r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Frankfurti leves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1364 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 341 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    4488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1364 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  4. A kelkáposztát a krumplival együtt 2,5 liter vízben feltesszük főni.
  5. Beletesszük a vöröshagymát egészben(ezt később eltávolítjuk), valamint a sót, vegetát, pirosaranyat, köménymagot és azúzott fokhagymát.
  6. Miközben a leves fő, a virsliről lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  7. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
  8. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és az őrölt borsot.
  9. Kevés (kb. 1,5 dl) hideg vízzel felöntjük és berántjuk a levest.
  10. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölt és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2336
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 653280
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor kelkáposzta főzeléket akarok főzni, nem találok a piacon olyan kis fej káposztát, ami bőven elég lenne főzeléknek. Mindig megmarad a káposztafej kb. egyharmada, amit sajnálok kidobni. Beteszem a hűtő zöldséges rekeszébe, durván egy hétig eláll. Ekkor kerül sor a frankfurti leves főzésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek