Márványos karamell szelet recept

Márványos karamell szelet
Márványos karamell szelet
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nagyon sokat szokott sütni krémes sütiket. Ezt is ő csinálta. Mindenkinek ajánlanám. Nem csak jól néz ki, nagyon finom is :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 cs 3 in 1-ben kávé

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs karamell ízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Tetejére:

  • 4 dl tejszínhab

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás szelet, karamell sütemény, habos-karamellás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
  2. A pudingporból 2 tk-nyit félreteszünk.
  3. A többi pudingot a tejben megfőzük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
  5. A felvert tejszínt a krémre kenjük.
  6. A 2 tk pudingport 2 tk étolajjal, 3 tk cukorral és 1,5 dl vízzel felfőzzük.
  7. Ha már langyos a habra csurgatjuk, és villával kicsit megcirógatjuk, hogy márványos legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 149
elküldve: 52
receptkönyben: 538
elkészítve: 15/34
Facebookon megjelent: -

szakács

kitty_19

Mióta szakács: 2011.10.30.
15 recept

Hozzászólások (8)

Kenvelo
Kenvelop, 2013-04-12 13:40

Kedves Kitty!

Megcsináltam, és Isteni finom! Annyit változtattam, hogy a tetejére a karamell-mázat másképp csináltam. 1 bő evőkanál tejszínhez hozzá morzsoltam 5-6 szem omlós tejkaramellát, és gőz fölött felolvasztottam. Amikor langyos lett ment a hab tetejére.... :)

zsofesz82
zsofesz82k, 2013-01-08 13:32

Szia!Én is ki szeretném próbálni,és az lenne a kérdésem,hogy a legvégén,mikor már minden rajta van,lehet szépen szeletelni?Válaszodat köszönöm...

páró gyuláné
páró gyulánécs, 2012-12-13 15:30

Most sütöttem meg, mondhatom isteni!Közepes tepsiben sütöttem,és olyanra sikerült mint a képen!Köszönöm a receptet, többször is megsütöm, ezt el se lehet rontani! Egyszerű, és nagyszerű!

sz.andus
sz.andusp, 2012-08-31 04:58

Kedves Kitty!
Nagyon finom ez a süti, már sokadszorra készül, lányaim nagy örömére :) Nagyon köszönöm a receptet!
Üdv.
Andi

kitty_19
kitty_19v, 2012-05-20 18:52

Kedves Tündi71! Örülök, hogy a családod kedvencei közé került. Én is nagyon szeretem :)

kitty_19
kitty_19k, 2012-05-01 09:09

Bocsi...Oda van írva az aljára, hogy tetejére 4 dl tejszínhab...

lébike
lébikek, 2012-05-01 06:37

Bocsi,de a leirásban nem látom a tejszint!most kell bele vagy nem? Amugy nagyon gusztusosan néz ki!!!!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!