Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros csirkecombok serpenyőben

Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor alufóliával fedjük majd be.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros mustáros csirkecomb, mustáros csirke szalonnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem muszáj előre elkészíteni, így is finom lesz.)
  2. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
  3. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.
  4. Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük.
  5. A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze!
  6. Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
  7. Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 255 894
elküldve: 130
receptkönyvben: 4 238
elkészítve: 417/417
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
290 recept

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tatu
Tatu Tue, 2017-01-17 09:31

Kedves Ízhuszár! Azt írod a receptben , hogy végy négy db csirkecombot. A serpenyőben pedig csak három maradt!!! Hová tetted a negyediket? Csak azért kérdezem mert én most főzöm ezt az ételt ,és nem írtad ,hogy a végén egyet gyorsan megeszik a szakács. Köszönöm

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-09-09 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.09.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

viola76
viola76 Sun, 2016-08-28 12:34

Már többször megcsináltam ,isteni finom lett!! Pedig először attól féltem ,hogy a serpenyőben nem fog megpuhulni a hús . Szerencsére tévedtem ,így ez lett a férjem egyik kedvenc csirkés étele !! Köszi érte : Viola.

b-n
b-n Mon, 2015-12-14 16:53

Bor és csirke nélkül vígan elélnék, de ez az étel veszélyesen toplistás! Zseniális!

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Wed, 2015-11-11 10:36

Furcsállom, hogy nincs a receptben fokhagyma, na én azért reszeltem bele vagy 6 gerezdet, és magos mustárt használtam. Nagyon finom lett :D

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-08-09 02:31

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Lévay Ildikó
Lévay Ildikó Sun, 2015-03-15 20:49

Ma elkészítettem ebédre! Nagyon-nagyon finom lett. Burgonyapürét csináltam hozzá és arra is szedtem a szaftból. Nagyon köszönöm a receptet, felvettem a családi receptgyűjteménybe. :)

kosoma
kosoma Tue, 2015-02-10 16:35

Kedves Ízhuszár !

Kipróbáltam és azóta nagy kedvenccé vált, de mint mindenki, én is változtattam rajta egy kicsit, a végén negyedelt erdei gombát főztem bele. Párolt petrezselymes rizzsel tálaltam. Már többször megfőztem és dicsőítő ódáim hatására már ismerőseim is kipróbálták. Terjed a recept, mint az influenza télidőben :)
Gratulálok
Zsuzsa

csilla88
csilla88 Wed, 2014-12-17 20:35

Köszönjük a receptet! Nagyon finom lett-párolási idő nálam nem volt kevés.

Zsóffiii
Zsóffiii Sat, 2014-11-29 17:02

Megcsináltam én is a receptedet, és nagyon nagyon finom lett! :) Mindenkinek ízlett, máskor is elfogom készíteni. Köszönöm!

Kenny
Kenny / Kenny Sun, 2014-10-26 13:11

Kiemelkedően finom! Ahogy valaki már írta előttem, a párolási idő kicsit kevés volt nálam is, illetve a szaft összetevőit a nagyobb mennyiség érdekében picit megemeltem!

Szeva1
Szeva1 Wed, 2014-10-01 12:07

Kedves Ízhuszár!
Ma elkészítettem a mustáros csirkecombos receptedet, némi módosítással. Bor nem volt otthon, pedig azzal még jobb lett volna szerintem, na majd legközelebb. Szalonna helyett egy kicsit zsírosabb kolbászt használtam, valamint még 3 gerezd fokhagymát is pároltam a vöröshagyma mellett. Én is két fajta mustárt használt, és egy kis mézet is tettem hozzá. Nagyon finom pikáns lett, gratulálok hozzá Neked. Természetesen receptedet mentettem receptkönyvembe és máskor is készíteni fogom. Már elmentettem a csokis-cseresznyést is, az is készíteni fogom, majd megírom a tapasztalataimat róla.
A burgonyapüré remek párosítás hozzá, Én is azzal csináltam, csodás ízharmóniát alkotnak így együtt. Várom itt az oldaladon további alkotásaidat.
További jó főzőcskézést és minden jót!!
Üdvözlettel:
Éva

Psyra
Psyra / Psyra Fri, 2014-09-19 18:45

Ma elkészítettem :) Barátomnak és nekem is nagyon ízlett. Köszönjük :)

reginav69
Regina / reginav69 Wed, 2014-09-17 13:31

Kedves Ízhuszár !
Hááát most először verte meg egy étel édesapám tejfölös marhaszeleteit , gratulálok ! Köszönöm a receptet :) 12 csirke alsócombnak férjem és fiam tányérján csak hűlt helyét leltem este, pedig reménykedtem, hogy másnap ebédre még marad... :)
No futok újabb csibéért .
Még egyszer : köszönöm
Üdvözlettel,
Regina

Cactuska
Cactuska Tue, 2014-09-16 09:44

Megcsináltam én is, sőt, anyukám is, és mindketten oda voltunk érte, isteni finom! :) Én egy picit a szaftját keveselltem, de legközelebb majd úgy csinálom, hogy több legyen. Nagyon finom, ezt sűrűn meg fogom csinálni. Mikor frissen kész lett, kicsit úgy éreztem, hogy talán sok a mustár benne. De másnapra abszolút nem voltak ilyen érzéseim, biztosan azért, mert másnapra jobban összeértek az ízek. Ez tipikusan az az étel, ami másnap még jobb, mint frissen. :) Talán annyit megjegyeznék, hogy nekem azért a combok 15-20 perc alatt nem puhultak meg, kb. 1 órán át pároltam őket, hogy igazán omlósak legyenek.

Bogyo Kiralylany
Bogyo Kiralylany / Bogyo Kiralylany Thu, 2014-09-11 13:54

Elkeszitettem ma ebedre, nagyon finom volt! Kicsit azonban valtoztattam rajta, mert mint kiderult, keves mustarom volt itthon, ezert a pacolasnal chilis dijoni mustart hasznaltam egy kis zoldbors martassal megbolonditva. A tobbi minden ugyanugy ment, a maradek "rendes" mustart tettem a tejfolbe. A vegen kakukkfu helyett durvara vagott petrezselyemmel szortam meg es Krumplipure helyett vajas tort krumplival talaltam.
Koszi a receptet.
Bogyo Kiralylany.

Bogyo Kiralylany
Bogyo Kiralylany / Bogyo Kiralylany Thu, 2014-09-11 14:00

Valoban, kisse pikans lett a chilitol, meg bevallom, egy kicsivel tobb bort tettem bele, kb fel decivel, amit egy kkanal mezzel kevertem el. :) tenyleg jo lett :)

Ecibogyoka23
Ecibogyoka23 / Ecibogyoka23 Wed, 2014-09-10 13:59

Ezt ma elkészítettem, és valami fantasztikus! Azt hiszem, megvan az új kedvenc kajám! Nagyon jó, kicsit különlegesebb ízvilág a sültcsirkecomb-rántottcsirkecomb páros után, nagyon bejött! Még sokszor el fogom készíteni!

Cactuska
Cactuska Fri, 2014-09-05 12:24

Nagyon tetszik a recepted, ezt megcsinálom hétvégén! :) Tarjából szoktam mustáros húst sütni és az is isteni, de ebben több íz van, biztosan finom lehet.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2014-08-16 09:21

A 2 evőkanál mustárral - ami a hozzávalók között szerepel - mit csinálsz? A két kiskanál mustár helyét megtaláltam, de ezt nem.
Üdvözlettel: Koszider

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Sat, 2014-08-16 09:34

Kedves Koszider!

A combok pácolásához kell, ezzel indul a recept, de valahogy elveszett ez az első lépés, ellenben most hozzáírtam!

Köszönöm,
ízHUSZÁR

582
csirkecomb 4 db
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kakukkfű 2 kk
fehérbor 1.5 dl
tejföl 2 dl
mustár 2 teáskanál