r
Nosalty Logó

Gombapástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombapástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 394 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 788 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 394 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 788 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított gombát megmossuk, leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk.
  3. A gombát 2 dkg vajon a hagymákkal, az aprított petrezselyemmel, a citromlével és citromhéjjal megfőzzük. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Ha szükséges, kevésvizet adjunk hozzá.)
  4. Amikor a gomba megfőtt és levét elfőtte, összeturmixoljuk.
  5. A maradék vajat egy kisebb fazékban olvasszuk fel, adjuk hozzá a gombapépet és folyamatosan kevergessük, amíg a vaj át nem veszi a gomba színét (2-4 perc).
  6. Vegyük le a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy üvegbe vagy egy kisebb tálba öntsük át a még folyékony pástétomot, fedjük le és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  7. A kész gombapástétomot pirítósra kenve, zöldségekkel vagy főtt tojással tálalva kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 29514
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

Paprikával, paradicsommal, főtt tojás karikákkal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hónapok óta szeretném elkészíteni ezt a gombapástétomot, csak valahogy mindig elmaradt. Hétvégén szép őzlábgombát vettem, így nekifogtam ennek a különleges szendvicskrém elkészítésének. Bármilyen zamatos erdei gombából készíthetjük. Most csak egy kisebb adaggal próbálkoztam, de nagyon ízlett a végeredmény, valószínű más gombákból is ki fogom próbálni. (Aki picit nagyobb adagot szeretne készíteni, duplázza meg a megadott mennyiségeket.) Az ötlet Gianni konyhájából származik:)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek