Kefires kiflik recept

Kefires kiflik
Kefires kiflik
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (96)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja bukkantam rá az éteren, rögtön nekiláttam, és készítettem is. :) Nem is bántam meg!!!! Sűrűn fogom sütni, az biztos! :D Finom, könnyű, puha. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kifli, kefíres kifli, borkorcsolya
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk.
  2. A margarint habosra keverjük a sóval.
  3. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
  4. 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
  5. Ugyanígy elkészítjük a másik felét.
  6. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük, és megsütjük.
  7. Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 191 496
elküldve: 216
receptkönyvben: 3 475
elkészítve: 257/305
Facebookon megjelent: 1

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (96)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami cs, 2017-01-12 23:37

Az elmúlt időszak gyakori - bár finom - pogácsái után másra vágytunk, így ezeket a finom kifliket ismét elkészítettem, nagyon fogyott, volt sikere. Az elkészítésnél annyit egyszerűsítettem, hogy körök helyett téglalap alakúra nyújtottam és abból vágtam ki a háromszögeket, így gyorsabb, mivel a téglalap hosszabb, abból több db vágható ki. üdvözlettel: Margó

Luca333
Luca333 h, 2016-02-29 22:32

Nagyon jó recept, le a kalappal ! Életem első kiflije és tökéletes lett. 20 éves vagyok :):):)

v.zsuzsi
v.zsuzsi cs, 2016-02-11 11:43

Köszönöm a receptet, nagy kedvenc lett a családban. Az unokáim imádják, a vendégeim is, szóval csak a babérokat aratom le vele. Nekünk kicsit sok a krémbe a só, de a második sütésénél már a mi ízlésünk szerinti mennyiséggel dolgoztam. TÖKÉLETES!
Van hasonló kifli receptem, azt is szeretjük, de ennek finomabb a tésztája.
Örülök, hogy rátaláltam :)
Üdv: Zsuzsi

dadimami
dadimami sze, 2015-11-04 23:56

Csatlakozom az előttem dicséretet zengőkhöz, a recept szuper, köszönet érte. Csak annyit variáltam rajta, miután volt egy kis maradék tehéntúró itthon, azt is beledolgoztam a sós margarinba, amivel megkentem a tésztát, én is három réteget csináltam. Csak azt tudnám, hogy egy tojás sárgájával hogy lehet ennyi kiflit megkenni, nekem egy egész tojás kellett hozzá, így is szép lett. Azt hiszem gyakran lesz a recept használatban!

nyuszika
Nyuszika / nyuszika k, 2015-10-27 21:25

Köszönöm a receptet,első sós kelt tésztám ami tökéletesre sikerült. Párom oda van érte, várja a következő adagot! :) Receptedet elmentettem,még sokszor fogom elkészíteni!

Bekotimi
Bekotimi v, 2015-04-05 13:03

Szia Rita! Most esszük az első adagot, szerintem mire kisül a következő, üres lesz a tál :D
Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet.

Esbeta52
Esbeta52 p, 2015-01-30 21:13

Én már nagyon régóta sütök ilyen kiflit, nekem Vendég váró kifli néven van meg a receptje. Annyit módosítottam rajta, hogy kefír helyett 20%-os tejfölt teszek bele. Napokig puha marad, nem szárad ki. Ugyan így csinálom a kefíres lángost is és nagyon finom puha marad, még hidegen is.

regina092
regina092 k, 2014-11-25 17:48

Imádom! :) Ma joghurtot raktam a kefir helyett, sokkal keményebb lett a tésztám, de a végeredmény mindig ugyan olyan finom puha kiflik. Az egész család szereti. Nagyon sokszor csináltam már, és fogom is. :) Lassan kívülről megy a recept.

ancymancy
ancymancy / ancymancy sze, 2014-11-12 20:54

Hát, megcsináltam én is. Nem mondanám, hogy rossz lett, mert a tésztája nagyon könnyen kezelhető, ami nálam állandó probléma szokott lenni. Szépen nyújtható, vékonyra. De sajnos olyan nehézkes lett, hogy ha megdobtam volna a kutyámat, tuti elájul :D Arra gondolok, hogy csak por élesztőm volt, abból készítettem, mivel hirtelen ötlet volt, hogy ma sütni fogok :) Az íze nagyon finom, így ezt nem is írom a süti hátrányára, hanem majd próbálkozok megint :) Köszönöm a receptet!!!

Rita1971
TraRita / Rita1971 cs, 2014-11-13 21:04

Sajnálom, hogy negatív véleményed lett! De ha elkészíted rendes élesztővel egész más lesz! :D

katalin panyikjózsefné
katalin panyikjózsefné szo, 2014-10-04 18:07

Nagyon köszönöm, már régebben megsütöttem a maggal megszórt egy lapból készített sörkiflit,és a kétlaposat is. Most megtaláltam a hagymás szalonnásat .és tetszenek a töltésre vonatkozó tippek Is, köszönöm szépen. Az egyik kedvenc vendégváró sütink lett !!!

Cheryben
Cheryben cs, 2014-07-03 23:02

Kedvencek kozott! mar millioszor megsutottem, nem lehet megunni. Koszi a receptet!

andilawyer
andilawyer cs, 2014-03-13 23:14

Nagyon jó recept! Margarin helyett igazi vajjal próbáljátok ki (nálam is kevesebb mennyiség kellett), zseniális!

dgabriella
dgabriella v, 2014-03-09 09:46

Szuper recept, köszönöm szépen, hogy közzétetted. Nagy sikere van! :)

Angyal73
Angyal73 v, 2014-02-23 17:03

Sziasztok! Én is megcsináltam ,nagyon finom lett! Én is beleírtam a kedvencek közé!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok szo, 2014-02-15 18:19

Nagyon köszönöm én is a receptet, gyönyörűek és finomak lettek!

A mi ízlésünknek (főleg az én epémnek) elég 10 dkg margarin összesen, bocs.
A 6 dkg cukrot kifelejtettem, de nem igazán értem a sósba miért kell?
Nekem végül 42 cm átmérőjűek lettek, mire sikerült viszonylag szép köröket gyártanom..., -de nem volt gond több lett a "csavarodás" a kifliken. (akinek "buktaszerű", vagy zömökebb lett, szerintem, esetleg próbáljon nagyobb köröket sodorni, a cikkek szélesebb felét kicsikét szélesebbre húzni, elég szorosan tekerni, a "csúcsot" a végén kicsit rányomni és az legyen felül középen), -bocs. nem áll szándékomban okoskodni, csak nagyon örülök, hogy Ritának köszönhetően, teljesen magazinba illő külsejű és isteni kiflik sikerültek.

Azt szeretném megkérdezni, ha pudinggal csinálnám, akkor is kenjem meg margarinnal és rákenjem a pudingot?, vagy hogy?
Kakaóval, fahéjjal, -gondolom- megkenni, és rászórni a kakaós, fahéjas cukrot?
(nyilván édeseknél nem sózni a margarint)

A lényeg még egyszer köszönöm a receptet, szuper.
(Nagggyon ajánlom, készítsétek el, igencsak lehet vele "villogni", mert nagyon mutatós és finom.)

curmo
curmo cs, 2014-02-13 21:39

Nagyon finom ez a kifli ,csak a sót és a vajat kell egy kicsit csökkenteni. :-)

newsee78
newsee78 cs, 2014-02-13 14:30

Kedves Rita,
Hétvégén megsütöttem a kefíres kifliket és tényleg nagyon finom lett. :-) Viszont nekem csak frissen izlett, másnapra már szikkadtnak éreztem, úgy nem szeretem a "péksütiket". Legközelebb akkor sütöm meg, amikor vendégek jönnek, mert frissen tényleg isteni. :-)

blghjdt
blghjdt h, 2014-02-10 13:46

Kb. mennyi só kerüljön a tésztába? (ha a sós verziót szeretném készíteni)
Azért nincs mellette mennyiség, mert csak "csipet"? :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2014-02-06 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2014-02-05 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

melike0106
melike0106 k, 2014-02-04 22:40

ugyan ez a recept van meg annyi különbséggel,hogy 3 tojást ír :) nagybátyámtól kaptam,inkább követeltem :)mert mindig megsütötte ha náluk mentünk.Azóta én is gyakran elkészítem,pont így vajasan a kedvencem! De volt hogy pizzakrémmel kentem,virslit rejtettem a 2 lap közé :P

Lonczi
Lonczi k, 2014-02-04 20:22

Lonci
Én is készítettem már ,réteges sós kifli néven találtam rá itt a nosaltyn. Újítottam egy kicsit a margarint és a pirított káposztát kevertem össze és ezzel kentem meg a a kinyújtott kerek tésztát és fedtem be a másikkal, a további folyamat mindenben megegyezik a leírtakkal. nagyon finom .

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 k, 2013-07-30 17:51

Kedves TraRita,
nemrég lettek kész a kiflik.
Nagyon finom, biztos, hogy máskor is fogom sütni. :-)
A 1,5 éves kisfiam is ezt ette uzsonnára.
Egyébként én kb. 15 dkg margarinból és 1,5 dkg sóból készítettem a krémet.
Legközelebb majd lehet, hogy valami zöldfűszeres vagy paprikás sajtkrémmel készítem.
Köszönöm a receptet!
Üdv,
Adrienn

Rita1971
TraRita / Rita1971 sze, 2013-07-31 21:30

Kedves Adrienn!
Örülök a sikerednek! :) Kíváncsian várom a beszámolód az ízesített kiflikről! :D
Üdv: Rita

zsuzskabébi
zsuzskabébi p, 2013-06-28 07:40

Kedves TraRita,

csatlakozom a köszönetmondókhoz, nagyon ízlett nekünk is a kifli! Az én tapasztalatom, hátha valaki hasznát veszi: kb egész tábla vajat használtam (20 dkg), de fele is elég lett volna, nagyon kifolyt sülés közben, ebben csatlakozom azokhoz, akik csökkentett mennyiséggel készítik ezután. :) A sütést elég új és korrekt gázsütőben 200 fokon kezdtem, de vissza kellett vennem egy fokozatot, legközelebb azt hiszem előmelegítem 200 fokra, és miután beteszem, csökkentem a hőfokot. A tészta amúgy nagyon gusztusos, hamar összeállt, szépen lehetett dolgozni vele, köszönet érte!

Kat
Kat h, 2013-06-10 11:26

Szia Rita!

Itt a kaporszezon! Tenni fogok a krémjébe, biztos nem bánjuk meg. Máris tudnék enni belőle! :) Köszi a receptet! Üdv.: Kata

Borsika7
Borsika7 cs, 2013-05-23 11:24

Megsütöttem és fantasztikus lett. Felét sósan, a másik felét pedig vanília pudinggal. :)

Judit71
Judit71 szo, 2013-05-18 14:27

Ismét nem csalódtam a receptedben Rita! Én mind a 70 dkg lisztet teljeskiőrlésűre cseréltem. Nagyon finom!

Tunderanyo
Tunderanyo sze, 2013-05-15 12:30

Kedves TraRita!
Ahogy először megláttam rögtön mentettem is a receptedet.
Nem csalódtam,már nagyon sokszor megsütöttem,annyira ízlett a családom minden tagjának,hogy már a két lánykám is rendszeresen elkészíti.Köszi a kiváló receptet,várom a többi hasonlót is.
Legyen nagyon szép napod.
Tündi

Rita1971
TraRita / Rita1971 cs, 2013-05-16 20:52

Szia Tündi!

Örülök, hogy ilyen nagy sikere van a kiflinek :) Én is sokszor sütöm, mert kiadós, könnyű, finom. Sokféleképpen lehet variálni és viszonylag gyorsan elkészül.
Minden jót!
Üdv: Rita

mociccah
mociccah sze, 2013-04-17 20:12

Két hónapja tettem a receptkönyve, azóta kismilliószor "kötelező" volt megcsinálni :),volt olyan hét, hogy kétszer sütöttem. Szuperfinom, pláne frissen. Köszi a receptet :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 sze, 2013-04-17 20:44

Nagyon örülök a sikernek! Ez nálunk is így működik :) Édesen is szoktam készíteni.
Üdv: Rita

kissnepiroska
kissnepiroska v, 2013-04-14 22:32

Ezt a receptet kipróbáltam egy kis módosítással is (persze az eredeti verzió is nagyon finom lett): 70 dkg liszthez + 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 2 tojás helyett 3 tojás, 1 dl olaj helyett 1,5 dl, 1,5 dl tej helyett 2 dl. A sajtot nem a tetejére szórtam, hanem a margarinos kenésre (ott nem ég meg :-). Az eredmény most sült ki és nagyon finom, puha. :-) (A rozsliszt koleszterincsökkentő hatású, sok egyéb gyógyhatás mellett.)

Rita1971
TraRita / Rita1971 h, 2013-04-15 14:32

Örülök, hogy ízlett a kifli! :) Én most próbálgatom a tk. lisztet, majd lassan hozzászokunk :D

kissnepiroska
kissnepiroska h, 2013-04-15 19:43

A búza teljes kiőrlésű nekünk nem ízlik, de a rozsliszt az egész jó .... Még a nokedliba és a palacsintába is használjuk ...

kissnepiroska
kissnepiroska p, 2013-04-19 21:54

Ezt a kefíres kiflis receptet újabb módosítással is elkészítettem: hajtogatós pogácsaként, a margarinba aprított zöldhagymát kevertem. Nagyon finom lett így is!

1487