Húsmentes Hétfő - Hagyma

A világért sem szeretnénk hadjáratot indítani minden hagymák leghagymábbika ellen, de néha nem árt kilépni a komfortzónánkból, és mondjuk a mogyoróhagymáért nyúlni.

Húsmentes Hétfő rovatunk a karfiol után most a hagymaféléket helyezi reflektorfénybe. Aktuális cikkünkben igyekszünk olyan recepteket ajánlani a heti húsmentes vacsorához, ami a vöröshagymán kívül egyéb hagyma-alternatívákat vonultat fel. Ma már akár évszaktól függetlenül is mindet könnyedén beszerezhetjük, így elkészítésük nem lehet akadály.

Érdemes mindegyikkel kísérletezni, hiszen mint azt bizonyára már tudjuk, mind különleges a maga nemében, és nemcsak formájukban, hanem ízükben, illatukban is nagyon különbözőek.

Póréhagyma

Póréhagymás karfiolkrémleves recept

Salottahagyma/Mogyoróhagyma

Salottahagymás-mazsolás-mandulás kelbimbó recept

Snidling

Gombakrémleves Glaser konyhájából recept

Újhagyma

Napraforgómagos sült burgonya recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek