Egyszerű gyöngyhagyma recept

Egyszerű gyöngyhagyma
Egyszerű gyöngyhagyma
62 perc / előkészület: 60 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban jól bevált recept! És ezt a savanyúságlét többféle variációkban is el lehet készíteni :) Ebből a mennyiségből nekem 5  üveggel lett !

hozzávalók / 4 adag

A gyöngyhagymához

A savanyúságléhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ecetes gyöngyhagyma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyöngyhagymákat megtísztítjuk (ez elég időigényes, de egy kicsit gyorsabbá tehetjük azzal, ha a megtisztított gyöngyhagymákat forró vízbe tesszük kb. 2 percre- így könnyebben lehet eltávolítani a vékonyka kis rétegeket róluk).
  2. Ha már túl vagyunk a tisztításon, elkészítjük a savanyúságlét. (ezt a receptet azért szeretem, mert nem kell sok idő hozzá, és hidegen kell elkészíteni)
  3. A hideg vízhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és az ecetet, majd jól elkeverjük. Beletesszük a szalicilsavat és a borként (utóbbiak gyógyszertárban beszerezhetők).
  4. Az üvegekbe töltött gyöngyhagymákat egész borssal, koriandermaggal és mustármaggal ízesítjük. (én mindegyikből 1  kiskanállal tettem, de ez ízlés kérdése)
  5. Végül felöntjük az üvegeket a savanyúságlével, addig, hogy ellepje, és 24 óráig állni hagyjuk, csak utána tesszük  rá az üvegek tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 30 704
elküldve: 4
receptkönyvben: 153
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 cs, 2013-02-07 14:26

ezt idén mindenképpen ki fogjuk próbálni a párommal, mert a tavaly eltett első próbálkozásunk kudarcba fulladt - ehetetlen íze lett, amit nem értek, mert a főzés napján még finom volt :(

dettidomotor
Dömötör Detti / dettidomotor k, 2011-12-20 16:06

Ennek olyasmi íze van, mint amit csemege gyöngyhagyma savanyúság néven lehet kapni? A sima gyöngyhagymát is szeretjük, de az sokkal savanyúbb, mi a csemegét szeretjük :)

395