra, most is igen fantasztikus lett. A húst majoranna és bazsalikom örleménnyel is ízesítettem, nagyon jól kihozta az ízeket.
Ajánlom mindenkinek így is. Másodszori elkészítésre azért jóval gyorsabban ment, mint először, persze.

Üdv: Attila

Attila78
Attila78 szo, 2012-05-19 09:52

Sziasztok,

tegnap csináltam meg, követve a receptet szóról szóra. Nagyon finom lett, nagyon jó volt benne a pirított szalonna is.
A hús alá negyedannyi víz is elég, fűszerezést követően ugyanis a hús rengeteg vizet ereszt. Nem győztem leszedni a fölös vizet a húsiról.
Ajánlom a receptet mindenkinek.
Üdv:

Attila

772