r
Nosalty Logó

Fehérbor mártás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehérbor mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehérmártáshoz (3 dl)

A fehérbor mártáshoz

Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehérmártáshoz (3 dl)

A fehérbor mártáshoz

Összesen 1009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fehérmártáshoz (3 dl)

A fehérbor mártáshoz

Összesen 144 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 253 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1009 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A fehérmártáshoz (3 dl)

A fehérbor mártáshoz

Elkészítés

A fehérmártáshoz (3 dl)

  1. A kész fehérmártást felengedjük fehérborral, habverővel simára keverjük és lassú tűzön 10 percig beforraljuk.
  2. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és a tűzről levett mártáshoz öntjük, közben folytonosan kevergetjük.
  3. Citrommal és szükség esetén sóval ízesítjük.
  4. 1-2 percig melegítjük a mártást, ügyelve arra, hogy ne forrjon.
  5. Miután elkészült, melegen tartjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 50730
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Halakhoz, terrinekhez, sültekhez, pástétomokhoz kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fehér (veloute) alapmártásból készítjük. Remek kísérője halaknak, terrineknek, sültetnek, pástétomoknak. Először én is rakott csülökhöz készítettem.

Hozzávalók

A fehérmártáshoz (3 dl)

A fehérbor mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?