r
Nosalty Logó

Pizzoccheri

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Pizzoccheri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3087 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6734 micro
Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9145.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    3012 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    972 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    2246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1076 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26938 micro
Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1830 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket egy lábasban elkeverjük, és apránként adagoljuk hozzá a kézmeleg vizet, gyúrjuk ruganyos tésztává. Lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Kb. 8 cm széles csíkokra vágjuk fel a kinyújtott tésztát. A tésztacsíkokat jól meglisztezzük, és egymásra helyezzük. Így együtt metéljük fel kb. 1 cm széles csíkokra. Ha összetapadnának a rétegek, szedjük őket szét, szélesre nyitott ujjakkal "gereblyézzük" őket át, rázogassuk szét őket, miközben lisztezzük meg, nehogy összeragadjanak.
  2. Mossuk meg a spenótot, tépkedjük a nagyobb leveleket ketté. Tisztítsuk meg a burgonyát, és vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük a spenótot és a burgonyát fazékba, öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi (a spenót idővel összeesik, így jut hely a tésztának is) sózzuk meg, és forraljuk fel, főzzük további 5 percig.
  3. Tegyük bele a tésztát, rázogassuk kissé meg, és főzzük 15 percig.
  4. Közben kis lábasban olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a kettétépett zsályalevélkéket, törjük bele a fokhagymát, pirítsuk együtt őket 1-2 percig.
  5. Szűrjük le a tésztát, öntsük rá a vajat (a zsályalevelet előbb távolítsuk el belőle). Keverjük bele a vékony darabkákra vágott sajtot, keverjük át, hogy a sajt elolvadjon benne.
  6. Tálaljuk forrón, tányérokon szórjuk meg parmezánnal.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8573
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

Fehér borral, vagy roséval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzoccheri
OsztriGa 35 recept

Igazi téli étel. Gyakran látni olasz sípályák melletti kis gyorséttermekben is, de ahogyan megfigyeltem, a legtöbbször csak a helyiek választják, nem túl előnyös, mondhatni kevésbé bizalomkeltő kinézete miatt. Én valamikor a 80-as évek derekán ettem ilyet először, és azóta mindig hoztunk síelésekből hazatérvén száraztésztát. Ha a tészta megvan, már szinte percek alatt kész, ez a különlegesség. Csakhogy tavaly nem voltunk síelni, így aztán elmaradt a tésztavásárlás. Ezért gondoltam, majd letöltöm innen a receptet, de legnagyobb meglepetésemre nem találtam még fent a receptjét. Sőt magyar oldalakon sem, így aztán a világhálón néztem körül. A tésztát meggyúrni egyáltalán nem nehéz, talán a metéléshez kell némi rutin, de az se olyan vészes. Legtöbbször kelkáposztával készítik, vagy mángolddal, ez utóbbit sehol nem kaptam, a káposztával meg az a bajom, hogy azzal még ennyire sem fotogén, a drága :-).  

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?