Csirkepörkölt recept

Kalória?
Csirkepörkölt
Csirkepörkölt
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk, ha feltesszük a kérdést a gyerkőcnek: "Na, mi legyen a kaja?" Ez biztos, hogy benne van az első háromban, előre borítékolhatjuk a választ...Ezért meglehetős rutinra tettünk szert ezen étel elkészítésében.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánljuk galuskával, vagy főtt tésztával, esetleg adhatunk mellé egy kis tejfölt is, valamint savanyúságot. Érdemes kipróbálni ugyanezt bográcsban, szabad tűzön! Különösen jó ízt ad neki a házi pirospaprika, és a házilag készült paradicsomlé.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és a szalonnát közepes lángon.
  2. Ha üveges a szalonna, rádobjuk a hagymát, majd három perc múlva a paprikát, és fedő alatt dinszteljük, amíg a hagyma szép üveges és aranysárga nem lesz.
  3. Ezután hozzáadjuk a húst, és erős lángon gyakori kevergetés mellett megpörköljük a combokat, kb. 5-7 perc alatt.
  4. Félrehúzuk a lábast a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és átkeverjük alaposan.
  5. Visszatesszük a lábast a tűzre, felöntjük paradicsomlével, hozzáadjuk a paradicsomot is, valamint a többi fűszert és a fokhagymagerezdet, kivéve a petrezselyemzöldet.
  6. Lefedve lassú tűzön kb. 40-50 percig főzzük. A főzés közben természetesen időnként óvatosan átkavarjuk az egészet. Az utolsó 10 percben fedő nélkül főzzük, hogy a szaft besűrűsödjön.
  7. A főzés utolsó perceiben hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
     

statisztika

beküldve:
nézettség: 89 655
elküldve: 10
receptkönyben: 501
elkészítve: 26/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

Hozzászólások (19)

laca692
laca692 v, 2014-01-19 13:35

oregánó, rozmaring hm.... ez nem olasz kaja! ettől még lehet, hogy finom. Kép alapján nagyon guszta:-)

Nikolka0001
Nikolka0001 v, 2013-05-26 08:09

Na ma ez lesz az ebéd :) Köszönöm a receptet, remélem ízleni fog a páromnak ő Máltai de imádja ha magyar ételeket főzök neki :)

Tévésámán
Tévésámán sze, 2012-02-01 16:04

Én a szokásosnál kicsivel több paradicsommal főzöm + fokhagymát is pirítok az olajon/zsíron. Jó szaftosan az igazán finom (amit sűrűbbre szeretek főzni mint a hagyományos pörköltekét) :)

Kitchen_Profi
Kitchen_Profi p, 2012-01-06 12:03

Sokszor főztem már csirkepörköltet és paprikást, de eddig még nem tettem bele paradicsomlét. Most a hét végén csirkepörköltet kértek otthon, megpróbálom egy a receptben szereplőnél kisebb paradicsom mennyiséggel, mert biztosan jó íze lesz így is. Megírom majd, hogy sikerült!

Lobita
Lobita h, 2011-12-19 11:03

Köszi a jó receptet.Édesanyám is készítette de 10 év után lyukacsok a memóriám-Elkészítettem a férjemnek(Spanyol ember)de nagyon-nagyon -izlik neki.Már többször kérte hogy készítsem el,nokedlivel.Köszi a receptet.Üdvözlet spanyolból

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2011-12-21 21:51

Kedves Lobita! :))))
Ez igen igen nagy dícséret!:))) Köszönjük, és nagyon örülünk, hogy sikere van. Egy kis füstölt pirospaprikát (La Chinata picante...ha szeretitek a csípőset...de csak keveset!) ajánl Mr Smith még bele nektek - kicsit spanyolos beütése lesz -. ...ha már ilyen szerencsés helyen laktok....:DDD
(mi éppen ma ettünk ilyet...:)))
A legjobbakat: Mr & Mrs Smith

szabob
szabob cs, 2011-08-18 10:26

Sziasztok!

Finom lett, kicsit felturbóztam tejföllel.

Köszönöm.

Üdv.:
Bea

melicyy_ke
melicyy_ke h, 2010-08-16 20:42

nincs semmi baj!vegul en is olajal keszitettem el,mert mi diszno hust nem eszunk es igy a szalonna nem tul jo megoldas de megoldotam olajal es nagyon fincsi volt!ajanlom mindenkinek!:)koszonom nektek.puszi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp h, 2010-08-16 22:17

Örülök, hogy sikerült végül, annak meg különösen, hogy ízlett! :) Köszönöm, hogy visszajeleztél, puszi Neked is! Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp h, 2010-08-16 11:08

Óóó kedves melicyy_ke, csak most láttam a kérdésed...:( Nyaralni voltunk, amikor kérdeztél, így valószínű már későn válaszolok. Pörköltöt mi zsíron készítjük, ha nincs otthon, akkor szalonnából sütjük ki, hogy elég legyen hozzá. Olajjal is szokták készíteni, megoldható, bár én nem vagyok híve. Libazsír még szintén jó. Mással nem szokták. Még egyszer elnézést, üdv: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva cs, 2010-06-10 14:18

Nagyon szeretjük.Bár oregánót,borsikát,rozmaringot nem szoktam használni,Biztos fini lehet, kipróbálom ezzel a pót ízesítéssel.Kösz!

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
A te tested hány %-a zsír?
A te tested hány %-a zsír?
Azt kb. mindannyian tudjuk, hogy hány kg körül van a testsúlyunk, de azt vajon tudjuk-e, hogy ennek hány százaléka a zsír- vagy az izomszövetünk? Most segítünk kiszámolni!
714