Csodapalacsinta recept

Kalória?
Csodapalacsinta
Csodapalacsinta
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet úgy kaptam, és  a családomnak nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztához

A palacsinta töltéséhez

A krémes, gyümölcsös réteghez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos-meggyes palacsintatorta, rakott palacsinta babapiskótával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. 
  2. A babapiskótát (kb.14 db) belemártogatjuk a kávé, a tej és a rum keverékébe (kb. 3 dl együtt), és szorosan a tortaforma aljába tesszük.
  3. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ek cukorral a vaníliapudingot, és forrón a babapiskótára öntjük, majd elsimítjuk rajta.
  4. A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjükőket, végeiket levágjuk, és ezután a csigaalakbakirakjuk őket a tortaforma alakját felvéve. Kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet.
  5. Ezt a felületet csokoládépudinggal fedjük be.
  6. Kirakjuk meggyel.
  7. A meggy levéből felfőzzük a puncspudingot, és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk.
  8. Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszat.

  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 979
elküldve: 50
receptkönyben: 1 120
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

Hozzászólások (19)

evica26
evica26 sze, 2011-08-10 18:17

Kedves napocska!
Köszi a receptet, nagyon fincsi volt, igaz mi a meggyes részt (sajna) elhagytuk a kisfiam kérésére, de így is hipp-hopp elfogyott! :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty k, 2011-06-28 10:39

Kedves Napocska!
Tiéd lett 2011. június 27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Zsókamama
Zsókamama k, 2011-06-28 08:40

A ;ángoldot ki ismeri? Tejszínes mángold- szár receptet keresek.Tavaly főztem főzőtejszínnel,isteni jó,de a receptet nem találom,annyiféle van!

Szeva50
Szeva / Szeva50 h, 2011-06-27 10:28

Kedves Sabrina! Úgy látom december óta nem kapsz választ, pedig látom, hogy néhányan elkészítették.
A kérdés jogos, viszont csak tanácsot tudok adni, hogy én milyen trükkhöz folyamodnék. A sütőpapír valószínűleg a kapcsosforma védelmét szolgálná, de amint átteszed egy tálra, sérül az építmény. Ezért úgy csinálnám, hogy a tálra tenném akár a kapcsos tortaformát alja nélkül, és így sorakoztatnám a dolgokat. Dermedés után körbevágod és szépen lejön a karima. Tálalásra kész.
Kedves Napocska! Remélem nem bánod, hogy helyetted válaszoltam. Ugyanis van aki sértésnek veszi, ha mástól jön a gyakorlati tanács.
Sok sikert: Éva

lyttleangel
lyttleangel h, 2011-06-27 08:53

Most találtam meg ezt a tényleg csodareceptet. Egy baj van vele - nagyon hamar elfogy.:D

Sabrina22
Sabrina22 sze, 2010-12-15 18:37

Szia!

Egy kérdésem lenne. Miért kell a sütőpapír a tortaforma aljára, illetve azt mikor és hogyan távolítod el?

meskete
meskete v, 2010-11-21 19:41

Nagyon guszta, imádom az ilyen krémes finomságokat. Köszi Napocska :)
Kephera: nyugodtan a meggybefőtt levét vaniliapudinggal is felfőzhetet, vagy zselatinnal. Más süteménynél én így csinálom. Üdv

Judit71
Judit71 v, 2010-11-21 16:35

Sziasztok!

Szerintem ez a recept egy kiemelést mindenképpen megérdemelne. Tényleg egy csoda.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2010-11-21 14:12

Nagyon guszta!:-)) Leleményes kis akció, ügyes volt, aki kitalálta és tovább adta. Szép és kinézet és olvasat után, biztos finom is.Elmentve.Éva-Anyóca

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 v, 2010-11-21 14:12

Szia napocska! Tegnap ettem a sógornőmnél ilyen csoda palacsintát, nagyon finom volt!

Kephera
Kephera v, 2010-11-21 13:58

Húúú de csinos! Biztosan kipróbálom, bár a puncs pudingot lecserélném valami másra. Vagy a meggybefőtt leve lehet, hogy szerethetővé teszi számomra is a puncsot?

Legfrissebb cikkek

31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.
11 vitamindús télbúcsúztató ital gyerekeknek
11 vitamindús télbúcsúztató ital gyerekeknek
A gyerekeknek már csömörük van az almától és a banántól? Adjunk nekik vitaminokat ital formájában!
1043