Almafelfújt recept

Almafelfújt
Almafelfújt
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira napjaink részévé vált az alma, hogy sokszor eszünkbe sem jut, hogy milyen felhasználási lehetőségei vannak. Pedig ezt a felfújtat is nagyon pikánssá teszi, és a vaníliával együtt nagyszerű párost alkotnak.

hozzávalók / 4 adag

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

ajánlat

 


receptjellemzők

konyha: francia
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almaszuflé, almasoufflé

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésítsük. Fedjük le (így nem barnul meg), és rakjuk félre.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, és rakjuk félre.
  4. A tejet egy lábosban kezdjük el melegíteni, miközben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A közben felforrósodott tejet öntsük hozzá, és jó alaposan keverjük el. Öntsük át egy nagy tálba.
  5. Adjuk hozzá az almapürét, a cukrot, a tojássárgáját, a calvadost, a fűszereket, keverjük össze, majd 3 részletben öntsük hozzá a felvert fehérjét, és óvatosan azt is keverjük bele.
  6. A formákat kenjük ki vajjal, és szórjuk be cukorral. Ezekbe adagoljuk a masszát, majd az előmelegített sütőben süssük őket 15 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőt, mert nem emelkednek fel, vagy összeesnek.
  7. A sütőből kivéve rögtön tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 476
elküldve: 0
receptkönyben: 259
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nana

Mióta szakács: 2010.01.28.
6 recept

Hozzászólások (5)

cicus72
cicus72p, 2010-12-31 18:48

Kedves Nana!

Csak simán betetted a sütőbe vagy vízzel félig töltött tepsibe raktad a szuflés tálkákat?

nana
nanak, 2010-09-28 14:47

kedves zsuzsa,
igen, tulajdonképpen bechamel-mártás készül. 4 tálkához elég. sok sikert!

Amurath
Amurathk, 2010-09-28 13:35

Még egy: 4 db szuflétálkával lesz belőle? Köszi, Zsuzsa

Amurath
Amurathk, 2010-09-28 13:34

Kedves Nana, jól értem, hogy a vaj-liszt-tej elegyből egy besamelmártás szerűséget kell főzni? Gondolom meg kell várni, amíg besűrűsödik, és utána mehet bele a többi hozzávaló...Szeretném elkészíteni, mert nagyon jól néz ki, és a párommal most nagyon rákaptunk a szuflékra. Hideg napokon kitűnő! Köszi a receptet és előre is válaszod! Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
359