Így készül az egyik legcsodásabb francia vaj - öröm nézni minden jelenetét!

A vaj az igazi séfek, cukrászok non plus ultrája, ami felett nincs megalkuvás: csakis jó minőségű jöhet szóba, és természetesen nem lehet sem margarin, sem más!

A vajról mindenki - aki főz vele és aki eszi, az is - ódákat zeng - aki nem, az valószínűleg még nem próbált minden azzal készíteni a konyhában, amihez zsiradék kell :) Nem hiába a francia konyha alappillére, Julia Child is megmondta!

via GIPHY

Jean-Yves Bordier, a Le Beurre Bordier alapítója 1985-ben kezdett a vajbizniszbe, szakértő vajkészítői köpülik, gyúrják és sózzák a kiváló minőségű francia vajat.A formázáshoz két lapátot használnak, és erős ütögetéssel egy termetes szabályos téglatestet készítenek, végül ezt csomagolják a gyönyörű, egyedi, márkajelzett papírba. Ha pedig a megrendelők más formát óhajtanak, készítenek, kis kupolákat, csúcsokat, gömböket is - csodásak, de tényleg!

Nézzétek a videót!

Próbáld ki ezeket igazi minőségi vajjal!

Ezeket olvastad már?

Rontásbiztos hollandi mártás

Kedved lenne valami elegáns, de mégsem túl bonyolult fogáshoz a hétvégén? Akkor itt egy bombabiztos ötlet, közben pedig a mártások csodálatos világába is elkalauzolunk.

Coook

via insiderfood

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...