Milánói spagetti recept

Milánói spagetti
Milánói spagetti
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy evőkanál tejföl hozzáadásával (elkészülés előtt) még "meg lehet bolondítani" a ragut.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

ajánlat

Előételnek és főételnek is ajánlom.
Egy könnyű  száraz fehér-, vagy vörösbort ajánlok hozzá, amiben az olasz fűszerek íze is esetleg visszaköszön.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói ragu spagettivel

elkészítés

  1. Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
  2. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon  apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe kérjük a boltban, ne szeletelve), és cikkekre a gombát.
  3. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát (párolás közben a gomba veszíteni fog nagyságából, melyet a szeleteléskor vegyünk figyelembe) majd nem sokkal később a sonkát is.
  4. Öntsük fel a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint (a javasolt fűszer mennyiségek a paradicsom sűrítmény összetétele miatt eltérő lehet, ezért gyakran kóstoljuk a ragut).
  5. Amikor a víz felforrt, sózzuk annyira, hogy tengervíz sós legyen. Újraforrás után tegyük bele a tésztát (ne törjük el!), és keverjük meg, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Főzzük ¾ puhára, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
  6. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, a tésztát bő, hideg vízben hűtsük le teljesen, kevés étolajjal locsoljuk meg, és így tároljuk fogyasztásig.
  7. Reszelt trappista sajttal szórjuk meg étkezés előtt a tésztára tálalt ragut, esetleg friss oregánólevéllel díszítsük!
  8. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
nézettség: 77 429
elküldve: 7
receptkönyben: 537
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Keca

Mióta szakács: 2009.10.11.
6 recept

Hozzászólások (26)

Cicmic
Cicmick, 2011-11-22 13:35

Mi sonka helyett darált hússal szeretjük, így is finom lett, jó recept!

Hallenback
Hallenbackh, 2012-03-05 17:23

Így milánói. Darált hússal vmi más, de nem bolognai! Az megint teljesen más recept:-) A lényeg, h finom volt, örömmel olvasom.
Egészségetekre!

Cicmic
Cicmich, 2012-03-05 23:10

Egyetértek, sonkával milánói, de darált hússal jobban ízlik, próbáltam már többször sonkával, nem jött be. És persze attól nem lesz bolognai, ha a sonkát kicserélem darált húsra, ebben is egyetértünk. Köszi :-) Cicmic

Hallenback
Hallenbackk, 2012-03-06 07:47

Az a lényeg, h finom lett! :-) Minden más már a szakács kreativitása!:-)

zsuzska82
zsuzska82h, 2012-03-05 16:39

Akkor az már bolognai ragu. A milánói ragu a sonka és gomba kombinációja.

ics21
ics21k, 2011-03-01 12:20

A tegnap elkeszitettem! NAgyon finom lett...en szemelyesen nem szeretem a teszta feleket, de "sajna" a parom velem ellentetben nagyon...igy gondoltam meglepem...volt is meglepodes,meg az en reszemrol is...2-en elfogyasztottuk a 4 szemelyes adag 3/4-et! :))

Koszi a receptet!

:*

Hallenback
Hallenbackk, 2011-03-01 14:38

 
Örülök, h ízlett! Jó tudni (ha jók az infüim), h az általam említett tészta család durum lisztből készül, tehát kevésbé egészségtelen, mint hagyományos testvére! Egészségetekre!

andi0130
andi0130k, 2010-11-02 22:16

Biztosan 0,5 evőkanál bors kell bele?
Válaszodat előre is köszönöm.

Hallenback
Hallenbackk, 2010-11-02 22:59

Ez relativ! En szeretem ha van egy kicsi csipossege az eteleknek altalaban,de a bors erossegetol is sok fugg. Sztem lehetetlen pontos adatokat megadni eros,jellegzetes izadok eseten,mert ahany termek,annyi variacio. Javaslom az ovatos fuszerezest,es a vegen torteno utoizesitest!
A 0,5 ek helyett ez lenne a legjobb: amennyit az ize,a szakacs izlese megkivan,kb 0,5 ek.

még csak kezdö
még csak kezdöcs, 2010-08-26 21:42

szia.köszi a választ és jo neked mert te szakács vagy és neked igy könnyü mindent el tudsz késziteni és nincs akadály aszámodra.lennne még egy kérdésem de szeretném a nyilvánosságot kizárni persze a fözés már megint ami nem egyszerü annak aki még csak kezdö.

Hallenback
Hallenbackp, 2010-08-27 08:07

Ha sokat gyakorlolsz, sokat főzől, teis lehetsz jó a konyhában. Én sose voltam szakács, csak szeretek főzni és van egy papírom róla. Mi lenne a nyilvánosságot kiráró kérdésed?

még csak kezdö
még csak kezdöp, 2010-08-27 22:25

szia.igazábol csak egy receptre lettem volna kivávcsi de nem szeretttem volna magamat leégetni mások elött.

még csak kezdö
még csak kezdöp, 2010-08-27 22:37

ez volt ám a gyors válasz.mivel már tul fáradt vagyok ez ma már el marad.de mivel te mindent tanultál a szakmában igy biztos vagyok benne hogy a fortéját a dolgoknak tudod.

Hallenback
Hallenbackp, 2010-08-27 22:40

Oks.

Holnap csak délelőtt leszek gépnél, így vasárnapra tudom ígérni a választ majd.

még csak kezdö
még csak kezdösze, 2010-08-25 20:19

szia megszertném kérdezni tölled hogy konzerv süritményböl mennyi kell?és ha darált husbol készitem akkor abbol mennyi?üdvözlettel

Hallenback
Hallenbacksze, 2010-08-25 22:57

Szia!

A mennyiségek javaslatom alapján legyenek annyik, mint az általam felsorolt alapanyagok esetén, abból baj nem lehet. Idővel majd ráérzel, és tudni fogod azt is, hogy egy kis konzerv (májkrémes nagyságú) is elég lehet, ha azt felvizezed, megfelelően fűszerezed.
A lényeg, hogy maradjon meg a paradicsomos jelleg!

Az az igazság, hogy nem szeretem mérni a dolgokat. Idővel mindenkiben kialaul szerintem az, hogy érzi, tudja, látja, hogy mi a sok és mi a kevés. Főzz sokat, és menni fog Neked is!

És egy üveg száraz, magyar bort ne felejts el bontani hozzá:-)

Remélem segítettem!

gregoreva
gregorevah, 2010-06-28 11:46

Köszi a tippet!Próbálom majd azzal isPersze,hogy nem isznak, az kéne még!!!Éva

gregoreva
gregorevah, 2010-06-28 11:27

Naná!Gyerekeknek persze nem.Hogy jöttél rá,hogy tényleg Gyermelyit és Barillát használok vegyesen?Panzanit is próbáltam,nem volt rossz,..minden a főzési idő!köszi Éva

Hallenback
Hallenbackh, 2010-06-28 11:31

Remélem, hogy a gyerekek még nem boroznak:-) Egyébként a Spar üzleteknek van egy saját márkás tésztájuk, hasonló a kiszerelés és a kinézet a Barillához, csak azok zöld dobozban vannak. Azok is jók!

gregoreva
gregorevav, 2010-06-27 20:14

Eddig a Gyermelyit használtam, minden formációban, de a Barilla tényleg bejött!Köszi! Éva

Hallenback
Hallenbackv, 2010-06-27 22:50

Szia gregoreva!

Örülök, hogy bejött. Az olasz tészták totál más ízűek, mint a hazánkban megszokott, magyar társaik. És a spagetti csak egy a sok közül...nyilván vannak viszont ételek, amelyekhez pl. a Gyermei az, amelyik passzol és az olasz tészta nem. Ez így jó!
Remélem egy palack finom bort is nyitottál mellé! :-)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
974