Böjtre – tavaszi saláták

Március végét írjuk, már vágyakozunk a tavasz első zöldségeire az időjárás viszont nem túl kegyes hozzánk és jobbára még mindig a télen is kapható zöldségek sorakoznak a pultokon.

A természet ébredésének első hírnöke talán a medvehagyma, de túl sok újdonságot ezen kívül még nem hoz ez a hónap. Az Egyből 5 rovatban ezért most olyan salátákat válogattunk össze nektek, melyek valamivel változatosabbak, mint a hónapok óta fogyasztott ingerszegény társaik. Akár húsvétra is bevetheted őket, de vacsorára is bármikor, gyorsan összedobhatóak!

5 étel egy ezresből >>

A tavaszi saláta aztán bővelkedik ízekben, színekben! Az uborka opcionális, elhagyható, ilyenkor még nem nagyon kapni belőle frisset. A hozzá készülő chilis, mézes dresszing dióolajjal még a legkétkedőbb zöldelleneseket” is kóstolásra csábítja, pláne, hogy a növényrengetegben pár karika főtt tojás is lapul. Ez akár ebédre is készíthető, annyira laktató.

Jaj, a bajor reteksaláta nagyon nagy kedvenc! Talán nem is gondolnád, hogy milyen isteni saláta készül a jégcsapretekből, erős, pikáns íze valami egészen új dimenzióban találkozik a füstölt sajttal, amit a fehérborecet és a mustár csak tovább fokoz. Nagyon olcsó, egészséges és finom saláta, a pikáns ízek kedvelői imádni fogják.

A spenótra hajlamosak vagyunk csupán főzelék formájában gondolni – egészen mostanáig, mert a vasban gazdag zöld levelek salátaként is fogyaszthatók.Sőt talán akad olyan ősellensége is a spenótnak, aki a menzai főzelékélmények maradandó károkozásai miatt eddig nem ápolt jó barátságot Popeye kedvencével a mandarinos, olajbogyós saláta segíthet ezt a kapcsolatot rendezni.

Oszd meg: Te hogyan gondoskodsz a szervezetedtavaszi „újraindításáról"?

A tél egyik nagy előnye az aszalt, szárított zöldségek és gyümölcsök létezése, mert hát mennyire lélekemelő, amikor az augusztusi napon megszárított paradicsomszeletkéket halmozhatjuk rá a salátánkra! Kevés rukkola, parmezán, olívaolaj, és készen is vagyunk az instant nyári hangulattal!

Itt a sonkaszezon! >>

A gyümölcs és zöldség további szenzációs találkozását példázza a mandarinos-balzsamecetes zöldsaláta. Az ecet és a mustár a legtöbb salátában fellelhető, az arányokkal saját ízlés szerint kísérletezzünk. Ezekkel a receptekkel ki kell bírnunk májusig, akkor már bátran válogathatunk a piacon az első termések között!

{ CKÉP = 76432, 4 }

További saláták között itt tudsz válogatni >>

Az Egyből 5 rovat korábbi írásait itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...