Gyors bolognai spagetti recept

1 adag
1178
kcal
Gyors bolognai spagetti
Gyors bolognai spagetti
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmmel tapasztalgattuk ki, hogy nekünk hogy a legjobb a recept. Azt gondolom, nem kell mondanom, hogy az ételt többször meg kell kóstolni, hogy tudjuk, hol járunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy "nagyonkistenyérnyi" bazsalikom, esetleg akik édesebben szeretik a szószt, másfajta sajt használata, akik szeretik az olasz hagyományokat (pl.: mozarella sajt, parmezán sajt), márkás spagetti tészta, lehetőleg olasz márkájú! A recept 4 nagyon éhes emberre való ;)

receptjellemzők

receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-húsos spagetti, darált húsos-paradicsomos tészta, bolognai spagetti sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta (egészben is lehet, de akkor amikor puhul, folyamatosan nyomjuk bele a vízbe, én ketté szoktam törni). Néha keverjük meg, és 5 percenként kóstoljunk meg egyet, hogy elég puha-e (ezt is ízlés szerint főzzük ki, valaki félkeményen szereti, valaki extra puhán). Ha megfőtt a tészta, akkor vegyük elő a tésztaszűrőt, és szűrjük le, majd ugyanabba a lábasba tegyük vissza, és adjunk hozzá még egy pici olajat (1-2 ek), majd picit forgassuk meg az olajban.
  2. Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsük üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
    A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint (kb. 2 nagy csipet só, nagyon pici feketebors vagy fehér, egy kis tenyérnyi oregánó és egy még kisebb tenyérnyi majoranna). Ezután hozzáadhatjuk a fokhagymakrémet, vagy az apróra felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át a fazékban, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, vagy a bazsalikomos paradicsomszószt (az üvegben maradt paradicsommaradékot egy pici vízzel szoktam felhigítani, lezárni, összerázni és a fazékba beleönteni). Ezt is jól forgassuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5percenként nézzük meg, és alaposan kevergessük át.
  3. Reszelt sajttal tálaljuk (ajánlom még melegen ráreszelni, mert akkor ráolvad, és szerintem guszta ).

statisztika

beküldve:
nézettség: 79 061
elküldve: 19
receptkönyben: 624
elkészítve: 44/79
Facebookon megjelent: -

szakács

nekob611

Mióta szakács: 2011.09.08.
2 recept

Hozzászólások (11)

mirjam7773
mirjam7773k, 2013-10-01 15:17

legtöbbször mások fortélyai után főzök és csak gratulálni szeretnék,hogy ennyire precízen ,minden részletre oda figyelve írtad meg a receptet...nem is emlékszem,hogy ennyire részletes recept leírással találkoztam volna. na és azt se felejtsük el ,hogy mindjárt kész leszek ezzel a finomsággal és én is szeretném megköszöni, mert isteni illat felhő járja be a lakást. csak így tovább!!!

nekob611
nekob611cs, 2013-06-13 12:49

Jót enni mindig szabad ;) Természetesen frissen vágott fűszerekkel a legjobb. :)

balintmonika
balintmonikacs, 2013-06-13 08:20

Az én eddigi bolognai receptem egy kicsit eltér a fentiektől.Berzengóciában nemigen lehet sűrített paradicsomot venni.Az éléskamrában viszont mindig van házi paradicsomlé,a kertben meg friss bazsalikomot tudok szedni.Ezen változtatásokkal készítettem el a spagettiöntetet.Ebéd után pedig a régi receptemet lecseréltem a tiédre.Ezután így fogom elkészíteni a bolognai spagettit.Szabad?!

Balu Ertl
Balu Ertlp, 2013-05-31 19:01

Köszi a receptet, ma ez alapján főztem vacsorát a tíz fős társaságunknak, páran meg is dicsérték :)

ÍzekImákSzerelem
ÍzekImákSzerelemk, 2012-12-18 21:55

nagyon fini:)) (én 2 kicsi sűrített paradicsomot használtam...elbírta a 140g-ot. és ehhez kb. 4dl vizet, h jó szaftos legyen)

Nagyon jó recept!

benik
benikv, 2013-07-07 17:05

Nagyon jó a recept, én is lementettem! Annyit változtattunk rajta, hogy mi is a 140g-os sűrített parit használtuk és 400g hámozott paradicsomot tettünk bele. Gratula a recept írójának!

Nituska
Nituskaszo, 2012-09-22 13:37

barátom kedvence. sokszor elkészítettem már a recepted alapján és mindig megkaptam, hogy még életében nem evett ilyen jó bolognait :) köszönöm!

fawkes
fawkescs, 2011-11-03 19:06

elkészítettem és tényleg nagyon jó! a családnak is ízlett :)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1179