Gyors bolognai spagetti recept

Kalória?
Gyors bolognai spagetti
Gyors bolognai spagetti
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmmel tapasztalgattuk ki, hogy nekünk hogy a legjobb a recept. Azt gondolom, nem kell mondanom, hogy az ételt többször meg kell kóstolni, hogy tudjuk, hol járunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy "nagyonkistenyérnyi" bazsalikom, esetleg akik édesebben szeretik a szószt, másfajta sajt használata, akik szeretik az olasz hagyományokat (pl.: mozarella sajt, parmezán sajt), márkás spagetti tészta, lehetőleg olasz márkájú! A recept 4 nagyon éhes emberre való ;)

receptjellemzők

receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-húsos spagetti, darált húsos-paradicsomos tészta, bolognai spagetti sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta (egészben is lehet, de akkor amikor puhul, folyamatosan nyomjuk bele a vízbe, én ketté szoktam törni). Néha keverjük meg, és 5 percenként kóstoljunk meg egyet, hogy elég puha-e (ezt is ízlés szerint főzzük ki, valaki félkeményen szereti, valaki extra puhán). Ha megfőtt a tészta, akkor vegyük elő a tésztaszűrőt, és szűrjük le, majd ugyanabba a lábasba tegyük vissza, és adjunk hozzá még egy pici olajat (1-2 ek), majd picit forgassuk meg az olajban.
  2. Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsük üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
    A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint (kb. 2 nagy csipet só, nagyon pici feketebors vagy fehér, egy kis tenyérnyi oregánó és egy még kisebb tenyérnyi majoranna). Ezután hozzáadhatjuk a fokhagymakrémet, vagy az apróra felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át a fazékban, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, vagy a bazsalikomos paradicsomszószt (az üvegben maradt paradicsommaradékot egy pici vízzel szoktam felhigítani, lezárni, összerázni és a fazékba beleönteni). Ezt is jól forgassuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5percenként nézzük meg, és alaposan kevergessük át.
  3. Reszelt sajttal tálaljuk (ajánlom még melegen ráreszelni, mert akkor ráolvad, és szerintem guszta ).

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 99 257
elküldve: 21
receptkönyben: 703
elkészítve: 62/97
Facebookon megjelent: -

szakács

nekob611

Mióta szakács: 2011.09.08.
2 recept

Hozzászólások (11)

mirjam7773
mirjam7773 k, 2013-10-01 15:17

legtöbbször mások fortélyai után főzök és csak gratulálni szeretnék,hogy ennyire precízen ,minden részletre oda figyelve írtad meg a receptet...nem is emlékszem,hogy ennyire részletes recept leírással találkoztam volna. na és azt se felejtsük el ,hogy mindjárt kész leszek ezzel a finomsággal és én is szeretném megköszöni, mert isteni illat felhő járja be a lakást. csak így tovább!!!

balintmonika
balintmonika cs, 2013-06-13 08:20

Az én eddigi bolognai receptem egy kicsit eltér a fentiektől.Berzengóciában nemigen lehet sűrített paradicsomot venni.Az éléskamrában viszont mindig van házi paradicsomlé,a kertben meg friss bazsalikomot tudok szedni.Ezen változtatásokkal készítettem el a spagettiöntetet.Ebéd után pedig a régi receptemet lecseréltem a tiédre.Ezután így fogom elkészíteni a bolognai spagettit.Szabad?!

Balu Ertl
Balu Ertl p, 2013-05-31 19:01

Köszi a receptet, ma ez alapján főztem vacsorát a tíz fős társaságunknak, páran meg is dicsérték :)

ÍzekImákSzerelem
ÍzekImákSzerelem k, 2012-12-18 21:55

nagyon fini:)) (én 2 kicsi sűrített paradicsomot használtam...elbírta a 140g-ot. és ehhez kb. 4dl vizet, h jó szaftos legyen)

Nagyon jó recept!

benik
benik v, 2013-07-07 17:05

Nagyon jó a recept, én is lementettem! Annyit változtattunk rajta, hogy mi is a 140g-os sűrített parit használtuk és 400g hámozott paradicsomot tettünk bele. Gratula a recept írójának!

Nituska
Nituska szo, 2012-09-22 13:37

barátom kedvence. sokszor elkészítettem már a recepted alapján és mindig megkaptam, hogy még életében nem evett ilyen jó bolognait :) köszönöm!

fawkes
fawkes cs, 2011-11-03 19:06

elkészítettem és tényleg nagyon jó! a családnak is ízlett :)

Legfrissebb cikkek

Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
11 csodás epres süti cukormentesen
11 csodás epres süti cukormentesen
Eperszezonban eperből sosem elég. Leves, turmix, saláta és persze süti, süti és süti készülhet belőle. Akár hozzáadott cukor nélkül!
1162