Hordós savanyúság Ági konyhájából recept

Hordós savanyúság Ági konyhájából
Hordós savanyúság Ági konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom így készítve a savanyúság, szerintem jobb, mint üvegben eltéve. Másik előnye, hogy miután elkészítettük a levet, jóformán semmi dolgunk nincs, csak jól megmosni, és dobálni a hordóba a savanyúságnak valókat, sorban, ahogy érnek.

30 literes, fedeles műanyag hordóban szoktam készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zöldség mennyisége annyi legyen, amennyi belefér a hordóba úgy, hogy a lé még ellepje.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyúságlé, hordós alaprecept, savanyúság műanyaghordóban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a hordót készítjük elő. A legnagyobb fazekunkban vizet forralunk, és a lobogó forró vizet a 30 literes hordóba öntjük. Körül lötyköljük benne a vizet, hogy a hordót mindenhol érje. Ily módon a hordót fertőtlenítettük.
  2. A 15 liter vizet felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg még forró, vegyünk ki belőle egy lábasnyit, ebben keverjük el a sót, cukrot, borként, citromsavat, timsót.
  3. A magokból egy keveset szórjunk a hordóba, a többiből teát főzünk. Amikor kihűlt, leszűrve beleöntjük a hordóba. Az íze benne lesz, de az apró magok nem ragadnak rá a beleszórtakra.
  4. Öntsük bele a többi vizet, tegyük bele a babérlevelet, kaprot is.
  5. Bármilyen savanyúságnak valót bele lehet dobni, uborkát, apró dinnyét szeletelve, zöld paradicsomot, gyöngyhagymát, almapaprikát, káposztával töltve is, meg még amit szeretünk. Minden nap meg kell keverni, de fontos, hogy csak fa eszközökkel lehet belenyúlni, kézzel nem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 404
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csillanyu
csillanyu Mon, 2015-07-13 16:11

Kedves Sz Ági, tavaly ez a savagyúságlevet készítettem el, minden rendben volt addig, míg a paprikát bele nem raktam, onnantól minden megpuhult és a paprika szinte szétmállott mi lehet az oka?

1847