Káposztával töltött almapaprika recept

Káposztával töltött almapaprika
Káposztával töltött almapaprika
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta ez a recept alapján készítjük az almapaprikát. Téli savanyúságként ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A léhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almapaprika káposztával töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítünk 5 db 3 literes befőttesüveget.
  2. A paprikát kimagozzuk, megtisztítjuk a csumától.
  3. A káposztát vékony szeletekre vágjuk. A leszelt káposztát meghintjük sóval és fehérborssal, majd fél óráig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk a levétől.
  4. A paprikát megtöltjük a káposztával, majd a befőttes üvegbe elhelyezzük.
  5. A lé alapanyagát összefőzzük, majd pár perces forrás után hagyjuk kihűlni. A hideg savanyúságlevet merőkanál segítségével rámerjük az üvegben lévő paprikára. Majd várunk 1-2 órát, hogy a víz ülepedjen és átjárja a paprikát, végül a maradék lével töltsük fel az üvegeket.
  6. Jól zárjuk le a befőttes üveget a tetővel, és már mehet is a polcra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 177
össznézettség: 104 659
elküldve: 23
receptkönyvben: 919
elkészítve: 36/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept
hirdetés

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

azovan
azovan k, 2015-08-04 15:06

Sziasztok! Már többször elkészítettem ezt a receptet, de bármiféle TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL. Belerakom az 5 l-es üvegekbe a káposztával töltött paprikákat, majd leforrázom a lével, ezután báránybőrös-tollpárnás vastag dunsztba teszem legalább 5 napra. A hideg vizes-tartósítószeres eltevésnél nekem is felforrt az üveg. Amikor néhány hónap múlva kibontom a savanyúságot, olyan, mintha megállt volna benne az idő: a paprika és a káposzta is ropogós. Forrázással-dunsztolással tartósítok mindent.

gasztonyi80
gasztonyi80 sze, 2015-08-19 13:07

Szia "azovan"! Az lenne a kérdésem, ha nem teszel bele semmi tartósítót akkor nem barnul és puhul meg a paprika? Az uborkát én is tartósító nélkül rakom el nedves dunsztolással, de a paprikát még nem próbáltam így.

azovan
azovan v, 2015-08-23 12:19

Szia! Ez paprikafüggő: az almapaprika és a pritaminpaprika kemény maradt, a kápia már lágyabb. Nem barnultak meg, de a szódabikarbónát nem hagytam ki.

Klenci61
Klenci61 sze, 2014-10-29 17:59

Én is elkészítettem,nagyon finom lett.A kolléganőim is dicsérték,mindenkinek ajánlom.Köszönöm szépen a receptet, jövő évben is így fogom csinálni.:)

Reta
Reta p, 2013-10-18 20:59

En is a mult heten tettem el, es meglepetesemre ma a kamraba eszre vettem hogz a polcot az uvegek elarasztottak. Nem vagyok kezdo az elteveseknel de nem ertem miert forrt fel. Hidegen ontottem a paprikakra, vagy talan forron kelett volna? En altalaban az uborkat is mindig 10 percig dunsztolom es soha nem fo fel nagyon jol elallnak. Miert fort fel? megmondhatod nekem is a titkot.
Udv. Reta

Arminusz
Arminusz p, 2013-10-04 14:56

Engedjétek meg,hogy elmondjam,hogy egy tartósítószer szakértő azt mondta,hogy a borkősavon kívül mind méreg!Hidegen is,melegen is!A borkősav viszont teljesen természetes anyag,nincs mennyiségi korlátja a használatának és sok gyümölcsben benne van!3 az 1-ben,mert tartósít,ropogósan tart és az eredeti színt sem engedi el!Elnézést a hozzászólásért,de csak azért osztom meg,hogy ne együnk annyi mérget,mert úgyis eleget etetnek velünk!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág p, 2012-11-16 15:58

Én a káposztát legyalultam, megsóztam ami addig állt amíg a többit elkészítettem. Cukrot ecetet sót és borként tettem bele.
Nagyon finom lett. Még egy üveggel van, de azt Karácsonykor szeretném megbontani és az ünnepi asztalra helyezni.
Köszönöm a receptet. Vira

Mumy76
Mumy76 p, 2012-08-24 20:55

jajjjjj most latom hogy hideg level kellett volna leontenem a paprikakat, en meg jo forron felontottem... akkor most mi lesz? gondolom jol megpuhulnak a paprikak... barcsak ennyi lenne...
szerintetek ?

szeag
Sz. Ági / szeag h, 2012-08-06 08:05

Szia Bea,
káposztával töltött almapaprikát akarok eltenni, így találtam rá a receptedre. Csak egy gondom van, nincs káposztagyalum, úgyhogy biztos nem tudnám szép vékonyra szelni a káposztát. Arra gondoltam, hogy kész savanyúkáposztával töltöm meg. Vagy ez nagy hülyeség?
Ági

Nagy Évi
Nagy Évi szo, 2012-03-31 22:18

Elraktam még szeptemberben így a káposztával töltött paprikánkat, azzal a különbséggel,h. én 45dkg cukrot tettem bele (mi jobban szeretjük kicsit édeskésen,mint savanykásabban). Most már véleményt is tudok mondani: valami fantasztikus lett a savanyúságom! A párom minden alkalommal dicséri! " Mondtam már, h. milyen isteni ez a paprika?... Igen drágám , ahányszor eszel belőle"
Egyébként kiderült,h a szódabikarbónától ropogósabb is lesz, és a borkén pedig a tartósításon kívül fehéren tartja a káposztát.
Köszönjük a receptet, csak ajánlani tudom!
Évi

OROSZ TÜNDE
OROSZ TÜNDE k, 2011-11-15 08:03

Ja a "SZÓDABIKARBÓNA"??????
Szerintem arra való,hogy ne barnuljon meg......én láttam már ilyen savanyúságot halvány barna színben!
Nem túl gusztusos!
Tündi

OROSZ TÜNDE
OROSZ TÜNDE k, 2011-11-15 08:00

Én édesanyámtól úgy tanultam,hogy a savanyúságra öntendő lébe csak a "víz,ecet,só, cukor" kerülhet forralni tartósítószert ily módon nem lehet!
A tartósítót és a fűszereket rászórjuk az üvegben lévő zöldségfélékre....majd arra öntjük a kihűlt levet!
Szerintem oly egyszerű az egész!

Nagy Évi
Nagy Évi p, 2011-09-23 22:20

Szia Beácska!

Nagyon guszta, de érdekelne mi a szerepe a szódabikarbónának?

Üdv: Évi

azovan
azovan cs, 2011-08-25 15:17

Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet! Tegnap megtöltöttem az almapaprikákat, nagyon jó lett az illata! Én egy kevés nátrium-benzoáttal tartósítottam, és a szódabikarbónát kihagytam. Két kis üveggel pedig nem lett tartósítva. Kíváncsi vagyok, hogy tavaszig így is elállnak (?). Jövő héten pedig piros pritaminpaprikával próbálom ki a receptet. 2-3 hónap elteltével lesznek megdézsmálva az üvegek. :)

iringo1313
iringo1313 v, 2010-09-19 18:24

Én gyógyszertárban dolgozom,és ugy tudom,hogy a borkén port nem szabad meleg vizbe tenni,semmiképp,nem főzni vele a vizet.igy mérgező,csakis hideg vizbe szabad tenni.

rizsa
rizsa p, 2010-04-30 14:42

Éssssssssss, itt újra felmerül bennem a kérdés: vajon hol érik az almapaprika, hogy ezt a receptet valakik el tudták készíteni?

Kata

Erui
Erui k, 2012-09-18 17:17

Nem olyan bonyolult beszerezni... kb minden piacon van -.-

Kőnig Éva
Bloemcake / Kőnig Éva p, 2009-10-02 13:24

Szerintem nem hülyeség, de én az ecetet és a borként a kihült lébe keverném és azzal önteném le a paprikákat. Szódabikarbóna minek?
É

588