Pizza Otthon :) - Pizza 16. recept

Pizza Otthon :) - Pizza 16.
Pizza Otthon :) - Pizza 16.
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (99)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pizza! Úgy ennék egy jó kis Pizzát! 
Jómagam, több éve készítek otthon „Olasz Pizzát”, és többen ácsingóztak a receptért. A tészta nem tartalmaz semmi különlegeset, nincsenek apró betűs részek, egyszerűen liszt, víz, olívaolaj, só és egy csipet élesztő. Persze itt jön a képbe, hogy ahány ember annyi ízlés.
Az olaszok a tésztát vékonyra nyújtják, hogy a harmónia élvezhető legyen.
Amit a receptben felsorolok csak támpontok, ettől kezdve már az elkészítőn múlik, hogy milyen irányt vesz a kis tésztagombóc elkészítése.
Egy próbát megér, csalódni senki nem fog benne, ezt garantálom. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A tejfölös szószhoz

A margherita feltéthez

A sonkás feltéthez

A magyaros feltéthez

ajánlat

Egy két apróság az elkészítéshez:

  • Mindig friss összetevőkkel dolgozzunk.
  • Friss bazsalikom
  • Normál élesztő
  • Magas sikér tartalmú liszt, legalább BL-80
  • A sajt mozzarella!
  • Olívaolaj!

Használjunk Pizza-sütőlapot! (32-cm)
A sütőt a lehető legforróbb hőfokra melegítsük elő, amit be lehet kapcsolni, kapcsoljunk be rajta. Az én sütőm légkeverés, 250 fok, alsó-felső sütésmódban üzemel.
A feltétekkel óvatosan bánjunk, nem szabad sokat tenni semmiből.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzarecept olasz módra, variációk olasz pizzára
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk.
  2. Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk
  3. Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáadjuk az olívaolajat, a maradék vizet és a sót.
  4. Kézzel vagy villával elkezdjük óvatosan összedolgozni, körkörös mozdulatokkal úgy, hogy szükség szerint a hozzáveszünk a lisztből, amennyit a folyadék felvesz. Ha valaki nem érez késztetést így összeállítani a tésztát, egy hagyományos keverőtálban is megteheti, de akkor nem lesz lisztes minden.
  5. Ha kell pótoljuk vagy a lisztet, vagy a folyadékot. Addig gyúrjuk míg sima, rugalmas tésztát kapunk, amely se nem túl lágy, sem nem túl kemény!
  6. Két egyenlő részre szedjük, és cipót formálunk belőle. A 32 cm-es sütőlaphoz egy cipó kb. 35 dkg legyen!
  7. A cipókat 1 órára kelni hagyjuk!
  8. Az egyszerűség kedvéért vagy kenyérsütő gépbe, vagy dagasztó gépbe is elkészíthetjük a tésztát, így időt és fáradtságot takarítunk meg :)
  9. Míg a cipók kelnek, elkészítjük a paradicsomos pizzaszószt. A hozzávalókat fazékba rakva, 15-20 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  10. A tejfölös alapot csak össze kell keverni, az apróra vágott fokhagymát bele keverjük egy pohár 1,5 dl tejfölbe. Ez kb. 1 pizza alapja.
  11. Lereszeljük a sajtot, felszeleteljük a kolbászt, a sonkát, a paradicsomot, a paprikát.
  12. 1 óra kelés után, kézzel kinyújtjuk a cipót.
  • Nyújtófával, sütő tepsi formára (kerekre) vagy,
  • A cipót a közepétől az ujjainkkal kicsit megformázzuk (kerekre), majd a tenyerünkkel elkezdjük széthúzni úgy, hogy közben forgatjuk a tésztát. Ha nincs meg a kívánt méret, akkor egy egyszerű trükkel lehet segíteni ezen. A tészta felét / háromnegyedét lelógatjuk a pultról, és úgy folyatjuk a nyújtását, vigyázzunk le ne szakadjon a logó fele a tésztának.
  1. Kiolajozott formába rakjuk, megkenjünk a kívánt szósszal, majd rátesszük a kívánt feltétet. Figyeljünk, hogy mindig a sajt kerüljön alulra.
  2. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 130
össznézettség: 141 414
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 278
elkészítve: 95/138
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csabam

Mióta szakács: 2010.09.10.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások (99)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mogyoró89
mogyoró89 p, 2016-02-19 19:08

Szia!
Nagyon örülök ennek a receptnek, mert sosem mertem belefogni a pizzatészta készítésébe, de ez a tészta fantasztikus. Egyszerű, gyors és nagyon finom. És még a szélét is meg lehet enni :D
Nagyon köszi!

Marcsika1
Marcsika1 p, 2015-11-27 20:50

Csabam!
Már sokszor elkészítettem a családnak ezt a remek pizzát, de teljes kiőrlésű lisztből és mondanom sem kell nagy sikert aratott.Nem kell nyújtani sem, szépen széthúzható.Feltétnek pedig bolognai darált húsos mártást teszek. Nagyon finom és laktató. Köszönöm.

szelkriszti
szelkriszti szo, 2014-10-25 10:12

Sziasztok!
Nekem van kenyérlisztem BL80as, ill finomlisztem BL55. Melyiket hasznaljam?
Koszi!

fiorella
fiorella k, 2014-04-01 10:33

Szia Csabam,

Már jó ideje használom az itt közzétett recepteket, ha kedvem szottyan főzőcskézni...most először éreztem úgy, hogy regisztrálnom kell magamat a Nosaltyra, hogy megköszönjem a receptedet! :)
Tegnap este sütöttem pizzát a páromnak vacsira és nagyon ízlett mindkettőnknek...azt mondta, elmehetnék szakácsnak (szerencsére mindig jókat sütök-főzök)! Úgy gondoltam, ez leginkább a te érdemed! :)
Mégegyszer köszi, biztos sok pizzát fogok még legyártani!!

Üdv.:
fiorella

Mehescs
Csabam / Mehescs p, 2014-04-04 09:32

Kedves Fiorella,
A jó szakács ismérve, hogy jól alkalmazza a recepteket/ötleteket. :) Nagyon örülök, hogy jól sikerült és kipróbáltad a receptet. Sok jó pizzát kívánok még nektek az asztalra és további sok sikert az alkotáshoz!:)

papp73
papp73 h, 2014-02-17 22:50

Kedves Csabam! Nagyon köszi a receptet, innentől kezdve nagy pizzasütő leszek! :) Finom ropogós tészta, 8 perc alatt megsül... főnyeremény! Köszi!

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2014-03-22 12:22

Kedves papp73, örülök, hogy sikerült és köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet.
Sok örömöt kívánok az elkészítéshez!

LKriszta
LKriszta k, 2013-12-31 20:11

Most van a sütőben. Bár még nem tudom milyen lesz az íze (én hawainak csináltam), de a tészta tökéletes azt már kijelenthetem. Gyönyörűen lehetett vele dolgozni, pont jó volt az állaga, egyben felszedtem a deszkáról és úgy tettem át a tepsibe. Pedig változtattam az eredeti recepten. 30 dkg bio tönköly fehér liszt és 10 dkg bio tönköly teljes liszt került bele, illetve élesztő helyett 1 tasak sütőpor. Köszönöm szépen a receptet. Általában meg szokott gyűlni a bajom a tésztákkal, de ez igazi sikerélmény volt. Remélem az ízesítésem is az lesz. Szilveszteri vacsinak készül. :)

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2014-03-22 12:24

Kedves LKriszta,
Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet. A változtatásért külön köszönet, remélem sikerült a végeredmény :)
Kedves egészségedre.

flikflak
Flikflak / flikflak sze, 2013-11-06 11:38

Szia!
Most kerestem vissza hogy mikor készítettem a pizzát először a te tésztáddal. Ennek már 2 éve. Eszembe sem jut másikat kipróbálni hiszen végre megvan az igazi. Nyáron tejfölös hagymás sajtos lepénykék. A téli időben pedig pizzák lyukacsos lapon. (Így még finomabb!) És végre kifejlesztettem a feltétet is úgy, hogy meg vagyok elégedve az összeredménnyel. A család is és a vendégek is. Barátnőm azt mondta, hogy ne adjak én neki recepteket, inkább mindig szóljak amikor készül.
Szóval még egyszer köszönöm és ajánlom mindenkinek!
flikflak

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2014-03-22 12:47

Kedves flikflak,
Nagyon jó ilyet olvasni, hogy ennyi idő után még mindig ez a recept az igazi. És akkor ha már évek, akkor Én is hozzáteszek egy kis újdonságot a történethez, illetve, hogyan is született ez a recept.
Jómagam gyakorló hobbi szakács vagyok. Sajnálatosan egy népbetegségnek köszönhetően (Glutén érzékenység) már nem tudom élvezni ennek a receptnek a végeredményét, de mindig jóleső érzéssel gondolok vissza az elkészítésével járó örömnek és a végeredmények.
Szóval vissza az elejére. Még középiskolába jártam, mikor a főzés szeretetéért illetve a zsebpénz kiegészítéséért elszegődtem egy lakhelyemen működő eredeti olasz pizzériába. Ez még a 90-es évek elején volt. A tulajdonos Olasz volt. Akkor még csak 5 nm helyen állt egy 4 polcos pizza sütő, ahová csak elvitelre készítettük a pizzát. A Pizzéria másik része a konyha volt. Már akkor olyan sikere volt a „Pizzának”, hogy a város másik feléről érkeztek törzsvásárlók, hogy pizzát tudjanak tenni a hétvégi asztalra. Az "olasz" (személyiségi jogok érdekében nem használok neveket és pontos címeket ) minden este bezárta a konyhát 10 percre, amikor a keverő gépbe behelyezte a hozzávalókat. Mi már csak a késztermékkel találkoztunk másnap, mire megkelt tészta. 2 évbe és kitartó érdeklődésbe került mire, ha nem is a teljes, de jelentős részleteket sikerült megtudni az összetételről. De valamiért nem sikerült reprodukálni a „Pizzát”
Aztán sok-sok évvel később egy Jamie Oliver főzőműsorban megláttam egy nagyon egyszerű és gyors pizza elkészítési módszert. Az fogott meg, hogy a színpadon fogadott a nézőkkel, miszerint előbb elkészíti saját kezűleg a pizzát mint ahogy a pizzát megrendelik futárral. Telefon, pizza megrendel, majd nekiállt a pizza elkészítésének, miden különösebb előkészület nélkül. Jamie nyert! Akkor raktam össze ezt a receptet.
Rájöttem, hogy minden az egyszerűségen és tisztaságon múlik. Az eredeti receptet a „sok” élesztő, és a túlgyúrt tészta miatt nem tudtam elkészíteni olyanra, mint amilyennek megismertem.
Ennek a felfedezésnek az eredménye ez a recept. Én már nem fogyaszthatom, de újra és újra visszatérek ide, hogy megnézzem, okozott-e még örömöt valakinek?!

További sok örömöt kívánok az elkészítéséhez.

olaszy
olaszy h, 2013-10-14 10:54

Ezt a pizzát kb két hónapja megcsináltam, de még nem voltam regisztrált... aztán két hónapig kerestem, hogy melyik volt az a jó pizza recept, s ma találtam meg... elmentettem, köszönöm.

furogabi
furogabi h, 2013-06-03 15:40

Sziasztok!

Köszönöm én is ezt a receptet, nagyon jó. A múltkor a párom javaslatára mi is tekercset készítettünk a pizzatésztából, amit feltekertünk (mint a kakaós csigát). Beletettük a tepsibe, bevagdostuk, de nem vágtuk el teljesen, majd készre sütöttük. Ajánlom mindenkinek.

Köszönöm az alapreceptet:-) A mi kedvencünk a tejfölös, sült hagymás, szalonnás, kapros feltét.

Üdv,

Gabi

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2014-03-22 12:52

Kedves furogabi,

Örülök a sikernek, meg az újításnak is.:) De a tejfölös, hagymás, szalonnás, kapros feltét!!!! Hát most nyeltem egy nagyot! :)

Nevem.Titok
Nevem.Titok sze, 2013-05-22 15:30

guszta nagyon nem birok ellenálni neki el is készitem most rögtön van is hozzávaló

andilawyer
andilawyer cs, 2013-01-10 22:56

Caro Csabam!

MOLTO GUSTOSO, MOLTO SQUSITO!
GRAZIE! :)

Szóval nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a kincset érő receptet! Én rendszeresen finom pizzákat sütöttem eddig itthon, de mostantól csak ez "A PIZZA" alapreceptem!

Köszi!

Andi

Mehescs
Csabam / Mehescs cs, 2013-03-21 10:10

Szia Andi!

Örülök, hogy megtaláltad a "Tuti" receptet, és köszönöm, hogy kipróbáltad.

Kedves egészségedre :)

Csaba

SNo
SNo szo, 2013-01-05 18:42

Legutóbb ebből a pizza tésztából kis pizza tekercseket készítettem. Mozzarellasajtal, sült csirke darabkákkal és lila hagymával töltöttem meg. Egy muffin sütő formába beleállítottam őket és úgy be a sütőbe. Ha tehetitek ezt is próbáljátok ki! Nagyon finom lett! :) /Még kapros mártogatóst is tálaltam hozzá./

panka24
panka24 szo, 2012-09-22 09:08

Szia,
Köszönjük ezt a megunhatatlan receptet! A párom nem nagy pizzás, de ez kivétel!
Azt mondta, hogy ezután nem rendelünk pizzát!:)
Ez tökéletes!
Még nem tudtam annyit készíteni, hogy a fagyasztóba is kerüljön belőle...
Üdv:Kata

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-10-27 17:24

Szia Kata!

Nem is kell fagyasztani, csak frissen :) örülök, hogy újra és újra elkészíted a receptet, és nem várakoztok a kapucsengő felharsanására (pizzafutár:).

Nekünk is hasonló változásokat hozott korábban.

További örömteli sütögetést, szép napot.

Csaba

zolikailike
zolikailike cs, 2012-09-20 10:42

Részemről, nagyon köszönöm a receptet! A családom imádja a pizzát, így elég sűrűn készítek, de még sohasem sikerült ilyen szuperre a tésztája!!!! Ezt a receptet mindenféle képen megtartom:) Ezer hála:)))))))

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-10-27 17:21

Kedves Zolikalilike!

Ennél jobb nincs is egy recept magalkotásának, mint a sok-sok köszönet és sikerek olvasása. Remélem még sok örömöt fog neked és családodnak okozni...

:)

Szép napot

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-09-22 08:28

Kedves zolikailike!

Be kell valljam, hogy igen nagy feladat volt ezen recept közlése, hogy miért azt most leírom pár mondatban :)

Már nem is tudom, mikor kerültem közeli kapcsolatba a konyhával, de még iskolába jártam. :) A lényeg, hogy a főzés szeretete a bableves rántásának elkészítésével és a csipetkék szaggatásával kezdődött.
Édesanyám két műszakban dolgozott, a délutános műszak előtt soha nem volt ideje befejezni a bablevest, "alig" várta, hogy hazaérjek az iskolából és besegítsek. Megmutatta milyen is a jó fokhagymás pirospaprikás rántás, mit is kell vele csinálni... Az első önálló siker után nem volt megállás. Édesanyám, soha nem tartotta a receptek mennyiségeit, Én is így nőttem fel. Próbálgattam, mi mivel, miből mennyi. Voltak, nem jól sikerült ételek! :):):)
De amiért erre kitértem, hogy ezen tészta recept kifejlesztése is hasonló képen, több éves tészta gyártás után sikeredett. De hogy miből mennyi? Megvolt, a saját kis bögrém. De ezt nem írhattam, hogy 1 sárga kék bögrényi! :) Szóval mire kimértem a szükséges adagokat, addig közeli hozzátartozóim, barátaim folyamatos meghívásban részesültek és fogyasztották napi szinten az elkészült pizzákat. :):)
Végül megszületett a pontos leírás, és ahogy olvasom a visszajelzéseket, nem csak nekem okozott örömöt, sikereket.

Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet, további sok sikert...

SNo
SNo v, 2012-08-26 22:24

Kedves Csabam!
Ezt a pizza receptet kb. 5 hónapja néztem ki itt és készítettem el a családnak. Azóta is oda vagyunk érte és nem tudjuk megunni. :) Nagyon finom!
Köszönöm a receptet!

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-09-22 08:15

Kedves SNo!

Tetszik elszántságod "Ezt a pizza receptet kb. 5 hónapja néztem ki itt és készítettem el a családnak." és kitartásod, és nagy örömmel látom, hogy sikered is van vele. :)

Köszönöm, hogy kipróbáltad

panka24
panka24 cs, 2012-08-23 13:02

Kedves Csabam!

Holnap lesz a szülinapom és szeretném a családomat meglepni egy pizzával.
A lányokkal a tejfölösért rajongunk. Sokat sütögetek és most ezt is szeretném kipróbálni.
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményed a tészta fagyasztásáról? Gondolom nem túl jó ötlet, de néha olyan jó lenne csak elővenni a hűtőből...
Szép napot kívánok!Üdv:Kata

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-09-22 08:13

Kedves Panka24!

Elnézésed, hogy csak most reagálok kérdésedre...
Alapjában a friss összetevőket támogatom, de elkerülhetetlen a fagyasztott alapanyagok használata. A tészta fagyasztását tekintve javaslatom, hogy nyugodtan használd. Ha lehetőséged van ilyenkor is fele-fele arányban friss tésztához gyúrd :) Így a "kovász" még jobban kihozza az ízeket, állagot. Bár Én még nem próbáltam. Csak hűtőbe raktam a megmaradt tésztát és másnap a frisshez hozzákeverve nagyon jó állagú tésztát kaptam :) Ezért gondolom, hogy a fagyasztás hasonló eredményt produkál.

További sok sikert

baloghandee89
baloghandee89 szo, 2012-07-28 13:40

csatlakozom az előttem szólókhoz :) már 2x készítettem el, isteni finom. már 2en elkérték a receptet ;) nekem a tejfölös a kedvenc, férjemnek a paradicsomos. ISTENI a tészta! üdv, és gratula :)

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-09-22 08:07

Kedves baloghandee89

Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet, és örülök, hogy sikered volt a recepttel :)

feheri
feheri v, 2012-04-22 20:38

Kedves Csabam!
Ma én is elkészítettem a recepted szerinti pizzánkat, nagyon finom lett. Volt már nekem egy jól bevált receptem, de annyian dicsérték a pizzád tésztáját, hogy azt gondoltam magamban, hogy muszáj kipróbálni, hogy ez milyen is :) Egyszerűen tökéletes, pont olyan, amilyennek lennie kell! A párom a tészta széleit is megette, amire még soha nem volt példa (se itthoni, se pizzériás pizzánál), szóval nálunk ez lesz az abszolút kedvenc tészta. A leírt hozzávalókból nekem egy kerek és egy tepsis pizzám lett. Köszönet a receptért!

Mehescs
Csabam / Mehescs szo, 2012-09-22 08:06

Kedves Feheri!

Nagyon örülök, hogy ilyen örömöket okozott a recept és köszönöm, hogy kipróbáltad...

sonce85
Sonce / sonce85 h, 2012-03-26 11:56

Kedves Csabam!

Elkészítettem életem első Pizzáját amit neked köszönhetek.(Bár jó szakácsnak tartanak,de a pizza készítéstől mindig is féltem...)hm..nagyon-nagyon finom lett :-)
Ezek után csak ezt és így fogom sütni.

Mégegyszer köszönöm a receptet!!

Mehescs
Csabam / Mehescs h, 2012-03-26 22:25

Kedves sonce85!

Nagyon örülök, hogy sikered volt, és ízlett is :) Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet. További sok sikert és élményben gazdag alkotást!

Csaba

padrienne
padrienne v, 2012-03-18 20:49

Ma megsütöttem tényleg nagyon finom. Én ezt az adagot egy gáztepsi méretre igazgattam a kezemmel sütőpapíron, a tepsi a sütőben melegedett 230 fokon. Igaz így 2 embernek kell a forró tepsire tenni az előkészített pizzát sütőpapírostól és 10 perc alatt isteni finomra sült. Így a pizza sütő lap helyettesíthető.

Mehescs
Csabam / Mehescs sze, 2012-03-21 19:41

Kedves padrienne!

Nagyon jó ötlet, a géztepsi is. :) Örülök, hogy ízlett és kipróbáltad a receptet.

Manolya
Manolya / Manolya h, 2011-12-12 15:52

Fontos kérdésem lenne. Ma csinálom meg a tésztát viszont csak holnapra kéne, mivel már elkezdtem nem tudom hol hagyjam abba?! Most kelnek a cipók. Hűtőbe tegyem ha megkelt, vagy süssem meg félig a tésztát a feltét nélkül? Mit csináljak?

Manolya
Manolya / Manolya h, 2011-12-12 21:51

Köszönöm a választ, végülis úgy döntöttem megcsinálom az egészet, aztán holnap csinálok egy új adagot:) nagyon finom!

Mehescs
Csabam / Mehescs k, 2011-12-13 00:19

Igen, a frissen készült pizzánál már csak a két pizza finomabb :) Örülök, hogy sikerült elkészíteni a receptet. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Mehescs
Csabam / Mehescs h, 2011-12-12 21:46

Kedves Manolya!

Remélem még nem késő a válasz. A tésztát egyben tedd be a hűtőbe. És másnap kicsit átgyúrva újra kell keleszteni. Én ezt úgy szoktam amikor előkészülök, hogy a kellő tésztamennyiség felét harmadát csinálom meg. Amit hűtőbe rakok, másnap pedig a másik felét frissen összegyúrom, majd hozzárakom a hőbe lévő adagot. Így lerövidíthető a kelés idő illetve új zamatot kap a tészta.

Remélem sikerülni fog, szoritok! :)

Vettike
Vettike h, 2011-12-05 14:06

Kedves Csabam! Most készült el a pizza a recepted alapján és NAGYON jó lett. Bár a feltéteken variáltam(egy bolognais és egy tejfölös alapú készült). Próbálkoztam már sokféle pizzatésztával, de ez viszi a prímet!!! Köszönet érte!

Üdv: Vetti

970