11 recept elsőrebarbarázóknak

A rebarbara nem a leghétköznapibb alapanyagok közé sorolható, de egyre népszerűbb. Az ismerkedéshez adunk most egy csokor receptet, hogy megszeressétek egymást!

Egyre több kofa és zöldséges árul rebarbarát. De mihez kezdjünk vele? Most megmondjuk! Tulajdonképpen a rebarbara nem is gyümölcs, hanem zöldség. Akkor vegyük meg, ha a szárak szép pirosak és nem maradtak zöldes színűek. A levele mérgező, így ezt messziről kerüljük! Az íze fanyar, savanykás, ezért desszerteknél érdemes más gyümölcsökkel párosítani, a legnépszerűbb az eper-rebarbara duó. Készíthetünk belőle lekvárt, chutney-t hideg húsokhoz és mindenféle süteményeket. Itt vannak a mi legjobb rebarbarás receptjeink:

  1. 1.

    Epres-rebarbarás álompite

  2. 2.

    Rebarbarás pikniksüti

  3. 3.

    Fűszeres rebarbarakompót

  4. 4.

    Túrós pite epres-rebarbarás szósszal

  5. 5.

    Rebarbarakrémleves

  6. 6.

    Rebarbara desszert egyszerűen

  7. 7.

    Rebarbarás kevert süti

  8. 8.

    Fehércsokis-rebarbarás muffin

  9. 9.

    Rizspuding epres-rebarbarás zselével

  10. 10.

    Rebarbarás panna cotta

  11. 11.

    Vaníliakrémes rebarbara szelet

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek