Mediterrán rakott zöldség recept

Mediterrán rakott zöldség
Mediterrán rakott zöldség
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A grillezésnél szerzett tapasztalatokból alkottam, hogy ti. a sült padlizsán és a sült cukkíni hagymával és paradicsommal, és persze sajttal  van - énszerintem - a legnagyobb összhangban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen önálló egytálként is remek, vagy meleg előételnek, izgalmas köretnek.
A fiúknak natúr szűzérméket sütöttem mellé.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Rakott cukkíni és padlizsán
Szólj hozzá!

elkészítés

A zöldségek előkészítése:


  1. A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A cukkínit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük.

Összeállítás:


  1. Olívaolajat öntünk a tepsi vagy jénai aljába.
  2. Egy réteg padlizsán, sózás, egy réteg cukkíni, sózás, egy réteg hagyma, egy réteg paradicsom, sózás.
  3. Fűszerezés: bazsalikom, oregánó bőven, borsot darálunk rá.
  4. Reszelt sajttal szórjuk
  5. Kezdődik elölről: padlizsán..... a tetejét paradicsom zárja.
  6. Lenyomkodjuk (egy darab folpackot teszünk rá és tenyérrel), a maradék sajtot egy tejföllel és két tojással elkeverve a tetejére öntjük. (Lefolyik, de nem baj.)
  7. Előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 148 128
elküldve: 72
receptkönyvben: 2 398
elkészítve: 103/141
Facebookon megjelent: 1

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zhuinden
zhuinden Wed, 2017-01-04 21:46

Helló!

jénaiban készítve rajta kell lennie a fedőnek, vagy nem?

Köszi!

ginger11
ginger11 Wed, 2016-10-12 09:54

Sziasztok,

Nagyon tetszik a recept, szeretnem kiprobalni, DE meg nagyon kezdo vagyok...

Hany fokon sutjuk, Mennyi ideig, Milyen sutesi moddal?

Koszonom a valaszokat :)

bedett
bedett Wed, 2016-04-20 11:31

Annyira mennyei, hogy őrület!!!! Az egész tálnyit meg tudnám enni... :) Köszi a receptet Ildikó!

Matilda21
Matilda21 Tue, 2015-08-25 10:09

Sziasztok!

Nagyon finom lett a végeredmény, köszönöm a receptet!

Sajnos a cukkini és a paradicsom hamarabb megsült, mint a padlizsán és a hagyma, szóval sütnöm kellett tovább, de így a cukkini vesztett a roppanósságából. Mivel én úgy szeretem, ha nem teljesen szétfőtt és puha, legközelebb a padlizsántól elbúcsúzom és a gomba-cukkini-paprika-paradicsom kombóval próbálkozom meg. :)

Roston csirkemellel fogyasztottam el, isteni, diétás ebéd!

hercegno4
hercegno4 Thu, 2015-08-20 11:18

Nagyon tetszik a recept, ma fogom elkészíteni vacsorára! :-) Annyi változtatással, hogy a padlizsant nem szeretem ezert teszek bele gombát és nem vöröshagymát, ha nem lila hagymát. Várom az eredményt :-)

Mosoly7
Mosoly7 Mon, 2014-10-06 09:16

Fantasztikusan finom lett! Gyakran fogom ezután készíteni! :)

SilentOkami
SilentOkami Sun, 2013-07-21 13:10

Noh akkor én is beállok a sorba :) Nekem is elég sok levet eresztett, de nem kell tőle megijedni szerintem :) ízre makulátlan lett, én tettem közé darált husit is, fokhagymásan.....legközelebb meg kevesebb olaj.

Köszi a receptet!!

Dina.

e_lilla
e_lilla Tue, 2012-10-30 13:34

Nagyon-nagyon finom! A párom nagy cukkini-ellenes, de teljesen el volt ragadtatva :)

Narancshéj_Netti
Narancshéj_Netti / Narancshéj_Netti Mon, 2012-10-15 11:24

Kedves Ildikó!
Ez a recept FENSÉGES! Imádom a sült zöldségeket, különösen sajttal, és hát a fűszerek, a tojásos-tejfölös-sajtos keverék a tetején... :)
Én a padlizsán helyett gombával készítettem, mert nekünk az nagyon ízlik a cukkinivel, vöröshagyma helyett pedig póréhagymát karikáztam hozzá.
Nagyon sok levet engedett sütés közben, de nem estem kétségbe, leöntöttem alóla, feltettem forrni, reszeltem még bele sajtot, nyomtam bele egy duci gerezd fokhagymát, kicsit forraltam, és keményítővel besűrítettem: így egy isteni mártás lett belőle, a zöldségre, a húsra, magában... szóval: köszönjük, férjem, aki nem szereti túlságosan a sült paradicsomot, szintén el volt bűvölve. :)

angyalka99
angyalka99 / angyalka99 Sun, 2012-02-26 18:56

Kedves Ildikó!

Én is megcsináltam ma a receptedet, isteni finon lett!GRATULÁLOK! Igaz én csak padlizsánt, sajtot és paradicsomot raktam bele, igy is tökéletes.

Üdv: angyalka99

bakancsi
bakancsi Sun, 2011-09-25 09:10

Én is elkészítettem ezt az ételt! Ízre finom lett de sütés közben 3X kellett leönteni róla a levet és még ez után is kb. 1.5cm levet engedett! :-(((

Heni77
Heni77 / Heni77 Tue, 2011-07-12 11:28

Ildikó, már sokadszorra csinálom, hol így variálva, hol úgy, kis fokhagymás tejföl, sült paprika, stb, de még nem untam meg! :)
Én mindig megsütöm a padlizsán szeleteket (cukkinit, paprikát) serpenyőben ici-pici olíva olajjal, épp csak megkenegetve kicsit. 50 fok van, de én azért 2 serpenyőben sütögetek, plusz utána a sütőben! Ma ezt, tegnap meg palacsintát... Nem vagyok normális... :))
Szép napot!
Heni

Dorci82
Dorci82 Thu, 2011-03-31 13:40

Sziasztok, köszi a receptet, tegnap megcsináltam, minden nagyon finom lett, de a padlizsán sajnos nekem "szivacsos" lett. nem sült meg eléggé. Vagy ennek ilyennek kell lennie? mert akkor ezek szerint nem szeretem a padlizsánt csak krém formájában :)

Válaszod előre is köszönöm.
Dóri

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2011-03-31 18:12

Nem tudom, mi az, hogy 'szivacsos' Dóri! A padlizsánnak puhára kell sülnie. Ha van esetleg türelmed és kedved süss meg egyszer pár szelet padlizsánt serpenyőben, így kitapasztalhatod, milyen valójában a sült padlizsán. Eldöntheted, szereted-e vagy sem.
Üdv: Ildikó

Dorci82
Dorci82 Fri, 2011-04-01 09:03

Köszi szépen. A szivacsos alatt azt értem, hogy nem volt puha, míg a cukkini és a paradicsom szépen megsült, hagyma dettó, a sajt ráolvadt(összefutott a nyál a számban). Lehet h vékonyabbra szeletelem legközelebb. Köszönöm a gyors választ.
Szép napot, Dóri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-15 19:46

Szia Ildikó!

Elkészítettük a mediterrán rakott zöldséget de nagyon "leveses" lett, kb a rakás feléig tele volt a tepsi vízzel és így elég vizes állagú lett. Nem lett volna jobb ha sütés előtt besózzuk, kiengedi a vizet magából (padlizsán, cukkini) és úgy tesszük be a tepsibe? Miért lett ilyen leveses? Előre is köszi a választ. Ízre nem lett egyébként olyan rossz, kicsit sótlan lett.

Szia

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2010-11-16 16:54

Néha nagyon vizesek a zöldségek, Mannácska, pláne ha nem szabdföldi. Én nem javasolnám az előre besózást, mert sok finom lé elveszik annak minden szárazanyagával, inkább lassabban süssd, és akkor több víz elpárolog sülés közben, az beltartalmi értékek viszont maradnak.
A padlizsán aránylag sok sót elvisel.
Az nem elég, ha "nem olyan rossz" ez egy kifejezetten finom összeállítás :) Mannácska. Próbáld esetleg kicsit több sajttal.
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 23:15

Szia!

Köszönöm a gyors választ, nem adom fel, újra meg fogom próbálni, remélem legközelebb sikerül.

Szia

sztikécske
sztikécske Fri, 2010-11-05 15:44

Szerintem lehetne közé rakni házi füstölt sonkát, én így fogom elkészíteni. Nagyon jó a recept. :))

manócska2010
manócska2010 Mon, 2010-10-11 08:59

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett! Mi sült húshoz ettük köretként. Köszi a receptet! Üdv Manó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-30 08:10

Kedves Ildikó, ez lesz a vasárnapi ebédem. Viszont ennék hozzá valamit, pl. párolt rizst vagy kenyeret. Szerinted összeillenek? Szép hétvégét!

577