r
Nosalty Logó

Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Fehérboros tárkonyos csirkeraguleves nokedlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 403 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1604 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 58 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1321 micro
  • β-karotin
    3328 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 403 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1835 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    5282 micro
  • β-karotin
    13312 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 1604 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk.
  2. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, s felöntjük vízzel.
  3. Elkészítjük a nokedlit. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát, folyékony állagúnak kell lennie. Amikor már puha a hús és a zöldségek, beleszaggatjuk a nokedlit a a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarjuk bele citromot.
  4. Forrón tálaljuk, teszünk rá egy chilit.
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12372
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ragut bármilyen húsból főzhetünk. Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek