r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BackerMan
Brassói aprópecsenye borsóval BackerMantól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 1014 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    250.7 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5349.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    3210 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1863.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12505 micro
Összesen 5063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst leöblítjük, és szárazra töröljük. Tetszés szerint feldaraboljuk, vékony csíkokra vagy éppen apró kockára. A szalonát gyufaszálra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre daraboljuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük (vigyázzunk, nehogy megégjen), rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Kicsit sózzuk, és fedőalatt megpároljuk. Rárakjuk a húst, és 2-3 percig erős lángon pirítjuk. Megszórjuk a majorannával és erőteljesen borsozzuk. Ha nem akarjuk nagyon felnőttesre, akkor csak kicsit borsozzuk. Lassú tűzön puhára pároljuk, ha elfogyna a leve, akkor vízzel vagy hús alaplével pótoljuk.
  3. Miközben a hús fő, addig a borsót megtisztítjuk (ha szükséges, én mirelitet használtam), és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  4. A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk. Aranybarnára megsütjük, és kicsit sózzuk.
  5. A húst zsírjára sütjük, és ha kell, még ízesítjük. Én szeretem jó fokhagymásan, és teszek rá, mielőt teljesen kész nem lenne. A borsót lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a húshoz a petrezselyemzölddel együtt.
  6. Tálalásnál megszórjuk a paprikával.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 302
  • Össznézettség: 230183
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Egy ideje terveztem a brassói készítését, és pont kapóra jött a NoSalty cikke. Igaz, ezt a receptet nem itt találtam. Szeretem a hagyományos ételeket kicsit új köntösben kipróbálni. Itt nekem a borsó az új köntös. :) Az eredeti recept szerint írtam le a borsó elkészítését, de én egy kicsit változtattam rajta, de csak annyit, hogy a végeredmény ne változzon. Olyan edényben készítettem a húst, aminek van egy pároló része is, és abban készítettem a borsót, miközben a hús főtt. Így időt és legfőképpen energiát spóroltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!