hozzászólások (2)

leírás

Kemény, világossárga színű, tehéntejből készült, eredetvédett svájci sajt. Édeskés és enyhén sós íze a sajt korával változik: a fiatal Gruyére sajtokat diós íz jellemzi, míg az idősebbek ízvilága jóval komplexebb. Tíz liter tejből készül egy kilogramm Gruyére sajt. Hasonló jellegű francia sajtok a Comté és a Beaufort. A Gruyére sajt, mivel jól olvad, sütéshez és fondühoz kiválóan alkalmas.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben a gyári kiszerelésben. Felbontás után pedig légmentesen lezárva.

Gruyére sajt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        gubigabi
        Gubigabi / gubigabi h, 2011-01-03 18:33

        A kedvenc sajtom. Sajnos itthon elég drága, de fantasztikus. A sajtos ételek karakteressé válnak általa és az illata... Sajt a javából. Gubigabi