Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Két krémes mézes krémes

Két krémes mézes krémes
Két krémes mézes krémes
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül akadtam erre a receptre, és már első pillantásra beleszerettem, pedig nem vagyok igazán "édesszájú". Ez is a család egyik kedvence lett! Imádjuk! Kicsit ugyan időigényes, mire mindegyik lapot az ember megsüti, de a végeredmény megéri a fáradtságot!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a többlapos, krémes, mézes ízű süteményeket. Felvághatjuk kisebb-nagyobb szeletekre. A nagymamám mindig azt mondta, hogy: "Anyámé ne szégyensütiket vágj!". Mikor megkérdeztem tőle, hogy Mami mi az, hogy "szégyensüti" azt válaszolta: "Tudod Anyámé, elveszel egy sütit, és mivel kicsire vágták, de neked nagyon ízlik, szégyenled, hogy oda kell menj egy újabb szeletért!". Hát nem imádnivaló!!!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes szelet, mézes krémes, mézes többlapos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
  3. Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
  4. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  5. Amíg sülnek a tésztáink megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
  6. A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
  7. Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap. Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval.
  8. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük, és zsebre vágjuk az elismeréseket! :) Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 190 039
elküldve: 179
receptkönyvben: 1 914
elkészítve: 80/108
Facebookon megjelent: 3

szakács

Jenei Ági

Mióta szakács: 2012.08.13.
7 recept

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-11-24 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-11-23 02:10

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nagyné gizike
nagyné gizike Sat, 2017-04-15 12:07

Dkőszi szépen a mai ajálatottkellemes űnnepeket te vagy a legkedvesebb szakácsom

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Mon, 2017-09-25 11:34

Kedves Gizike! Elnézésedet kérem, hogy ilyen későn válaszolok! Köszönöm a kedves szavakat! Minden jót kívánok! Üdv.: Ági

acekombajn1
acekombajn1 Sun, 2017-03-19 14:50

A szódabikarbónát muszáj felfuttatni? Nem lehet csak" úgy" beletenni a tésztába ?

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Sun, 2017-03-19 20:13

Kedves acekombajn1!

A szódabikarbóna enyhén lúgos só, ezért bármilyen savas anyaggal érintkezve - esetünkben a citromlével összekeverve - reakcióba lép és széndioxid-buborékokat kezd el termelni. A tészta könnyű, lyukacsos, hólyagos lesz, az állagát lazítja.
Ha összekeverjük a citromlével, tojással 1 percen belül már látható, hogy "felfut". Nem tart sokáig, érdemes így használni a szódabikarbónát! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-12-01 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-03-03 02:42

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-03-02 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Wavrusa Agnes
Wavrusa Agnes Sun, 2015-04-26 13:44

Már többetszre csinálom 6 tagú családomnak rögtön 2 mézest csinálok , hogy legalább kitartson 48 óráig :) . Isteni a recept köszönjük.

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Sun, 2015-04-26 19:55

Kedves Druszám!

Nagyon örülök, hogy nálatok is ennyire kapós a süti! További sok sikert és minden jót kívánok! Üdv.: Ági

zsuzso87
zsuzso87 Sat, 2014-05-03 12:30

Kedves Ági!
Én is megcsináltam a sütit, nagyon megtetszett és hát nekiálltam. Sajnos nekem a tészta nem igen lett jo. Mindent ugy csináltam ahogy és amennyi oda volt irva de kinyújtani is nehezen tudtam. Lehet tennem kellett volna hozzá még egy kis tejet? Pedig én is szoktam több lapos sütiket csinálni eddig ezzel nem volt soha bajom. Tudnál segiteni esetleg? Előre is köszönöm!.

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Sat, 2014-05-03 13:20

Kedves Zsuzso! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, eddig nem volt még ilyen tapasztalat, vélemény. Nem gondolom, hogy a Te hibád, sokszor a liszt minősége nem jó, így nehéz vele dolgozni. Előfordult már velem is, hogy csorgott rólam a víz, úgy meg kellett dolgoznom azért, hogy megfelelő nagyságúra nyújtsam a tésztát. Ha van bevált több lapos recepted (másik mézes tésztaalapod), akkor akár azt is használhatod. Még egyszer nagyon sajnálom, ez ne vegye el a kedvedet a recepttől, mert a kész termék megéri a fáradtságot! További szép napot és minden jót kívánok! Üdv.: Ági

zsuzso87
zsuzso87 Thu, 2014-05-08 20:23

Szia! Végülis aztán össze tudtam rakni a sütit csak nehezen tudtam kinyújtani a tésztát, de megoldottam mert picit felmelegitettem és jobb lett. De nem adom fel, meg fogom még egyszer csinálni mert nagyon finom lett! ;).

Rhine
Rhine Sun, 2014-02-02 20:48

Szia!

Nagyon jól néz ki, el is kezdtem elkészíteni, de belekeveredtem. A tésztánál van feltüntetve 50g vaj. Az (1)-es pontban opedig, hogy a vajat porcukorral habosra keverjük. Ez utóbbi a krémhez kell, de a krémnél nem szerepel vaj, csak margarin. Akkor ezek szerint 25dkg margarint kellett volna 20 dkg porcukorral habosra kevernem (az 50g vaj + 20 dkg porcukor helyett)? Az 50g vaj meg a kikenéshez kell?

Rhine

Másik kérdésem: a 7dl tej, ami a krémnél van feltüntetve, pusztán a pudingporhoz kell?

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Mon, 2014-02-03 08:25

Kedves Rhine!
Az első lépésben gyakorlatilag a krémet készítjük elő, hogy le tudjon hűlni a puding, mire hozzákeverhetjük a vajjal habosra kevert cukrot. A 2. lépésben a tésztát állítjuk össze, tehát abba kell az 50 g vaj. A tepsi bevajazásához szükséges margarint vagy vajat nem tüntettem fel külön.
Köszi az észrevételt, kijavítom a receptet, hogy még egyértelműbb legyen az elkészítés. Elnézésedet kérem a kellemetlenségért!
Üdv.: Ági

Galeria
Galeria Sun, 2014-02-02 13:46

Nos,Én is megsütöttem nagyon finomra sikerült,egy problémám volt,hogy a cukormáz a tetején annyira megkeményedett,hogy nem lehetett szépen szeletelni (összetört)

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Mon, 2014-02-03 08:33

Kedves Galeria!
Hát sajnos erre nem tudok tanácsot adni, mindig ezekkel a mennyiségekkel készítem el, nálam nem volt erre példa! Örülök, hogy sikerült elkészíteni. Egyébként az óvodába is ezt a süteményt készítettem el a kisebbik fiamnak, csokimázat tettem a tetejére, megszórtam színes cukordarával még nagyobb volt a sikere. :)
Üdv.: Ági

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Wed, 2014-01-29 19:56

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat és elnézést szeretnék kérni mindenkitől, hogy ilyen sokára reagáltam! Örülök, hogy sikere van a receptnek! :)
Minden jót kívánok!
Üdv.: Ági

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Wed, 2014-01-29 20:00

Sajnos rosszul állítottam be a levelezésemet, így nem kaptam értesítőt a hozzászólásokról! Béna voltam! Elnézést kérek még egyszer mindenkitől! Üdv.: Ági

Adruskah
Adruskah Sun, 2013-12-22 18:31

Nagyon jol nez ki! :p
Azt szeretnem mondani, hogy en fozott kremmel fogom helyettesiteni a tejszines pudingot, mert itt az egen foldon nem talaltam. Eddig tudtam venni Dr. Oetker vannilias pudingport most mar az sincs sajnos.=( Remelem jo lessz azzal is. Elore is koszonom szepen a receptet.
Mindenkinek Boldog Karacsonyt & Erot Egezseget. Na meg persze jo sutest -fozest kivanok!!!
Udv: Adri

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Wed, 2014-01-29 19:48

Kedves Adruskah!
Elnézésedet kérem, hogy ilyen későn válaszolok, de nagyon régen jártam már az oldalon. Biztos vagyok benne, hogy főzött krémmel is nagyszerűen sikerült. Minden jót kívánok Nektek! Üdv.: Ági

Wavrusa Agnes
Wavrusa Agnes Fri, 2013-12-20 16:45

Hihetettlen sikere van immárom a szomszédoknak is én sütöm ezt a sütit - kellett mgkínálni Őket :) -Karácsonyra a fő sütink rögtön duplát sütök mert csak így jut hétfőn az uzsis dobozokba :) . Gratulálunk a helyzésért no meg a kiváló receptét !

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Wed, 2014-01-29 19:50

Kedves Wavrusa Ágnes! Örülök, hogy nálatok is ennyire bevált a sütemény, nálunk is ez a kedvenc. Köszönöm szépen a jókívánságokat, minden jót kívánok Nektek! Üdv.: Ági

katica-bogár
katica-bogár Mon, 2013-11-25 19:34

Csak azt szeretném ha megsütöttem a sütit, pihentettem, utána hová tűnik???
Viccet félretéve, vittem a munkahelyemre is, nem győztem a dicséreteket bezsebelni!
Köszönöm a receptet!

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Wed, 2014-01-29 19:51

Kedves katica-bogár! Elnézést, hogy ilyen későn reagálok, örülök, hogy sikere van a receptnek! Minden jót kívánok Neked! Üdv.: Ági

Bejja1
Bejja1 Thu, 2013-11-21 12:15

Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy ez a süti alkalmas-e szerintetek tortának. Saját készítésű fondantal szeretném bevonni. Vajon a tészta elviseli-e a "burkolatot"?
Egyébként nagyon guszta és imádom a mézes krémest (és már kicsit unom a szokásos torta tésztáimat :) )
Köszönöm előre is...
B.

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Wed, 2014-01-29 19:54

Kedves Bejja1! Elnézésedet kérem, hogy ilyen későn reagálok a hozzászólásodra. Természetesen már én is elkészítettem tortának, kisebbik fiacskám szülinapjára, sőt beborítottam krémmel, beszórtam zöldre festett kókuszdarával, ráraktam a figurákat és a kaput, így kész is volt a focipálya. Dupla adagot kevertem ki, így elég volt a vendégseregnek! Minden jót kívánok! Üdv.: Ági

zsu219
zsu219 Wed, 2013-11-20 14:05

Valaki segítene? Amióta megváltozott az oldal időnként nem tudom elmenteni a recepteket nem tudom miért van az hogy néha nem jelenik meg az egyébként elmentett recept a receptgyűjteményemben!! Miért kell mindig variálni, néha bonyolítani az egyébként egyszerű dolgokat???

Kenvelo
Kenvelo / Kenvelo Mon, 2013-11-04 16:08

Szia.

Szeretnélek megkérdezni arról hogy mit értesz az alatt hogy a tojást felfuttatni a szódabikarbónával? Így még nem hallottam, és nem akarok marhaságot csinálni. :) A 2es pontra gondolok a sütiben.. Köszönöm. :)

jeneiagi
Jenei Ági / jeneiagi Sun, 2013-11-10 09:31

Szia Kenvelo!

Igazából annyit jelent, hogy a tojásokhoz hozzárakod a szódabikarbónát és hagyod egy kicsit felfutni, utána jöhet a többi hozzávaló. Sok sikert kívánok, szerintem kedvenc lesz! Üdv!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-04-06 08:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mary0227
mary0227 Fri, 2013-04-05 12:59

Hat ez nagyon jol nez ki!!!Ezek a kedvenceim :(( Jelen pillanatban eros dietan vagyok es elszant is vagyok nagyon,de a nyalam osszefolyt.Elmentettem es istenemre ha sikerult a kituzott cel ezzel fogom meglepni magam.Ngyon jol nez ki!

578
tojás 2 db
porcukor 3 ek
méz 4 ek
vaj 50 g
finomliszt 450 g
tej 7 ek
szódabikarbóna 1 ek
citromlé 3 csepp
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 2 ek
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 20 dkg