Hordós savanyúság recept

Hordós savanyúság
Hordós savanyúság
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nekem 15 l-es cseréphordóm van, ebbe bőven belefért az uborka. Ha nagyobb hordónk van, ne féljünk almapaprikát, hagymát, zöldparadicsomot is közé tenni. A levet  pedig ismét készíteni hozzá, hogy ellepje az egész zöldséget. A pincében tárolom.

Az uborka árát nem tudom pontosan, mert én a kertemből szedtem.

Felbontás és megkóstolás után valami fantasztikus ízű....

hozzávalók / 10 adag

10 literes edényhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú télire hordóban, uborka télre, egyszerűen elkészíthető savanyúság
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a levet, alaposan elkeverjük. Beleöntjük a hordóba.
  2. Az uborkákat jól megmossuk, és belepakoljuk a lébe. Ha gondoljuk, tehetünk a tetejére egy műanyag tányért, amivel lenyomatjuk a zöldségeket.
  3. Rátesszük a tetejét, vizet öntünk a nútba, és várhatjuk a telet. Jó étvágyat!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 536
elküldve: 10
receptkönyvben: 167
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
573 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

martonviktoria
martonviktoria cs, 2014-08-07 09:35

Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy miért puhult meg az uborka? Mindent a leírt recept szerint készítettem el!

ilus74
Iluska / ilus74 cs, 2014-08-07 17:21

Függ az uborka fajtájától,szerintem,bár nekem sosem puhult meg,mikor beleharapunk mindig ropogós és finom!Késhegynyi timsót keverj hozzá,hátha javít rajta.

Blazsanna
Blazsanna v, 2012-08-12 16:12

Köszönöm a receptet, igazán hasznos. Mi csemegésen szeretjük a savanyúságot, ezért cukrot teszek a levébe. Most teszek először ilyen edénybe télire. Remélem nem fogok csalódni. Vegyesen gondoltuk feltölteni, most uborkánk van kéznél, később rakunk bele karfiolt, kisebb hagymákat, zöldparadicsomot, meg ami jön még...

ilus74
Iluska / ilus74 v, 2012-08-12 18:17

Igen,én is csináltam már úgy is,folyamatosan pakoltam bele másfajta zöldségeket is,és mindennek finom lett az íze.Jó főzőcskélést,befőzést! :-))

338