Cékla - folsav lilában

Engedd el az ecetes céklasalátát, inkább süsd meg vagy fogyaszd nyersen ezt a gyönyörű színű zöldséget! 

Gyerekkorunkból mindannyian ismerjük a sült csirkecomb mellé tálalt ecetes céklasalátát. De érdemes más irányban is próbálkozni ezzel a kiváló zöldséggel, ha megsütöd, földes íze csodásan érvényesül, nyersen fogyasztva pedig a cékla teljes C-vitamin tartalmát megőrizheted*!Alacsony energia-, magas élelmi rost tartalom - fogyókúrázóknak, egészségesen élni vágyóknak kitűnő választás. Bár a zöld, leveles zöldségeket szoktuk jellemzően folsav-beviteli forrásként ajánlani, de láthatjuk, hogy megy ez azért lilában is - egy közepes cékla elfogyasztásával már majdnem a teljes napi szükségletet biztosítottad.

Leves, saláta, lila rizottó - kell ennél több? Ha igen, itt találod meg további céklás receptjeinket.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...