r
Nosalty Logó

Lasagne Pöszmösz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne Pöszmösz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 2023 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 4042 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 181 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10068 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 2023 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6532.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    1904 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    2496 micro
  • β-karotin
    6712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 4042 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk az olajon.
  2. Jöhet rá a hús, sózzuk, majd takarékon addig pároljuk, míg elég levet ereszt.
  3. Ezután jöhet rá a bors, majoranna, kakukkfű. Öntsünk rá a doboz paradicsompürét, majd annyi tejet, hogy ne legyen túl híg, de nagyon sűrűnek sem szabad lennie (kb. 3-4 dl tej). Ezek után főzzük majd 1 óráig takarékon, hogy jól összeérjenek az ízek.:)
  4. Amíg fől a husi, készítsünk besamell mártást: a margarint olvasszuk fel. Ha felolvadt, rakjunk rá lisztet, majd öntsük rá a tejet. Fontos: a tej HIDEG legyen!
  5. Amikor a tejet beleöntöttük, keverjük csomómentesre, majd jöhet bele a bors és a szerecsendió (ízlés szerint). Takarékon főzzük, néha kevergessük meg.
  6. Közben egy hőálló edényt margarinnal kenjünk ki, tegyük le az első réteg tésztát, ezután 1 merőkanál mártást kövessen kb. 1 merőkanál hús. Ezt addig folytassuk, amíg tart a hús és a mártás. Felülre tészta kerüljön. Nyomjuk le annyira, hogy a felső részt is érje a szaft, majd erre reszelt sajtot szórjunk.
  7. Kb. 30-40 percig süssük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2919
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy tésztások vagyunk, de egy idő után már untam a milánóit, és ekkor támadt az ötletem, hogy lasagne-t készítek. Igaz, kicsit hosszadalmas, valamennyire macerás is, de megéri, mert a siker nem marad el!

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek