Diétás joghurtos-meggyes pite recept

Diétás joghurtos-meggyes pite
Diétás joghurtos-meggyes pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy nagyon kedves kis sorozat, Halottnak a csók címmel, angolul:  The Pie Hole. Egy pitekészítő életét mutatja be, kalandokon, szerelmeken át... Ám a film állandó szereplője a pite. Mondanom sem kell, hogy minden alkalommal összefolyt a nyál a számban amikor néztem, elhatároztam hát, hogy elkészítem életem első pitéjét! :-)  Találtam is a neten egy szimpatikus receptet, viszont mivel nem szívesen eszem cukrot, ill. finomított lisztet sem használok, átalakítottam picit. Legnagyobb meglepetésemre tökéletesen sikerült! Ha nem én készítettem volna, még azt is megkockáztatnám, hogy életemben ilyen finom pitét nem ettem!:D Bár ez nagyképűnek tűnne:P :-) Miközben betömtem a fél tepsivel, amiatt sem kellett aggódnom, hogy a vonalaim bánják, hisz a xilit 60%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a rendes cukor, a tönkölyliszt pedig tele van vitaminnal-ásványi anyaggal.  Jah, igen... a tészta színe a lisztnek köszönhetően sötétebb lesz, de ez az ízén mit sem változtat. 

Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)))

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes pite, joghurtos pite meggyel, fogyókúrás gyümölcsös sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorhelyettesítővel habosra kevergetjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurtot, a citromhéjat, az olajat és a vaníliás cukrot. Ha egynemű, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. (FONTOS, hogy tényleg szitáljuk a lisztet, mert a rozslisztben vannak nagyobb darabok, amikre nem szeretnénk ráharapni gondolom:P)
  3. Aki nem szilikonos formában süti, az vajazza ki, és lisztezze be mielőtt beleteszi a tésztát!
  4. Beleöntjük a formába, aminek nem fog a pereméig, csak kb. a feléig felérni. Sütés közben szépen megdagad, nyugi.:)
  5. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 23x2,5 cm
  • költség: 2100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 878
elküldve: 8
receptkönyvben: 181
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Masnee

Mióta szakács: 2012.03.28.
2 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ahuva
ahuva Thu, 2015-05-07 12:32

Hát bizony itt valami nagyon nem stimmel az arányokkal, vélhetőleg a 400 g liszt (akár tönköly, akár rozs) sok ehhez. Én úgy mentettem meg a kukától a sütit, hogy hozzáöntöttem a tésztához a meggybefőtt levét, és így az állaga is jó lett, és finom is lett, de a pontos mennyiséget nem tudom. Kedves Masnee, jó lenne, ha update-elnéd a receptedet a pontos mennyiségekkel!

Dzsujja
Dzsujja Wed, 2014-05-28 20:35

A receptleírásból kimaradt, mikor tesszük bele a meggyet. Nem is ez a legnagyobb probléma. Ennek a tésztának egy keverős, lágy tésztának kellene lennie, nem? Ehelyett teljesen összeáll, mint egy kenyértészta. Valószínűleg még valamilyen összetevő hiányzik a receptleírásból. Kár a 400g tönkölylisztért, ami a kukába megy....

Zsuzsiii93
Zsuzsiii93 Mon, 2012-12-24 11:25

Szia!
Megsütöttem és nagyon finom lett!:) Én mézet használtam és többféle piros gyümölcsöt tettem bele. Szépen fel is jött:)

Erika72
Erika72 Mon, 2012-07-02 14:26

szia
tonkolyliszt vagy rozsliszt? nagyon nem mindegy:-)
koszi

303