Káposztaleves recept

1 adag
171
kcal
Káposztaleves
Káposztaleves
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes, icike-picike fejes káposztát lehetett kapni a zöldségesnél, bár arról fogalmam sem volt, hogy mi lesz belőle. Azt tudtam, hogy mindenképp haza kell vinnem egyet.
Miután továbbra sem tudtam, hogy mit készítsek belőle, ráadásul nem is nagyon volt azon a héten olyan étel, amihez illett volna, betettem tisztítva a fagyasztóba. Azonban csak nem ment ki a fejemből, hogy kellene belőle valamit főzni, és azt is elhatároztam, hogy leves lesz.
Kerestem sok-sok káposztaleves recept között, de mindegyiket fogyókúrázóknak ajánlották, és nem is volt itthon annyiféle alapanyagom. Lehet, hogy csak marketing, de nálam nem jött be... nem fogyókúrás levest kerestem, hanem egy egyszerű káposztalevest.
Döntöttem, a korhelyleves mintájára elkészítettem egy könnyű káposztalevest.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 70 g virsli (magas hústartalommal)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk majoranna
  • 0.5 teáskanál köménymag
  • 3 ek olívaolaj

ajánlat

A virslit el lehet hagyni, anélkül is finom. Lehet bele tenni fehérrépát is. Köménymag helyett használható őrölt kömény.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

egyszerű káposztaleves, káposztaleves korhely módra, könnyű káposztaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük.
  2. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát.
  3. Tegyük rá a káposztát, és fűszerezzük (só, bors, majoranna, kömény).
  4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek.
  5. Tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük össze.

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 925
elküldve: 12
receptkönyben: 603
elkészítve: 25/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (11)

kiskukta65
kiskukta65szo, 2012-03-17 08:02

Milyen az a tisztított víz? Én sosem főzök piszkos vízből. Bocs, a tudatlanságomért...

Mary730
Mary730v, 2011-10-16 10:43

Nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető, kellemes fűszerezésű leves. Isteni lett.
Köszönöm.:)

Bató Edit
Bató Editszo, 2011-01-08 17:45

Ó, itt a jó kis káposztaleveske! :))) Pont ilyesmit kerestem, kedves Memi. A lányom emlegette, hogy jó lenne megkóstolni. Hát itt a remek alkalom, meg is fogom főzni, hála Neked. Köszönet érte!
Üdv.Edit.

Receptműves
Receptművesszo, 2011-01-08 11:22

Lehet, hogy már maga a tudat kivívta az utálatodat szegény káposzta ellen :-))) Fincsi leveske és direkt nem fogyókúrás receptként ajánlottam :-)
Memi

Szilveee
Szilveeep, 2011-01-07 21:32

Ó, én csináltam káposztaleves diétát, egy csöppet megutáltatta velem, pedig annyira nem is szörnyű ízre...ez igazából nagyon jól néz ki, biztos finom : )

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
171