r
Nosalty Logó

Milánói spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Keca
Milánói spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 965 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 3857 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 215 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3820.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 965 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15283.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    10835 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    4689 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 3857 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8014 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
  2. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe kérjük a boltban, ne szeletelve), és cikkekre a gombát.
  3. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát (párolás közben a gomba veszíteni fog nagyságából, melyet a szeleteléskor vegyünk figyelembe) majd nem sokkal később a sonkát is.
  4. Öntsük fel a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint (a javasolt fűszer mennyiségek a paradicsom sűrítmény összetétele miatt eltérő lehet, ezért gyakran kóstoljuk a ragut).
  5. Amikor a víz felforrt, sózzuk annyira, hogy tengervíz sós legyen. Újraforrás után tegyük bele a tésztát (ne törjük el!), és keverjük meg, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Főzzük ¾ puhára, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
  6. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, a tésztát bő, hideg vízben hűtsük le teljesen, kevés étolajjal locsoljuk meg, és így tároljuk fogyasztásig.
  7. Reszelt trappista sajttal szórjuk meg étkezés előtt a tésztára tálalt ragut, esetleg friss oregánólevéllel díszítsük!
  8. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 441
  • Tegnapi nézettség: 95
  • 7 napos nézettség: 656
  • Össznézettség: 406636
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 06.

Ajánló

Előételnek és főételnek is ajánlom. Egy könnyű  száraz fehér-, vagy vörösbort ajánlok hozzá, amiben az olasz fűszerek íze is esetleg visszaköszön.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy evőkanál tejföl hozzáadásával (elkészülés előtt) még "meg lehet bolondítani" a ragut.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek