Almafelfújt recept

1 adag
357
kcal
Almafelfújt
Almafelfújt
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira napjaink részévé vált az alma, hogy sokszor eszünkbe sem jut, hogy milyen felhasználási lehetőségei vannak. Pedig ezt a felfújtat is nagyon pikánssá teszi, és a vaníliával együtt nagyszerű párost alkotnak.

hozzávalók / 4 adag

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

ajánlat

 


receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almaszuflé, almasoufflé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésítsük. Fedjük le (így nem barnul meg), és rakjuk félre.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, és rakjuk félre.
  4. A tejet egy lábosban kezdjük el melegíteni, miközben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A közben felforrósodott tejet öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el. Öntsük át egy nagy tálba.
  5. Adjuk hozzá az almapürét, a cukrot, a tojássárgáját, a calvadost, a fűszereket, keverjük össze, majd 3 részletben öntsük hozzá a felvert fehérjét, és óvatosan azt is keverjük bele.
  6. A formákat kenjük ki vajjal, és szórjuk be cukorral. Ezekbe adagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőt, mert nem emelkednek fel, vagy összeesnek.
  7. A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 169
elküldve: 0
receptkönyben: 275
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nana

Mióta szakács: 2010.01.28.
6 recept

Hozzászólások (6)

cicus72
cicus72p, 2010-12-31 18:48

Kedves Nana!

Csak simán betetted a sütőbe vagy vízzel félig töltött tepsibe raktad a szuflés tálkákat?

nana
nanak, 2010-09-28 14:47

kedves zsuzsa,
igen, tulajdonképpen bechamel-mártás készül. 4 tálkához elég. sok sikert!

Amurath
Amurathk, 2010-09-28 13:35

Még egy: 4 db szuflétálkával lesz belőle? Köszi, Zsuzsa

Amurath
Amurathk, 2010-09-28 13:34

Kedves Nana, jól értem, hogy a vaj-liszt-tej elegyből egy besamelmártás szerűséget kell főzni? Gondolom meg kell várni, amíg besűrűsödik, és utána mehet bele a többi hozzávaló...Szeretném elkészíteni, mert nagyon jól néz ki, és a párommal most nagyon rákaptunk a szuflékra. Hideg napokon kitűnő! Köszi a receptet és előre is válaszod! Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
359