Almafelfújt recept

1 adag
359
kcal
Almafelfújt
Almafelfújt
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira napjaink részévé vált az alma, hogy sokszor eszünkbe sem jut, hogy milyen felhasználási lehetőségei vannak. Pedig ezt a felfújtat is nagyon pikánssá teszi, és a vaníliával együtt nagyszerű párost alkotnak.

hozzávalók / 4 adag

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

ajánlat

 


receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almaszuflé, almasoufflé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésítsük. Fedjük le (így nem barnul meg), és rakjuk félre.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, és rakjuk félre.
  4. A tejet egy lábosban kezdjük el melegíteni, miközben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A közben felforrósodott tejet öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el. Öntsük át egy nagy tálba.
  5. Adjuk hozzá az almapürét, a cukrot, a tojássárgáját, a calvadost, a fűszereket, keverjük össze, majd 3 részletben öntsük hozzá a felvert fehérjét, és óvatosan azt is keverjük bele.
  6. A formákat kenjük ki vajjal, és szórjuk be cukorral. Ezekbe adagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőt, mert nem emelkednek fel, vagy összeesnek.
  7. A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 785
elküldve: 1
receptkönyben: 292
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nana

Mióta szakács: 2010.01.28.
6 recept

Hozzászólások (6)

cicus72
cicus72p, 2010-12-31 18:48

Kedves Nana!

Csak simán betetted a sütőbe vagy vízzel félig töltött tepsibe raktad a szuflés tálkákat?

nana
nanak, 2010-09-28 14:47

kedves zsuzsa,
igen, tulajdonképpen bechamel-mártás készül. 4 tálkához elég. sok sikert!

Amurath
Amurathk, 2010-09-28 13:35

Még egy: 4 db szuflétálkával lesz belőle? Köszi, Zsuzsa

Amurath
Amurathk, 2010-09-28 13:34

Kedves Nana, jól értem, hogy a vaj-liszt-tej elegyből egy besamelmártás szerűséget kell főzni? Gondolom meg kell várni, amíg besűrűsödik, és utána mehet bele a többi hozzávaló...Szeretném elkészíteni, mert nagyon jól néz ki, és a párommal most nagyon rákaptunk a szuflékra. Hideg napokon kitűnő! Köszi a receptet és előre is válaszod! Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
359