Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással recept

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

3 éve karácsonyra készítettem ezt az ételt. Mivel a kislányom akkor volt 2 hónapos, ezért valami gyors és mégis finom fogást szerettem volna a családnak kínálni. A diómártás receptjét egy újságban olvastam, a csirke adott volt, és azért "folytottam" a borba, mivel a dédi mama nem szereti a csirkemellet, mert száraz. Viszont a végeredményt még meg is dicsérte. Ezt a receptet már a munkahelyi receptversenyen is díjazták, ezért gondoltam, hogy megosztom itt is.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt szilvával töltött csirkemell tejszínes diómártással, göngyölt csirkemell, aszalt szilvás csirkemell, diómártással tálalt csirkemell-filé aszalt szilvával töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell-filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni.
  2. A csirkemellet „lapjában” kb. 3/4-részt bevágjuk annyira, hogy szét tudjuk nyitni, majd kicsit kiklopfoljuk.
  3. Sóval, borssal meghintjük, és egy sorban elrendezzük rajta az aszalt szilvát. Feltekerjük, majd 2 szelet szalonnával tekerjük körbe.
  4. A húsokat enyhén olajozott tepsibe helyezzük és a leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, majd lefedve forró sütőben megsütjük. Kb. 180-200 °C-on 30-40 perc, hogy a szalonna megpiruljon. Igény szerint sütés közben is lehet locsolgatni. (Mivel jénai edényben készítettem lefedve, így nem locsolgattam, a tepsiben lehet, hogy hasznos.)
  5. A mártáshoz a diót serpenyőben illatosra pirítjuk. A tejszínt felforraljuk, sóval, és kevés szerecsendióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, kis tűzön főzzük pár percet. (Étkezési keményítővel sűrítettem, hogy kedvemre való állagú legyen.)
  6. Köretként rizst ajánlok hozzá.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 28 591
elküldve: 41
receptkönyvben: 508
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katamolly
katamolly h, 2013-01-07 16:09

Nálunk is ez volt a karácsonyi vacsi, annyira ízlett ki családomnak, hogy megszavazták, jövőre is ezt kérik! Én diómártást nem készítettem hozzá, viszont a husi nagyon-nagyon finom, tényleg hamar megvan és ünnepi a kinézete is!! Köszi a receptet!

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia k, 2013-01-08 10:49

Örülök, hogy sikert aratott a receptem. Egyszer próbáld ki a diómártást is, nem fogsz csalódni.
Üdv Szilvi

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia szo, 2012-12-29 09:40

Örülök, hogy ízlett, egészségetekre!
Én is ezt készítettem újra, de az idén hercegnő burgonyával kínáltam. A siker garantált!
B.Ú.É.K. Szilvi

rolvisa
Olgis / rolvisa v, 2012-09-16 16:30

Finom.Én is készítem, csak teszek a szilva mellé barackot, vagy szilva helyett áfonyát. Most friss szilva, barack került bele. A húsra még spenót sajt és sonka is került, tejszínnel locsolgattam és így lett szósz is hozzá.

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 v, 2012-09-16 14:10

imádom a csirkemellet is, és a diót is! igaz már ettem aszaltszilvás csirkemellet csak nagyon régen. a mártás viszont jól hangzik:)a tejszínből hány %-osat használtál? úgy emlékszem, hogy anyukám az aszalt szilvát vörösborba tette, hogy ne legyen olyan kemény.

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia h, 2012-09-17 05:18

Szia!
20%-os tejszínt használok. Jó ötlet a szilvát vörösborba áztatni, bár nekem így sem volt száraz. Üdv

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
892