Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás, mini fehércsokoládé torta

Karamellás, mini fehércsokoládé torta
Karamellás, mini fehércsokoládé torta
80 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csokoládés receptverseny kedvéért készültek ezek a tortácskák.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokit, ha teljesen felolvadt, akkor lehűtjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásfehérjéket, a csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább habosítjuk, amíg kifényesedik.
  3. Ekkor egy fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a tojássárgákat. Összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd ezt is belevegyítjük a masszába.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben egy vékony lapot sütünk belőle (kb. 15 perc). Ha kihűlt a tészta, egy nagy fánkszaggatóval háromszor négy lapocskát vágunk ki belőle.
  5. A fehércsokis- tejszínes keveréket felhabosítjuk, mikor már félig felvert tejszín állagú, akkor hozzáadjuk a habfixálót és még egy kicsit habosítjuk.
  6. A karamellhez a cukrot egy száraz edényben lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mikor már szép barna, hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, kevergetjük, amíg egyneművé válik és besűrűsödik (kb. 5-10 perc).
  7. Ezután összeállítjuk a kis tortákat: tészta, krém, karamell, tészta, krém, karamell és így tovább... A torták külsejét is befedjük a krémmel, vagy tejszínhabbal és díszítjük.
  8. Érdemes pár órát hűteni fogyasztás előtt.

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 47 134
elküldve: 18
receptkönyvben: 567
elkészítve: 20/35
Facebookon megjelent: -

szakács

bacver

Mióta szakács: 2010.12.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás torta, fehércsokis torta, karamellás-fehércsokis torta, mini torta

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

engertandrea
E.Andrea / engertandrea Wed, 2014-03-26 15:18

Kedves Bacver!
Köszönöm ezt a fantasztikus sütit, Anyukámat leptem meg vele a szülinapján, és annyira nagy sikere volt, hogy egy héten belül közkívánatra újra kellett sütnöm Nagymamám névnapjára is ! :)
Kicsit izgultam a karamell miatt, mert olyat még sosem csináltam, és olvastam kommentben, hogy nem mindenkinek ment elsőre, de a leírtakat betartva nekem (szerintünk) tökéletesre sikerült !
Másodjára annyit módosítottam a recepteden, hogy csak 1,5 tábla csokit olvasztottam bele, mert tényleg jó édes lett, így egy leheletnyivel visszafogottabb, számunkra így tökéletes..(de lehet, hogy ez a csoki márkájától is függ).
Azt hiszem, 3 hét múlva megint el fogom készíteni, mert újabb ünnep lesz, és van, aki még nem kóstolta a családban..:)
Köszi !!

Nefelejcs62
Nefelejcs / Nefelejcs62 Sun, 2013-11-10 07:41

Kedves Vera!
Nagyon tetszik a recept, megpróbálkoznék vele, de nem tudom elképzelni, hogy kenem szét a krémen a karamellt?! Segíts, kérlek, addig nem merek hozzáfogni! :-)
Előre is köszönöm, további jó sütögetést,
Janka

bacver
bacver / bacver Sun, 2013-11-10 11:28

Kedves Janka!

A karamellt nem kell elkenni, csak a krém tetejére kell csorgatni körbe-körbe. Nem baj ha nem sikerül egyenletesen eloszlatni, mivel elég intenzív az íze. Itt megtalálod a receptet 20 cm-es torta formájában fázisfotókkal: http://aprosef.hu/fehercsokolades_karamelles_torta_recept hátha ez is segít.
Remélem kipróbálod. :)

Üdv, Vera

Silver_8
Silver_8 Thu, 2013-09-12 22:36

Kedves Bacver! Ma volt a kislányom 1. szülinapja, erre az alkalomra készítettem el a tortát. Nagyon köszi a receptet, isteni finom lett :) Üdv: Edina

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Sun, 2013-02-17 20:32

Elkészítettem 18cm-es tortaformában, az arányokon nem változtattam.Most várakozik a hűtőben a holnapi fogyasztásig(: A fehér csokoládés krém isteni, nagy erőfeszítésembe került, hogy a tortába kerüljön és ne egyből a hasamba(:(: A karamell nem sikerült, helyette csokimázat csepegtettem a krémre, és a tetejét is azzal díszítettem(:

bacver
bacver / bacver Tue, 2013-02-19 22:56

Örülök, hogy elkészítetted! Én is éppen pár nappal ezelőtt csináltam meg egy nagyobb tortaként 20 cm-es formában, ugyanezekkel a mennyiségekkel és teljesen jó volt.
Hát, igen, a karamellkészítés meghatározó pontja ennek a receptnek, ki kell tapasztalni, de biztosan finom lett csokimázzal is. :)

fzizu
fzizu / fzizu Wed, 2012-03-14 11:56

Kedves Bacver!Ma fogom megcsinálni a tortádat,holnap a nagyimnál családi összejövetel lesz.Nagy tortaként fogom megcsinálni,három lapból.Szorozgattam jobbra-balra krémet, karamellt,remélem elegendő mennyiségek jöttek ki!Kíváncsi vagyok,olvasásra szuper!

bacver
bacver / bacver Wed, 2012-03-14 19:22

Kedves Fzizu!
Örülök, hogy ezt a receptet választottad. :) Remélem sikered lesz vele. Majd írd le kérlek, hogy sikerült és, hogy milyen mennyiségekkel készítetted, hátha más is így szeretné elkészíteni. Már korábban volt ilyen érdeklődés, de csak elméleti tanácsokkal tudtam segíteni, mert én még nem készítettem el nagyban.
Üdv.
Vera

fzizu
fzizu / fzizu Fri, 2012-03-16 16:58

Isteni lett,nagyon finom!!Én öt tojásból csináltam,a te receptedet szoroztam fel.3 lapot sütöttem belőle.A krémnek másfélszeresét,a karamellnek dupláját vettem.Elég édes lett(nekem így volt jó:)),ha valaki kevésbé édesen szereti,akkor a karamellnek is vegye a mésfélszeresét.Köszi a receptet!!Üdv!Zita

bacver
bacver / bacver Sat, 2012-03-17 12:03

Örülök, hogy jól sikerült. És köszi, hogy leírtad a mennyiségeket. További szép hétvégét!
Üdv.
Vera

ekesne
ekesne Mon, 2012-02-20 21:08

Kedves Bacver!
Szeretném megkérdezni hogy a krémhez milyen tejszínhabot használtál.

bacver
bacver / bacver Tue, 2012-02-21 00:11

Kedves ekesne!

Bármilyen habtejszín megfelel - a tartósat azért nem javaslom. Én leginkább a Lidl-ben szoktam vásárolni Milbona habtejszínt. Remélem segítettem.

Üdv.
bacver

nosugar
nosugar Tue, 2011-07-05 19:25

Nagyon szépen köszönöm a választ, remélem minél hamarabb lesz rá alkalom (és időm), h megcsináljam, akkor mindenképp írok. Már szinte érzem az ízét a számban.:). Mégegyszer köszi.

nosugar
nosugar Tue, 2011-07-05 12:29

Szia! Ez a torta valami fantasztikus lehet, de én szívesebben megcsinálnám egy nagy tortaként. Szerinted a mennyiségek maradhatnak így? 24 cm-es tortaformám van.

bacver
bacver / bacver Tue, 2011-07-05 19:20

Szia nosugar! Nagy tortához ez biztosan kevés lesz! Megpróbálhatod másfélszeres mennyiséggel, ebben az esetben szerintem 3 lapba tudod vágni a piskótát majd, vagy dupla adaggal akkor valószínűleg négyfelé tudod majd vágni, a kérdés csak az milyen magas tortát szeretnél. Illetve a krém sem tudom mennyire lesz elég, de ha a külsejére már nem jutna, akkor az is jó ha sima tejszíhabbal vonod be. De egyébként ha én nagy tortát készítenék ebből, valószínűleg 4 vékony piskótalapot sütnék így: http://www.desszert.eu/piskota_recept_I Amit ezen a linken találsz az nagyon jó recept és leírás, én már többször használtam ezt (a liszt mennyiségének 1/3-át kakaóval helyettesítsd). Remélem tudtam segíteni és ha elkészíted kérlek írd meg hogy sikerült.

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-07-05 20:04

Kedves Bacver, akkor nekem maradnak a webshopok... Sopron kicsit messze van tőlünk, itt Bp.-en meg még nem láttam ehhez hasonlót, csak nagy csokilapokat, amit darabolva tudok használni, de ilyen szép dekorációra nem alkalmas.Csokiműhely talán errefelé is van, csak nem voltam elég alapos. :-/ Akkor ez a következő projekt, hogy felfedező körútra induljak. Szió, Bogi

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-07-05 11:04

Kedves Bacver! Csodásan néz ki ez a tortácska, szemet gyönyörködtet! Elárulnád nekem, hogy ezeket a pici csoki-pasztellákat hol vetted? Régóta keresek ilyet...Szia, Bogi

bacver
bacver / bacver Tue, 2011-07-05 18:57

Kedves Bogi! Köszönöm szépen :) A csokipasztillákat Sopronban a Harrer-csokoládéműhelyben vettem, ez tejkaramellás csokoládé, de nagyon sokfélét lehet még náluk kapni, és maga a Kánaán az a hely, úgyhogy ajánlom, hogy keresd fel! :) Én is sokáig kerestem, hogy hol lehet ilyet kapni, de csak webshopokat találtam ahonnan lehet rendelni.

1011
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 3.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 kk
1 csipet
fehér csokoládé 20 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 0.5 csomag
cukor 10 dkg
habtejszín 0.5 dl
tej 0.75 dl