Oroszkrémtorta 7. - könnyen recept

Oroszkrémtorta 7. - könnyen
Oroszkrémtorta 7. - könnyen
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom imádja ezt a tortát! Krémes és könnyű édesség. Na és nagyon szépen lehet díszíteni! :-) Jó étvágyat!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-pudingos piskótatorta, oroszkrémtorta egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön.
  2. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, a piskótát 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön is megsütheti a három tortalapot.
  5. A krémhez a Hulalát kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
  6. A tortát összerakjuk, a három piskóta közé 2 réteg krémet teszünk.
  7. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele.
  8. Meggybefőttel, pirított mandulával és naranccsal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 107 419
elküldve: 51
receptkönyvben: 979
elkészítve: 67/87
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillárka

Mióta szakács: 2011.04.27.
7 recept

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicka2
Vicka2 Mon, 2016-12-05 08:45

Szia :) Köszi ezt a tuti receptet. A férjem szülinapjára sütöttem meg ez az egyik kedvence. Soha ezelőtt még nem készítettem de valami egyszerű receptet kerestem, igaz tartottam a Hulalától de szuperül működött! Nagyon jó állagú és fincsi krém lett, a piskóta kicsit össze esett de még így is olyan szép lett a torta mintha cukrászdában vettük volna :)

timi.tam
timi.tam Sun, 2015-03-22 17:45

Szia!
Ma megsütöttem ezt a tortát anyukám szülinapjára. Rumba áztatott mazsolát és barack befőttet tettem még a krémbe. Nagyon finom lett, máskor is el fogom készíteni! Köszönöm a receptet!

Lory78
Lory78 Thu, 2014-07-31 13:18

Habzsákot használtál a széleinek a díszítéséhez?

enyediandrea
enyediandrea Wed, 2014-04-30 15:51

Megettük, az íze is csodás volt! nagy sikert aratott - kipróbálom majd a többi tortádat is. Köszönöm :)

enyediandrea
enyediandrea Tue, 2014-04-29 14:49

Kedves Csillárka, a fiam ezt kért 27. születésnapjára - már ott van benn a hűtőben és CSODÁSAN néz ki, várja, hogy felszeleteljük. A krémből ítélve nagggyon finom lesz!!! Köszönöm a receptet és a sikerélményt - ez életem első tortája, ami cukrászdai külsejűre sikerült. Még egyszer köszi!

csillarka
Csillárka / csillarka Tue, 2014-04-29 15:17

Örülök, hogy jól sikerül a torta! :)
Remélem az íze is tetszeni fog!
Szép napot és tovabbi jó sütögetést! :)

ebelle
ebelle Tue, 2013-10-01 17:49

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy főző puding helyett nem lehetne-e Gála (hidegen készíthető) pudingot használni? Vagy valami pluszt ad, ha főzős? köszönöm

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Wed, 2013-10-23 15:30

Ha Gálából szeretnéd, csináld abból, simán megoldható, hogy legyen tartása: (hideg)zselatin! Ennyi :) (Nyilván az más ízt és állagot eredményez, tehát az már nem ez a recept, de ha a Gála ízvilága közelebb áll a szívedhez, szerintem hajrá:)

csillarka
Csillárka / csillarka Tue, 2013-10-01 18:36

Szia!
A főzés nélküli pudingnak nincs olyan tartása, mint a főzöttnek. Szerintem folyós lesz a krém, ha Gálából csinálod.

ebelle
ebelle Wed, 2013-09-04 15:54

Szia!

Gyönyörű a tortád. Mindenképpen kipróbálom :) Az lenne az egyetlen kérdésem, hogy hány cm-es formában készítetted a piskótát? lehet, hogy valahol lev an írva, de így első olvasásra nem láttam. köszönöm:)

timbuli
Timbuli / timbuli Sat, 2013-06-08 11:09

Szia!
Tegnap megsütöttem, fantasztikus lett! Valóban nagyon jól díszíthető, egyszerűen elkészíthető, remek a piskóta és a krém is! Köszönöm!

Farkinca
Farkinca Sun, 2013-05-26 11:09

kedves Csillárka!
Tegnap megsütöttem a tortádat, isteni finom lett,az egész családom imádta, még a férjem is, aki nagyon válogatós.
Annyit változtattam csak, hogy a krém alá kentem egy kis baracklekvárt. Ez volt az első oroszkrémtortám,mert még eddig nem mertem nekiállni. Sokfélét szoktam sütni, de ez tényleg nem olya nehéz. Mégegyszer köszi a klassz receptet.

Lne era
Lne era Tue, 2013-05-21 17:57

Nagyon jó a recept!Nagy sikert volt a családban!Most próbálom ki csoki pudinggal és meggy darabokkal!
Köszönöm Erika

timmy87
timmy87 Wed, 2013-05-15 18:07

Szia!A kérdésem a következő:van különbség a sima vizes piskóta és a tiéd között?-állagra, puhaságra?(ha igen, mindenképp így készítem)Mert a férjem külön kérése, hogy rettentő puha legyen-mert úgy az igazi:))Köszi a választ

AKriszta75
AKriszta75 Wed, 2013-03-06 11:34

Köszönöm a recepted! Imádták, és isteni lett...pedig tortát sose készítettem.. Könnyű volt és isteni finom!

eszter-88
eszter-88 Fri, 2013-02-15 20:49

Sziasztok!

Büszke vagyok magamra,mert nagyon finom lett a torta,tegnap este még kicsit a krém nem volt az igazi,legközelebb mindenképp teszek a tejszinbe habfixálót,de mára már nagyon finom volt.
A recept pofon egyszerű,bártan ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki.:-)

eszter-88
eszter-88 Thu, 2013-02-14 14:32

Szia!

Tesóm szülinapjára sütöttem oroszkrém tortát,de a krém nem nyerte el a tetszésem,valahogy nem lett az igazi,ezért úgy döntöttem kipróbálok egy másik receptet és a tiédre esett a választásom,a piskóta már kész van én azt 6 tojásból csináltam,a puding most hűl,a többi már megy magától is...:-)
Én rumba ásztatott mazsolát keverek majd a krémbe ,megírom,hogy sikerűlt!

Ritaby
Ritaby Thu, 2013-02-14 12:32

Biztosan én rontottam el valamit, nekem összeesett a piskóta :)) De finom nagyon, a krémet mindjárt csinálom hozzá :))

marta580403
marta580403 Thu, 2012-12-13 06:47

Sziasztok ! Ígértem, hogy beszámolok az eredményről, igaz kicsit megkésve. Nagy sikere volt a tortának, hamar elfogyott. Ez volt az első orosz krémtortám. Minden rendben ment az elkészítésénél, szerintem elrontani sem lehet. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Üdv: Márta

marta580403
marta580403 Tue, 2012-12-04 17:57

Sziasztok! Pénteken szeretném megsütni. Sokat válogattam az orosz krémtorták között és a Tiédre esett a választásom. Még soha nem sütöttem. Párom 40. szülinapjára készítem meglepetésként, remélem sikerülni fog, majd beszámolok az eredményről.
Üdv:Márta

Dobosné Balogh Hajnalka
Dobosné Balogh Hajnalka Fri, 2012-10-12 08:14

Szia!Holnap akarom elkészíteni a tortát vasárnapra.Attól félek,hogy a díszítés összeesik másnapra.Tegyek a habba valamilyen keményítőt?

csillarka
Csillárka / csillarka Fri, 2012-10-12 08:36

Szia!
Ha Hulal tejszínt használsz, amit jó kemény habnak felversz, akkor biztosan nem fog összeesni a hab még 3 nap múlva sem! Nem kell belerakni semmit!
Arra figyelj, hogy a tejszín jól le legyen hűtve mielőtt felvernéd!

Jó sütögetést!

davidpiroska
davidpiroska Mon, 2012-07-16 17:00

Jaj de izgulok!!!!Most sütöm ........majd meg írom hogyan sikerült.Üdv Piroska

twixy
twixy Sun, 2012-03-25 16:22

Gratulálok! Nagyon jó a recept! A család el volt ájulva a remekművemtől.(én is hiszen ez életem 2.tortája)Én annyit változtattam rajta , hogy kihagytam a mazsolát, helyette őszibarack befőtt darabkákat kevertem a krémbe. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm a receptet!

csillarka
Csillárka / csillarka Wed, 2012-03-28 01:15

Örülök, hogy sikere volt a remekművednek! :-) Az őszibarack jó ötlet, kipróbálom majd én is!
További jó sütögetést! :-)

krivan
krivan Thu, 2012-01-19 08:21

Egy 8 szeletes, kb. 20 cm-es tortához 4 tojásból csináltam a piskótát, a krémhez és díszítéshez pedig elég egy 2 dl HULALA. A krémbe ajánlok egy marék felaprított aranymazsolát, a sima vanília puding helyett pedig a grízes változatot.
Köszönöm a receptet.
Üdv,
Kriván Noémi

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Sat, 2011-12-03 18:12

Hát ez a torta fenséges!!!!! Én 7 tojásból csináltam a piskótát és éppen elég volt, hogy 3 felé vágjam, ja és rumaromával készítettem+ tettem bele rumaromás vízbe áztatott mazsolát. Hát nagyon finom torta és pofon egyszerű!!!!!

Lyly
Lyly / Lyly Thu, 2011-11-10 16:47

Szia!!
A legfinomabb krémes torta amit eddig sütöttem:) Apum 49. szülinapjára készült hétvégén és mindenki 2-szer kért repetát :D Köszi a receptért, mindenképp elmentem ezt a receptet mint a legkönnyebb és legfinomabb torta amit még anyum is meg tudna csinálni, ha hozzáfogna..pedig ő aztán nagyon béna tortasütésben:) Bátran ajánlom mindenkinek!!
Lili

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-05-09 07:28

Kedves Csillárka!
Tiéd lett 2011. május 8. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

ancsa73
ancsa73 Sat, 2011-05-07 19:29

Ez nagyon szép, és biztos finom is. Ki fogom próbálni. Nem lesz híg a krém? Én egyszer csináltam pudingos krémet Hulalával, és híg lett, pedig kevesebb tejet raktam bele. De ez gyönyörű. Üdv.Ancsa

341