fügelevél

A szegény ember matchája – 3 ízes út a fügelevél...

Válsághelyzetben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.