Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól recept

Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól
Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje terveztem a brassói készítését, és pont kapóra jött a NoSalty cikke. Igaz, ezt a receptet nem itt találtam. Szeretem a hagyományos ételeket kicsit új köntösben kipróbálni. Itt nekem a borsó az új köntös. :) Az eredeti recept szerint írtam le a borsó elkészítését, de én egy kicsit változtattam rajta, de csak annyit, hogy a végeredmény ne változzon. Olyan edényben készítettem a húst, aminek van egy pároló része is, és abban készítettem a borsót, miközben a hús főtt. Így időt és legfőképpen energiát spóroltam.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Brassói, zöldborsós brassói, krumplis pecsenye zölborsóval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, és szárazra töröljük. Tetszés szerint feldaraboljuk, vékony csíkokra vagy éppen apró kockára. A szalonát gyufaszálra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre daraboljuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen), rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Kicsit sózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Rárakjuk a húst, és 2-3 percig erős lángon pirítjuk. Megszórjuk a majorannával és erőteljesen borsozzuk. Ha nem akarjuk nagyon felnőttesre, akkor csak kicsit borsozzuk. Lassú tűzön puhára pároljuk, ha elfogyna a leve, akkor vízzel vagy hús alaplével pótoljuk.
  3. Miközben a hús fő, addig a borsót megtisztítjuk (ha szükséges, én mirelitet használtam), és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  4. A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk. Aranybarnára megsütjük, és kicsit sózzuk.
  5. A húst zsírjára sütjük, és ha kell, még ízesítjük. Én szeretem jó fokhagymásan, és teszek rá, mielőt teljesen kész nem lenne. A borsót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a húshoz a petrezselyemzölddel együtt.
  6. Tálalásnál megszórjuk a paprikával.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 60 987
elküldve: 14
receptkönyvben: 263
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flava
flava p, 2015-09-18 21:54

Ahhh mar megint ez lessz a vacsora , olyan fincsi ! Sot most meg a krumplit is en sutom nem fagyasztott :D

Nitus0203
Nitus0203 k, 2015-03-03 13:31

Életemben először csináltam brassóit a recept alapján. Isteni lett :)

Ebi85
Ebi85 k, 2014-08-19 02:38

Abszolút kezdő vagyok olajban sütés terén, mindig is kerültem, ezért bocsánat a buta kérdésért: Mi a titka a krumplisütésnek? Hogy lesz gyönyörű aranybarna? Mennyi olaj kell alá? És esetleg annak hogy hogy nem fröcsköl az olaj?

flava
flava p, 2013-05-03 15:52

Ezt fogom ma fozni vacsorara! Nagyon finom en is pont igy csinalom .Egyeduli kulombseg hogy en a szalonnat (bacon miven itt magyar fustolt szalonna nincs) kulon sutom meg es hozzakeverem mielott eszunk igy kis ropogos falatkak lesznek benne.
Alltalaban fagyasztott sultkruplit sutok a sutoben es arra szedjuk ra :P
Koszi a receptet nyamm nyamm ! :D

1014