Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival recept

Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ragut bármilyen húsból főzhetünk. Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Fehérboros, tejszínes, tárkonyos csirkeraguleves nokedlival, tárkonyos raguleves, fehérboros raguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk.
  2. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, s felöntjük vízzel.
  3. Elkészítjük a nokedlit. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, folyékony állagúnak kell lennie. Beleszaggatjuk a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarjuk bele citromot.
  4. Forrón tálaljuk, teszünk rá egy chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 710
elküldve: 3
receptkönyvben: 228
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva p, 2016-11-04 09:31

Most főzöm eme levest.
Kóstolgatom, kóstolgatom, de nem találok benne hibát!
Még nincs készen teljesen, de így is valami fantasztikus ízvilág.
Köszönöm a receptet. Bekerült a Kedvencek közé.

Makkamano
Makkamano szo, 2014-05-24 10:11

Kedves Hobbyshef! Épp most lett kész a leves és isteni finom! A fehérbort ugyan kihagytam, de így is finom, valamint kiegészítettem kevés karalábéval és tettem még bele paradicsomot, paprikát is és nokedli helyett csigatésztával készítettem. Gratulálok a receptekhez! :) Szép napot!

tarolina
tarolina p, 2014-04-25 21:22

vigyázz, ez csapda! ezt az ételt így nem lehet és nem is érdemes elkészíteni. minden gyakorlott háziasszony észreveszi a receptben a hibákat. szomorú, hogy a nosalty ellenőrzés nélkül, csak "robottal" keresteti ki a recepteket...
szóval vigyázzatok.

divica
divica p, 2016-06-17 11:49

Még egyszer elolvastam; keresve a csapdát, de nem találtam. Több, mint 40 éve vagyok gyakorló háziasszony. (Mondjuk, azt még bele lehetett volna írni, hogy ha megfőtt a hús, utána szaggatjuk bele a nokedlit. Abszolút kezdők kedvéért, ill. sikeréért.)

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef v, 2014-04-27 13:32

Kedves tarolina!
Miután ezt a levest már számtalanszor elkészítettem, igazán kíváncsi vagyok, hogy miért írtad, hogy ezt az ételt így nem lehet, s pláne, nem érdemes elkészíteni. Vagy csak egyszerűen cikizni akartál? Amint látom, Te még semmit nem töltöttél fel, így bátran kritizálsz másokat.
Ami a robottal való kerestetést illeti, ez egyszerre bugyuta és nevetséges. A NoSalty szerkesztősége nagyon komoly ellenőrzés alá von minden egyes feltöltött receptet, s csak napokkal a feltöltés után jelenteti meg azokat.
Szerintem az energiádat inkább arra kellene fordítani, hogy készíts el egy ételt, azt fotózd le, írd le a receptjét, s töltsd fel! Legyen bátorságod megmérettetni magad mások cikizése helyett!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata szo, 2014-04-26 21:33

Kedves Tarolina!
A NoSalty munkatársai minden receptet átnéznek, mielőtt az oldalon megjelenne, s a hibás recepteket természetesen kiszűrik. Kérünk, hogy írd meg részletesen az info@nosalty.hu címre az említett hibákat, hogy javíthassunk rajta, ha szükséges.
További kellemes sütés-főzést!
Kata
NoSalty.hu

414